DIPLOMA I POSAO ZA 16 ĐAKA U IDEA, RODA I MERCATOR PRODAVNICAMA

Natalija Janković

22. Jun 2018. 15:16

N
U cilju promocije dualnog obrazovanja i stručne prakse, Poljoprivredna škola PK Beograd, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije i kompanija Mercator-S, drugu godinu zaredom organizovali su svečani događaj dodele diploma maturantima koji su dobili posao u kompaniji. U projekat zapošljavanja mladih su se, pored Poljoprivredne škole PK Beograd, priključile i Hemijsko-tehnološka škola Subotica, Srednja škola Grocka, Ekonomska škola Čačak i Prehrambeno-ugostiteljska škola Čačak. Broj učenika, koji su kroz program dualnog obrazovanja dobili posao, povećao se sa prošlogodišnjih 9 na 16.

Dobrodošlicu novim kolegama poželela je Jelena Jovanović, rukovodilac Službe regrutacije i selekcije, u kompaniji Mercator-S.

„Da bi sve naše prodavnice funkcionisale besprekorno važno je da tim naših zaposlenih konstantno pojačavamo sa novim, mladim ljudima koji su spremni da uče. Zato mi je posebno drago što su ovi đaci ovde i što mogu, kao mojim novim kolegama, da im poručim - Dobrodošli u kompaniju Mercator-S!”, izjavila je Jelena Jovanović.

Kompanija Mercator-S već godinama sprovodi programe saradnje sa 25 srednjih škola širom Srbije. Iz ovih projekata više od 300 učenika svake godine u IDEA, Roda i Mercator prodavnicama obavlja stručnu praksu.

Podeli sadržaj

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.