DEJAN VATOVIĆ

Direktor Zaječarske pivare
DEJAN VATOVIĆ

U Zaječarskoj pivari radim već 22 godine, a u kompaniji HEINEKEN Srbija od 2008. od kada je HEINEKEN prisutan u Srbiji.

Kao diplomirani inženjer eletrotehnike, svoju karijeru u pivari sam započeo u službi održavanja.  Vrlo brzo sam uvideo da usko stručno znanje nije dovoljno, ni za kompaniju u kojoj radim, niti zadovoljava moju želju za sagledavanjem šire slike. Upravo to je najzanimljivije u ovom poslu – čovek neprestano uči i upoznaje nove procese. U početku sam se bavio tehnikom i projektima, a zatim sve više tehnologijom, organizacijom i ljudima gde sam imao priliku da stičem nova znanja iz tih oblasti.
To naravno zavisi od karaktera, ali svoju poziciju sam uvek gradio na funkcionalnom znanju i poštovanju prema kolegama. Smatram da je to najsigurniji način da vam ljudi veruju i da budu uz vas. A onda je, rekao bih, sve moguće.
Sve u svemu, rad u pivarskoj industriji je veoma zanimljiv, ali i veoma dinamičan. I bač to je ono što me je privuklo.
Uz to, naš posao uvek privlači širu pažnju i često postane zanimljiva tema i van poslovnog okruženja. U svojoj karijeri imao sam priliku da radim u razlicitim sistemima, od perioda pre ulaska internacinalnih kompanija na tržiste Srbije do danas, kada su uslovi na tržistu postali zahtevniji, kao i zahtevi naših potrošača. Kompanija HEINEKEN je donela nove vrednosti i postavila visoke standarde po pitanju načina rada, kvaliteta, zaštite životne sredine... Za moje kolege i mene to je bilo novo i veoma vredno iskustvo, koje je došlo prirodno i sasvim logično.

U skladu sa tim, HEINEKEN pruža velike mogućnosti za razvoj stručnih i liderskih znanja i veština u okruženju velike internacionalne kompanije. Mogućnosti za napredovanje su veoma raznovrsne.
Po mišljenu većine naših kolega, HEINEKEN je mesto za rad koje bi srdačno preporučili.     



Ostala iskustva zaposlenih