Oblikujte budućnost automobila sa nama: Karijera u kompaniji Brose

Brose
Brose Srbija
09.03.2020
Kompanija Brose već preko 100 godina prednjači u oblikovanju budućnosti automobila. Po veličini četvrti dobavljač automobilskih delova na svetu, u porodičnom vlasništvu, gradi u Pančevu, blizu Beograda, razvojni i proizvodni centar za elektromotore i pogone. Ovde će narednih godina nastati visokostručna radna mesta za 1.100 radnika sa atraktivnom karijernom perspektivom.
 
Građevinski radovi na zemljištu veličine 220.000 kvadratnih metara su u punom jeku. Na leto 2021. godine, dobavljač automobilskih delova započeće prvu serijsku proizvodnju pogona za module ventilatora hladnjaka.
 
Atraktivne oblasti rada
Proizvodnja u Pančevu će obuhvatati i prefabrikaciju elektronike. U uslovima čiste sobe proizvodiće se elektronika za Brose grupu. Osim toga, na lokaciji će do 2025. biti izgrađen razvojni centar. Tu će, u okviru poslovne grupe, nastajati novi proizvodi za električna vozila kako bi se klijentima ponudila prilagođena rešenja, a vozačima omogućilo više bezbednosti, komfora i efikasnosti.
 
Porodična kompanija je takođe orijentisana na dugoročni razvoj u Srbiji. Dobavljač automobilskih delova će ponuditi novim radnicima u Pančevu atraktivne poslove i karijernu perspektivu u domenu razvoja, prodaje, nabavke i proizvodnje. Kompanija Brose traži ljude koji žele da učestvuju u oblikovanju budućnosti pristupa vozilu, kreativno rešavaju nove izazove i spremni su za promene. Moći ćete stručno da se usavršavate npr. kao:
 
- sistemski inženjer,
- programer za razvoj softvera i hardvera,
- vođa projekata,
- projektni inženjer,
- laborant,
- komercijalista za nabavku komponenti,
- inovator,
- konstruktor,
- test inženjer,
- planer proizvodnje,
- inženjer kvaliteta,
- dispečer u sektoru logistike ili
- radnik na poslovima montaže. 
- Moderno radno okruženje

U Pančevu će biti sagrađene moderne zgrade i proizvodni objekti sa kompleksnim proizvodnim postrojenjima. Kao i u domenu proizvodnje, kompanija sprovodi u upravi i razvoju organizaciju koja funkcioniše produktivno i efikasno. U radnom svetu kompanije Brose se istovremeno neguju direktna komunikacija, digitalizacija i inovacija. Ovo radno okruženje podržava generalnu funkcionalnu razmenu znanja i iskustava između pogona grupe Brose.
 
Brose, kao porodična kompanija, preuzima odgovornost za svoje radnike i omogućuje, na primer, savremeno usavršavanje, jednim delom preko izazovnih obuka na lokacijama u Nemačkoj. Nova lokacija u Srbiji će, po završetku izgradnje, imati i sopstveni ketering za radnike.
 
Inovacije i orijentisanost ka rastu
Kompanija Brose razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za vrata vozila, vrata prtljažnika i sedišta, kao i elektromotore i elektroniku, između ostalog i za upravljače, kočnice, menjače i hladnjake motora. Tačno 26.000 radnika na 64 lokacije u 24 države ostvaruje prihod od 6,2 milijarde evra. Svako drugo novo vozilo na svetu ima najmanje jedan proizvod kompanije Brose.
 
Oko 80 marki automobila i preko 40 distributera nalazi se na spisku klijenata kompanije Brose. Bilo da su u pitanju laka gradnja, elektronski komutirani motori ili sistemi vrata i sedišta: Inovaciona snaga međunarodnog i interdisciplinarnog tima ističe se velikim brojem patenata.
 
Kompanija Brose želi da nastavi rast i narednih godina. Iz tog razloga će kompanija sa sedištem u Koburgu/Nemačka do 2021. investirati između 1,5 i 2 milijarde evra u nove proizvode, tehnička postrojenja i izgradnju centara širom sveta.  

Ostali blog tekstovi poslodavca