Različitosti u kompaniji Bosch

28. Mart 2017. 14:13

Korporativna kultura sa autentičnim zaposlenima

Internacionalizacija, društvene mreže, individualizacija, demografske promene…

Ovo su društvene promene koji utiču i na poslovni svet. Raznolikost ideja, iskustava, tipova liderstva i poslovnih stilova oduvek su bili deo Bosch identiteta.

Različitost je neophodna za razvijanje kreativnosti i inovativnih ideja. To je i razlog zašto je upravljanje različitostima glavni stub uspeha Bosch kompanije i ključna komponenta naše korporativne strategije.Naše dimenzije različitosti

Naša korporativna kultura prepoznaje i vrednuje različitost kao njen benefit – fokus je uvek na individualnim kompetencijama. Različitost kod nas počiva na četiri dimenzije: pol, godine, internacionalnost i radna kultura u kojoj naši zaposleni mogu biti autentični – u skladu sa svojom karijernim planovima, stilom života i ličnim ciljevima.
U Bosch kompaniji svako ima jednake šanse nezavisno od pola – to se odnosi i na liderske pozicije. Naša politika jednakih šansi je podržana projektima i mrežama poput “women@bosch” i “Forum FiT – Women in Technology”, kao i principom jednakih zarada.

Naš cilj za 2020: da žene čine bar 20 procenata u odnosu na sve liderske pozicije u svetu.

Starost: (Nije) pitanje godina

Kompetentnost nije pitanje godina. Ono što je važno jeste kombinacija praktičnog iskustva i svežih ideja. Naš cilj je da stvorimo radno okruženje gde čak četiri generacije mogu raditi zajedno.

Mi podstičemo razmenu znanja i otvoreni smo za potrebe različitih generacija. Iz tog razloga smo posvećeni doživotnom učenju i aktivnostima vezanima za zdravlje zaposlenih. 

Internacionalnost: Jedan svet sa mnogo perspektiva

Uz ulogu globalnog igrača, ide i naša interkulturalna različitost, koja nam omogućava da pružimo optimalne proizvode i usluge za sva tržišta širom sveta.

Mi omogućavamo našim zaposlenima interkulturalne obuke, kurseve jezika i individualne razvojne programe. Aktivno podstičemo međusobno razumevanje i poštovanje među ljudima koji rade za Bosch – kroz mreže, forume i različite događaje.

Ova internacionalnost nas čini jedinstvenim i jakim.[Radna kultura: ravnoteža između profesionalnog i privatnog života

Radna kultura: ravnoteža između profesionalnog i privatnog života

Bosch stremi ka radnoj kulturi fleksibilnosti, koja ceni rezultat više od samog radnog prisustva. Najbolji primer ovoga je naš projekat na nivou cele grupe pod nazivom “MORE” koji omogućava našim saradnicima da rade fleksibilnije - od kuće ili sa skraćenim radnim vremenom. Na ovaj način oni stiču iskustvo čak i kad nisu na radnom mestu.

Mi pozdravljamo ljude koji razmišljaju “van postavljenih granica” i koriste pun potencijal koji različitost u Bosch kompaniji nudi.

Podeli sadržaj

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.