Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Bolji uslovi za zapošljavanje mladih


vesti o zapošljavanjuU pokušaju da se promeni loša statistika i negativni trendovi, pred mlade ljude postavljaju se  različite dileme. Prepoznati kao nosioci savremenog društva, mladi u Srbiji su nezaposleni. Svaka druga mlada osoba u Srbiji je bez posla.

Osnovni uzroci lošeg položaja mladih u Srbiji su svima dobro poznati i uključuju neusaglašenost ponude i potražnje na tržištu rada, neusklađenost obrazovnog sistema sa realnim potrebama privrede, zakasnelo restrukturiranje društvenih preduzeća, nesposobnost privrede da kreira nove poslove i niska stopa samozaposlenosti mladih.

 Vi se pitate koja su po vašem mišljenju najbolja moguća rešenja i efikasne mere za zapošljavanje mladih!

Popunjavanjem upitnika pomoćićete da potrebe mladih postanu vidljivije i da se relevantnim državnim institucijama dostave jasne smernice i predlozi promena koji se odnose na kreiranje programa zapošljavanja koji bi ispratili aktuelnu situaciju na tržištu rada.

Prilikom popunjavanja upitnika, molimo Vas za što direktnije i preciznije odgovore kako bi informacije koje od Vas dobijemo bile u potpunosti upotrebljive.

Upitnik možete popuniti OVDE

Unija poslodavaca Srbije u saradnji sa Savezom samostalnih sindikata Srbije i UGS NEZAVISNOST, a uz podršku SOLIDAR Suisse/Swiss Labour Assistance SLA, realizuje istraživanje koje se bavi ocenom efekata aktivnih mera politike zapošljavanja, potrebama tržišta rada i statusom i položajem mladih.

Realizaciju ovog istraživanja podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, Nacionalna služba za zapošljavanje i INFOSTUD

Ovo istraživanje  treba da predstavi realnu situaciju na tržištu rada, da predstavi prepreke i izazove  sa kojim se susreću kako poslodavci,  tako i mladi, a čijim rešavanjem je moguće obezbediti veće učešće mladih u merama i programima aktivne politike zapošljavanja, podizanje nivoa kvaliteta postojećih obuka i sticanje novih veština i kvalifikacija, veću motivisanost za razvijanje tehnika samozapošljavanja i preduzetničkog duha kod mladih, bolje osposobljavanje mladih za aktivno traženje posla kao i unapređenje sistema informisanja mladih.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti