Mirjana Matić

Pomoćnik direktora sektora finansijskog kontrolinga

Naša koleginica, Mirjana Matić, rođena je 5. jula 1991. godine, u Rumi. Odrasla je u selu Kupinovo, u Sremu, gde je završila osnovnu školu. Srednju ekonomsku školu i Fakultet za međunarodnu ekonomiju, a potom i master studije završava u Beogradu. Trenutno je druga godina doktorskih studija na Fakultetu organizacionih nauka. U kompaniju iDEA dolazi kao praktikant, 2014. godine, pred samu integraciju kompanija IDEA i Mercator-S, u Sektor veleprodaje i logistike. Kroz pozicije referenta, saradnika i specijaliste radila je poslove vezane za naplatu potraživanja. Nakon tri godine dobija prvu rukovodeću poziciju i bavi se podrškom i kontrolom poslovnih procesa u veleprodaji. Na trenutnu poziciju Pomoćnika direktora sektora finansijskog kontrolinga stupila je 2019. godine. U slobodno vreme bavi se pisanjem. Ima dve objavljene knjige, zbirku poezije i zbirku kratkih priča.

Kakvu i koliku ulogu ima Mercator-S u razvoju vaše karijere?

Mercator-S je kompanija koje je oblikovala moj razvojni put. Prve korake u karijeri napravila sam u ovoj kompaniji. U početku sam mislila da sam imala sreće samo zato što sam naišla na sjajnog mentora, ali danas znam da sam takodje imala sreće što sam baš u ovu kompaniju došla. Naša kompanija i njena korporativna kultura, timski duh i jedna ogromna sinegrija je doprinela da budemo uspešni, timski, a zatim i pojedinačno, čak i u nekim teškim vremenima koja smo prošli.

Šta biste istakli kao značajni benefit rada u kompaniji Mercator-S?

Mentorstvo i brzina sticanja iskustva. Moram istaći da su svi moji nadređeni sa mnom radili na razvoju mojih veština, kako u oblasti u kojoj radim, tako i vezano za vođenje timova i liderstvo. To je jedan poseban vid motivacije za mene oduvek bio. Takođe, u našoj kompaniji se toliko procesa odvija, toliko inovacija sprovodimo i o toliko ideja diskutujemo, da ta brzina sticanja iskustva je veliki benefit.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom u kompaniji Mercator-S?

Nije bilo lako voditi naplatu potraživanja u najizazovnijem periodu koji je naša kompanija ikada imala. I nije pitanje postignutih targeta, to je umeće da svoj tim držite na okupu kada je najteže, da ih podržite i motivišete, da im pomognete da ispune svoj puni potencijal u poslu. Tada nijedan target nije nedostižan i činite takve stvari da svi misle da činite čuda. I da, činili smo čuda J.

Šta biste želeli da unapredite u svom poslovanju i svojoj karijeri?

Svaki radni dan je prilika za nova unapređenje u poslu i karijeri. Posebno volim onu izreku „Svako je CEO svog radnog mesta“. Moja oblast interesovanje je krizni menadžment. To je takođe oblast koju trenutno izučavam na doktorskim studijama. Uvek postoji prostor da unapredimo naše mehanizme kontrole i da na još efikasniji način uočimo potencijalne rizike. Kroz to vidim i razvoj svoje karijere na dalje.

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.