Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Google priznao:Čuvene mozgalice besmislene


(Preuzeto sa sajta BIZLife - 22. 06. 2013.)

vesti o zapošljavanju

„Utvrdili smo da su mozgalice potpuno besmislene. Odgovor na pitanja 'koliko golf loptica može stati u avion' ili 'koliko treba naplatiti pranje svih prozora u Seattle-u' ne daju nikakve rezultate“, izjavio je Laszlo Bock, podpredsenik ljudskih resursa u Google-u. Iako su u ovoj kompaniji isticali da čuvena pitanja otkrivaju način na koji kandidati razmišljaju, Bock ističe da prvenstveno služe da se ispitivači osete pametnim.

Besmislena pitanja na intervjuima za posao u Google-u

U pronalaženju idelanih kandidata Google sada koristi bihevioralne intervjue i odluke donosi na osnovu primera kako je neka osoba postupala u određenoj situaciji.

Odustajanjem od hipotetičkih pitanja po kojima su bili poznati, u Google novom taktikom dobijaju dve osnovne informacije o svakom kandidatu. Pre svega imaju uvid u ponašanje kandidata u stvarnoj situaciji, ali i 'meta' informaciju o tome šta predstavlja problem i koliki za svaku osobu.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti