Da li je izabrati pravu vakcinu jednako teško kao i izabrati poslodavca?

Anđela Popović

17. Februar 2021. 16:47

A

Pfizer, Moderna, Sinopharm, Sputnjik V? Imamo izbor, a opet nam nešto ne odgovara. Pfizer vakcina mora da su čuva na -70 stepeni Celzijusovih, imamo li mi toliko hladnu ostavu? Posle Sputnjika ne sme se konzumirati alkohol 42 dana (kako prosečan Rus može da bude bez vodke toliko dugo, hmm, sumnjivo). Kineska vakcina nam baš i nije primamljiva, a uz to i nije prihvaćena u Sjedinjenim Američkim Državama (mada, da nije posredi trgovinski rat između Kine i SAD-a, pa Amerika namerno blokira kinesku vakcinu?). Preteško, zar ne?

Slično je i sa mnoštvom poslodavaca koji se nalaze na tržištu. A čovek kao čovek, u svemu nađe manu. Pa jedan poslodavac nema konkuretnu platu, kod drugog se radi prekovremeno, treći i nije baš društveno odgovoran. Koga onda izabrati kada tražimo posao?

Slično kao i sa vakcinom, zaboravljamo suštinu, a to je da ćemo i pored svih sumnji, nakon što se vakcinišemo, konačno izbrisati sa dnevnog reda pošast koja nije zadesila čovečanstvo još od Španske groznice.

Ako krenemo tom logikom i uzmemo za primer petog poslodavca u Srbiji, a to je kompanija Mercator-S, da vidimo šta sve pozitivno možemo dobiti.

1. Stabilno radno okruženje – veliki sistem u kome radi preko 8000 ljudi obezbeđuje svakodnevno radno okruženje u kome svaki pojedinac ostvaruje svoje potrebe, nadograđuje svoje znanje, učestvuje u velikim projektima i ostavlja lični pečat.

2. Petodnevna radna nedelja – balans između poslovnog i privatnog života postala je nasušna potreba čoveka 21. veka. Slobodan vikend ili bilo koja dva slobodna dana značajno poboljšavaju kvalitet života.

3. Sportske aktivnosti – još jedna nasušna potreba savremenog čoveka, jer je u zdravom telu, zdrav duh.

4. Stipendije i poslovne škole – pored edukacijskog centra Idea akademije, Mercator-S podiže kapacitete svakog zaposlenog, jer je znanje jedna od vrednosti Mercatorove poslovne kulture.

5. Super klub super kartica – zaposleni Mercator-S, kao članovi Super Kluba, ostvaruju pogodnosti prilikom svake kupovine u IDEA, Roda i Mercator prodavnicama.

6. Paketići za decu do 10 godina i đake prvake – Mercator-S zna kako da obraduje mališane svojih zaposlenih za Novu godinu i za najvažniji dan svakog deteta – polazak u školu.

7. Slobodan dan roditeljima đaka prvaka – osim deci, polazak u školu je roditeljima svakako jedan od najvažnijih dana, pa se zaposlenima u Mercator-S neće desiti da ga propuste.

8. Redovni ginekološki pregledi – protekla godina nas je naučila da je zdravlje jedino što ne smemo da izgubimo, pa će redovni ginekološki pregledi umnogome doprineti prevenciji.

Reklo bi se da i pored glavobolje koju nam zadaju izbori i sumnje, pravilnim rasuđivanjem i isključivanjem antropološkog pesizima, možemo načiniti pravi izbor. Ipak, čini se lakše je odabrati Mercator-S od dobre vakcine, jer ko ne bi hteo da nadograđuje ZNANJE, da se STRASTVENO bori i radi, da DISCIPLINOM pobeđuje sve prepreke nošen na krilima ZAJEDNIČKOG USPEHA.

Podeli sadržaj

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.