Aleksandar Glušica

Tehnički pilot Prop
Aleksandar Glušica

Navedite nam Vašu poziciju, posao koji obavljate.

Moja trenutna pozicija je Tehnički pilot Prop. Pored toga, vršim funkciju tehničkog pilota flote PROP.

Zašto volite posao koji obavljate?

Pilotski poziv donosi sa sobom dinamiku I priliku za relativno brzim napredovanjem u karijeri.

Kancelarijski posao tehničkog pilota je manje dinamičan ali nudi bezbroj drugih prednosti a po meni najbitnija je nadogradnja postojećeg znanja u drugim oblastima koja su van pilotskih okvira. Spoj gore navedena dva predstavlja idealnu kombinaciju u karijeri pilota.

Kako se osećate kao deo AirSerbia tima?

Zaista sam ponosan što mi je pružena prilika da budem deo AirSerbia tima i što svojim znanjem, voljom i radom mogu doprineti kompaniji.

Šta Vas motiviše, pokreće ili inspiriše?

Generalno, motivaciju nalazim u puno različitih stvari ali korporativno to je svakako ideja koju Air Serbia predstavlja – tradicija, bezbednost, kvalitet i pouzdanost. Vodeći se ovim okvirima volim da održavam konstantan nivo produktivnosti i da od svojih uspeha ili neuspeha učim i primenjujem to znanje u budućim situacijama. Inspiraciju nalazim u svojim iskusnijim saradnicima sa kojima sam u kontaktu i od kojih svakodnevno učim. Takođe i u manje iskusnim kolegama kojima ja mogu da prenesem svoje znanje odnosno dosadašnje iskustvo.

Šta za Vas predstavlja AirSerbia?

Kompaniju koja se bez imalo preterivanja može nazvati – liderom u regionu. To je u više navrata i dokazano a naročito u kriznom periodu kao što je ovaj koji nas danas pogađa.

Pored komercijalnih poduhvata, naša kompanija pokazala je izuzetan nacionalni značaj I svrhu.

Ostala iskustva zaposlenih