OBLO Living d.o.o. Novi Sad

OBLO Living d.o.o. Novi Sad

Poslovi

O nama

OBLO Living je kompanija koja se bavi razvojem, proizvodnjom i plasmanom sopstvenog IoT proizvoda iz oblasti pametnih kuća. Zasnovan na intelektualnom vlasništvu (IP) kompanije, OBLO sistem pametne kuće je od 2012.god. plasiran u velikim serijama na tržištima Evrope i Azije. Pored svetskih tržišta, danas se OBLO proizvodi mogu naći i u domaćim prodavnicama.
Kompanija se nalazi u Novom Sadu i broji oko 50 zaposlenih.


MALI TIM I KONSTANTNO PROFESIONALNO USAVRŠAVANJE KROZ RAZVOJ  SOPSTVENOG IoT PROIZVODA

OBLO Living je prva domaća kompanija koja radi na razvoju sopstvenih IoT rešenja. Oslanjajući se na nove tehnologije, bavi se razvojem sopstvenih proizvoda: dimera, prekidača, pametnih utičnica i drugih. OBLO uređaji, osim što deluju u sklopu jedinstvenog OBLO sistema, mogu da funkcionišu i nezavisno, kao zasebni pametni uređaji.

Tim je dovoljno mali da funkcioniše skladno kao jedna porodica i svaki član može da pruži svoj vidljiv doprinos. U timu gde se ceni saradnja, pozitivan duh i kreativnost, svi su posvećeni istom cilju - unapređenju proizvoda, obezbeđivanju novih usluga, otvaranju novih tržišta. Prijateljski odnosi i pozitivna atmosfera se održavaju kako u kompaniji tako i van nje, organizacijom sportskih i kulturnih aktivnosti, tim bildinga, godišnjih poslava itd.
 
Mogućnosti za konstantno usavršavanje su prisutne samim radom na razvoju inovativnih rešenja na najnovijim alatima i platformama. Pored toga za zaposlene po potrebi organizujemo stručne interne treninge, pravimo individualne karijerne planove, olakšavamo uvođenje novozaposlenih u posao, negujemo stručno usavršavanje uz mentorstvo iskusnih inženjera.


OBLASTI  RADA

Tim inženjera radi na kompletnom rešenju koje se sastoji od četiri celine:

1. Nodova - Skupa senzora i aktuatora koji koriste tehnologije kao što su ZigBee, Z-Wave, Bluetooth Low Energy, DECT ULE, naravno i WiFi.
2. Gejtveja - Kućnog kontrolera zasnovanog na Linux operativnom sistemu, upravljačkom softveru koji se izvršava na njemu koji predstavlja, posrednika u komunikaciji, između korisnika sa jedne strane i uređajima sa druge. Predstavlja i „pamet“ kuće, jer implementira odgovarajuću inteligenciju za automatizovanu kontrolu.
3. Cloud web rešenja - koje omogućuje udaljeni pristup, upravljanje sistemom, ažuriranje firmvera uređaja i obradu velike količine podataka (big data, data mining).
4. Mobilnih aplikacija - koje služe kao primarni korisnički interfejs za upotrebu sistema.
 

SARADNJA SA SVETSKIM IMENIMA

Z-Wave, Zigbee, Qubino, VOCO, Aeotec, Philips, LEEDARSON, Heiman, OSRAM, FIBARO, Danfoss


PROCES SELEKCIJE I REGRUTACIJE

Za posao možete konkurisati putem Infostud-ovog portala za zapošljavanje, gde u svakom trenutku možete videti sve trenutno otvorene pozicije.
Na osnovu podataka iz radnih biografija, kontaktiraju se kandidatiti koji ispunjavaju tražene kriterijume i dogovara termin za intervju. Selekcija  počinje HR intervjuom koji podrazumeva razgovor o radnoj biografiji, motivaciji i planovima za dalji razvoj profesionalne karijere. HR intervju može biti upotpunjen i testovima opštih sposobnosti ili ličnosti. Ukoliko je prvi krug uspešno završen, organizuje se tehnički intervju za poziciju na koju ste konkurisali. Nakon drugog kruga se uglavnom proces selekcije završava i u periodu od dve nedelje dobijate obaveštenje o ishodu selekcije.
Pored tehničkih znanja i veština, od kandidata očekujemo: kreativnost, pozitivan stav, spremnost na timski rad i učenje. 
Za prijave i dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte putem e-mail adrese: jobs@obloliving.com
Više informacija o kompaniji OBLO Living možete saznati posetom našeg sajta: http://www.obloliving.com i,  LinkedIn profila:  https://www.linkedin.com/company-beta/10703060/

Naši zaposleni

Tatjana Erić
Software Engineer, Mobile Team

OBLO Living timu sam se priključila pre 3 godine, kao student stipendista. Prvobitno angažovanje bilo je na studentskom istraživačkom projektu, što mi je omogućilo da kao mlad inženjer upoznam oblast koja me interesuje i naučim različite tehnologije.

