Efikasnim merama borbe protiv pandemije sačuvali smo zdravlje i entuzijazam zaposleniih

Marko Matić

26. Maj 2020. 14:23

M
Pandemija Covid-19 i vanredno stanje izmenili su način poslovanja i funkcionisanja svih domaćih kompanija, pa i Generali Osiguranja Srbija. Kao jedna od najvećih osiguravajućih kuća u zemlji, nastojali smo da štitimo interese klijenata, a da pritom svi članovi našeg tima, i njihove porodice, ostanu zdravi i bezbedni. S ponosom možemo reći da smo u tome uspeli.
Organizovali smo i sproveli veliki broj aktivnosti i mera, koje  su svima nama olakšale rad i svakodnevni život u prethodnom periodu. Budući da se u našoj kompaniji već praktikovao rad van kancelarije, u najkraćem roku smo većini kolega obezbedili tehničke mogućnosti koje dozvoljavaju najvećem broju naših kolega da istovremeno neometano od kuće obavljaju svoje poslovne zadatke i da tako sačuvamo efikasnost u radu. Nismo zaboravili ni buduće kolege, pa smo selekciju kandidata za otvorena radna mesta radili preko interneta. Zbog važnosti koju pridajemo sigurnosti zarade uveli smo mere relaksacije prodajnih targeta, pozajmice i dodatne bonuse, a da bismo mogli da odgovorimo na sve zahteve klijenata, odmah smo prilagodili proizvode novonastalim okolnostima. Na ovaj način smo obezbedili da tokom vanrednih uslova poslovanja nijedno radno mesto ne bude ugroženo.
Redovno smo informisali kolege o preduzetim merama, a naš trening tim je organizovao nove obuke na temu postavljanja ciljeva i motivisanja zaposlenih u novonastalim okolnostima, kao i korišćenja novih alata komunikacije. Organizovane su i radionice za roditelje o usklađivanju porodičnih i poslovnih obaveza i radionice za psihološku podršku. Lansirali smo novu WeLearn platformu, onlajn aplikaciju za učenje i razvijanje novih veština. Osluškujući potrebe naših zaposlenih obezbedili smo i onlajn vodiče za relaksaciju, da bi oni koji to žele mogli da se opuste i predahnu od dnevnih obaveza.
Svi zaposleni su na kućnu adresu dobili zaštitne maske za višekratnu upotrebu za sebe i porodicu, a onima kojima je zbog karantina bila potrebna pomoć, dostupni su bili naši volonteri. Lično smo kontaktirali kolege starije od 65 godina, osobe sa invaliditetom, trudnice, porodilje i kolege u karantinu da im stavimo do znanja da mislimo na njih i da smo tu da im pružimo svu potrebnu pomoć i podršku.
U želji da čujemo glas svakog zaposlenog, mesec dana od uvođenja vanrednog stanja i mera zaštite sproveli smo anketu. Rezultati su pokazali da je većina ostala pozitivnog raspoloženja, da su proaktivnost i motivisanost kod nekih čak i porasli, ali i da svakako postoji određeni stepen zabrinutosti za sopstveno zdravlje, zdravlje porodice i klijenata. Najveći broj zaposlenih bio je zadovoljan uvedenim merama i sprovedenim aktivnostima, što nam je podstrek da tako nastavimo i da u periodu smirivanja situacije svi budemo zaštićeni i u mogućnosti da svoj posao radimo na najbolji mogući način.
Generali Osiguranje Srbija svaki izazov vidi kao novu priliku da bude doživotni partner klijenata i poslodavac angažovanih i zadovoljnih zaposlenih. Imajući u vidu da se u skladu sa važećim merama postepeno vraćamo u redovne tokove poslovanja, nastavićemo da se unapređujemo i transformišemo da bismo i ubuduće bili spremni da uspešno odgovorimo na potrebe zaposlenih i klijenata i u neočekivanim situacijama. Generali tim je pokazao da to može! 
Više o ovoj temi pisala je i naša direktorka Direkcije za ljudske resurse i organizaciju Maša Lalić u članku za list Nedeljnik, koji možete da pročitate na našem kompanijskom sajtu.

Podeli sadržaj

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.