Miloš Nikolić

Direktor sektora za razvoj trgovačke marke

Kako biste opisali početak vaše karijere u Mercator-S kompaniji?

Moj prvi posao nakon završenih studija bio je u Mercatoru, te se počeci moje profesionalne karijere poklapaju sa početkom karijere u Mercatoru. Pre pet godina, počeo sam da radim kao praktikant na kategoriji svežeg mesa. Na praksu u Mercatoru, gledao sam kao na šansu koju ne treba propustiti. Bio sam spreman da učim, jer priznajem, nisam toliko toga znao o načinu funkcionisanja velikih kompanija i svetu biznisa uopšte.

Želja za učenjem bio je osnovni motiv na samom početku mog profesionalnog razvoja.
Nakon nepuna tri meseca potpisao sam svoj prvi ugovor i počeo da radim na poziciji asistenta direktora veleprodaje.

Sami počeci su za mene bili izuzetno dinamični i puni izazova ali su mi pomogli da za kratko vreme proširim svoja znanje i veštine.

Šta biste izdvojili kao važan i neophodan element u stvaranju idealne poslovne atmosfere?

Iz mog ugla gledanja, to su poverenje i poštovanje.

Morate imati poverenja u svoje saradnike, u njihove sposobnosti, kapacitete i potencijale i jasno im staviti do znanja da im verujete. Mislim da je to pomaže izgradnji samopouzdanja i formiranju jednog zdravog odnosa sa kolegama. Takođe je bitno stvoriti takve uslove, koji ce učiniti da vaši saradnici imaju poverenja u vas.
Poštovanje je, po mom misljenju, jednako važno. Poštovati tuđe mišljenje, tuđe vreme, trud i rad znači poštovati svoje saradnike u potpunosti.

Gde vidite sebe u kompaniji u budućnosti?

Sebe vidim na pozicijima na kojima cu moći da dam maksimalan doprinos kompaniji svojim radom i zalaganjem, a koje će ujedno moju karijeru obagatiti novim znanjima i iskustima. Mislim da je veoma važno učiti konstatno i da je svaki dan u ovom svetu biznisa prilika da naučis nešto novo ili da pak usavrsiš ono što si već savladao.

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.