Kao i na svakom početku, bilo je teško, ali uz jaku volju za usvajanjem novih znanja i pomoć kolega iz tima kao i iskusnijih kolega, uspeli smo da zaokružimo nas istraživački rad u jednu celinu. Na taj način smo stekli praktična iskustva, kakva nije moguće steći tokom redovnih studija.

Već po završetku studija se zapošljavam kao junior inženjer, i opredeljujem se da se priključim timu za razvijanje mobilnih aplikacija. Bio je to novi izazov za mene, nova tehnologija, novo okruženje, ali zahvaljujući iskusnijim kolegama , dobrim uslovima za rad koji firma omogućava  i svakako mojoj volji za učenjem i upornošću uspešno sam savladala novu tehnologiju i sada već godinu dana radim kao iOS developer.  Svakog dana se susrećem sa novim izazovima  i konstantno učim nove stvari.
 Najveća motivacija za rad mi je podrška tima koji podstiče saradnju kako na radnom mestu tako i van njega, a organizovane različite aktivnosti obrazovnog i zabavnog tipa me dodatno motivišu.

OBLO Living  kompaniju bih preporučila svakom ko je spreman na izazovan rad, konstantno učenje i napredak u savremenim oblastima.

Milan Tucić
Software Engineer, Gateway Team


Kada sam došao u OBLO Living, dobio sam priliku da učestvujem u pronalaženju rešenja za probleme adresirane istraživačkim projektima. Od tada je prošlo 5 godina tokom kojih smo, zajedničkim diskusijama, predviđali kako će se IoT uređaji uklopiti u globalnu mrežu, da bismo znanje pretvorili u proizvod i stvorili čvrste osnove koje nam sada olakšavaju rad.

Imao sam velika očekivanja od samog početka, a danas industrija prognozira da će do 2022. godine više od polovine veza u mreži biti ostvareno između uređaja koji komuniciraju bez interakcije sa čovekom. Izazovi su svakodnevno prisutni u mom poslu i dok radim na njihovom savladavanju, dajem doprinos tehnologiji, istovremeno usavršavajući sebe.

Ciljevi koje sam imao bili su jasno postavljeni i strpljivo realizovani, dozvoljavajući odličan balans između privatnog i poslovnog života. Iako je oblast kojom se firma bavi široka, svakog trenutka mi je bilo jasno šta je moja uloga. Od početka sam u timu koji na Linux-om baziranim sistemima razvija C/C++ aplikacije. Timski smo gradili kompletan softver koji čini IoT Gateway i sa ponosom mogu da kažem da iza svake komponente stoje inženjeri koje poznajem i sa kojima sam radio.

Roman Pavlović, Team Lead,  Gateway and Mobile Team

Pre 10 godina, još kao student stipendista sam došao u kompaniju RT-RK, gde sam imao priliku da se upoznam sa različitim tehnologijama i oblastima rada. Nakon završetka master studija sam se zaposlio, usmeravajući se ka oblastima namenskih uređaja i distribuiranih sistema. 

Sticao sam iskustvo radeći na realnim inženjerskim projektima za renomirane svetske firme kao što su Nuance, Altran i Philips Research, učeći od starijih kolega, ali i od mušterija. Znanje, koje smo tim i ja  prikupili kroz rad na različitim IoT rešenjima za strane mušterije, smo sublimirali i implementirali u naše rešenje pametnih kuća OBLO Living. Danas imamo OBLO Living kompaniju koja nudi za svakog po nešto, od razvoja uređaja zasnovanih na mikrokontrolerima, gateway-a, razvoja iOS/Android mobilnih aplikacija do Cloud-a.

Motivaciju za rad pronalazim u zanimljivim projektima, mogućnostima za stručno usavršavanje, prijatnom radnom okruženju i zdravim radnim odnosima.

Trenutno vodim razvojni tim u okviru Oblo Living kompanije na koji sam ponosan i  preporučio bih ga svakom ko je željan dinamičnog radnog okruženja, rada na novim tehnologijama, i konstantnog usavršavanja.

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Društvene mreže

Facebook
Molimo vas da osvežite stranicu kako bi se upisani feed pojavio. https://www.facebook.com/obloliving/

Kontakt

OBLO Living d.o.o. Novi Sad

Narodnog fronta 21 a, Novi Sad, Srbija

jobs@obloliving.com

www.obloliving.com

+381 21 480 11 00
Facebook
Twitter