OBLO Living d.o.o. Novi Sad

OBLO Living d.o.o. Novi Sad

Poslovi

O nama

OBLO Living je kompanija koja se bavi razvojem, proizvodnjom i plasmanom sopstvenog IoT proizvoda iz oblasti pametnih kuća. Zasnovan na intelektualnom vlasništvu (IP) kompanije, OBLO sistem pametne kuće je od 2012.god. plasiran u velikim serijama na tržištima Evrope i Azije. Pored svetskih tržišta, danas se OBLO proizvodi mogu naći i u domaćim prodavnicama.
Kompanija se nalazi u Novom Sadu i broji oko 50 zaposlenih.


MALI TIM I KONSTANTNO PROFESIONALNO USAVRŠAVANJE KROZ RAZVOJ  SOPSTVENOG IoT PROIZVODA

OBLO Living je prva domaća kompanija koja radi na razvoju sopstvenih IoT rešenja. Oslanjajući se na nove tehnologije, bavi se razvojem sopstvenih proizvoda: dimera, prekidača, pametnih utičnica i drugih. OBLO uređaji, osim što deluju u sklopu jedinstvenog OBLO sistema, mogu da funkcionišu i nezavisno, kao zasebni pametni uređaji.

Tim je dovoljno mali da funkcioniše skladno kao jedna porodica i svaki član može da pruži svoj vidljiv doprinos. U timu gde se ceni saradnja, pozitivan duh i kreativnost, svi su posvećeni istom cilju - unapređenju proizvoda, obezbeđivanju novih usluga, otvaranju novih tržišta. Prijateljski odnosi i pozitivna atmosfera se održavaju kako u kompaniji tako i van nje, organizacijom sportskih i kulturnih aktivnosti, tim bildinga, godišnjih poslava itd.
 
Mogućnosti za konstantno usavršavanje su prisutne samim radom na razvoju inovativnih rešenja na najnovijim alatima i platformama. Pored toga za zaposlene po potrebi organizujemo stručne interne treninge, pravimo individualne karijerne planove, olakšavamo uvođenje novozaposlenih u posao, negujemo stručno usavršavanje uz mentorstvo iskusnih inženjera.


OBLASTI  RADA

Tim inženjera radi na kompletnom rešenju koje se sastoji od četiri celine:

1. Nodova - Skupa senzora i aktuatora koji koriste tehnologije kao što su ZigBee, Z-Wave, Bluetooth Low Energy, DECT ULE, naravno i WiFi.
2. Gejtveja - Kućnog kontrolera zasnovanog na Linux operativnom sistemu, upravljačkom softveru koji se izvršava na njemu koji predstavlja, posrednika u komunikaciji, između korisnika sa jedne strane i uređajima sa druge. Predstavlja i „pamet“ kuće, jer implementira odgovarajuću inteligenciju za automatizovanu kontrolu.
3. Cloud web rešenja - koje omogućuje udaljeni pristup, upravljanje sistemom, ažuriranje firmvera uređaja i obradu velike količine podataka (big data, data mining).
4. Mobilnih aplikacija - koje služe kao primarni korisnički interfejs za upotrebu sistema.
 

SARADNJA SA SVETSKIM IMENIMA

Z-Wave, Zigbee, Qubino, VOCO, Aeotec, Philips, LEEDARSON, Heiman, OSRAM, FIBARO, Danfoss


PROCES SELEKCIJE I REGRUTACIJE

Za posao možete konkurisati putem Infostud-ovog portala za zapošljavanje, gde u svakom trenutku možete videti sve trenutno otvorene pozicije.
Na osnovu podataka iz radnih biografija, kontaktiraju se kandidatiti koji ispunjavaju tražene kriterijume i dogovara termin za intervju. Selekcija  počinje HR intervjuom koji podrazumeva razgovor o radnoj biografiji, motivaciji i planovima za dalji razvoj profesionalne karijere. HR intervju može biti upotpunjen i testovima opštih sposobnosti ili ličnosti. Ukoliko je prvi krug uspešno završen, organizuje se tehnički intervju za poziciju na koju ste konkurisali. Nakon drugog kruga se uglavnom proces selekcije završava i u periodu od dve nedelje dobijate obaveštenje o ishodu selekcije.
Pored tehničkih znanja i veština, od kandidata očekujemo: kreativnost, pozitivan stav, spremnost na timski rad i učenje. 
Za prijave i dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte putem e-mail adrese: jobs@obloliving.com
Više informacija o kompaniji OBLO Living možete saznati posetom našeg sajta: http://www.obloliving.com i,  LinkedIn profila:  https://www.linkedin.com/company-beta/10703060/

Naši zaposleni

Aleksandar Živković, Team Lead, Node Team

Pre 9 godina počeo sam rad u RT-RK kompaniji, koja raspolaže različitim tehnologijama, oblastima rada, i  kao takva mi je omogućila da sam biram svoj inženjerski put. Interesovanja i ljubav prema embedded programiranju su me doveli do OBLO grupe, iz koje smo vremenom izrasli u OBLO Living kompaniju.

Sada se nalazim  u dovoljno malom timu gde svaki inženjer ima mogućnost da pruži direktno vidljiv doprinos, a sa druge strane u dovoljno velikom sistemu koji neguje procese rada, kakve sam viđao u velikim stranim kompanijama. Drago mi je što nisam deo kompanija u kojim zaposleni ne vide mnogo dalje od specifikacije za njigove delove projekta. Nasuprot tome, naši inženjeri mogu da vide rezultate svog rada na policama u prodavnici, mogu da ih pokažu porodici, prijateljima...

Pomenuvši porodicu, OBLO Living duboko poštuje porodični aspekt. Kako sam pre nekoliko godina postao otac shvatam koliko je takav vid podrške važan. Tokom godina, kako sam se menjao, menjali su se i razlozi koji su me zadržavali. Inicijalno me je ispunjavao rad sa stranim mušterijama. Tu sam stekao uvid u najnovije procese rada, tehnologije, kao i priliku da kroz rad obiđem svet i upoznam potpuno drugačije ljude, koji vole iste stvari.

Naravno, sve ovo podrazumeva i veliku ljubav prema struci.
Kako vreme ide drago mi je što se OBLO Living kompanija razvija u pravom smeru, a i ja zajedno sa njom. Jedva čekam da vidim šta je sledeće…

Roman Pavlović, Team Lead,  Gateway and Mobile Team

Pre 10 godina, još kao student stipendista sam došao u kompaniju RT-RK, gde sam imao priliku da se upoznam sa različitim tehnologijama i oblastima rada. Nakon završetka master studija sam se zaposlio, usmeravajući se ka oblastima namenskih uređaja i distribuiranih sistema. 

Sticao sam iskustvo radeći na realnim inženjerskim projektima za renomirane svetske firme kao što su Nuance, Altran i Philips Research, učeći od starijih kolega, ali i od mušterija. Znanje, koje smo tim i ja  prikupili kroz rad na različitim IoT rešenjima za strane mušterije, smo sublimirali i implementirali u naše rešenje pametnih kuća OBLO Living. Danas imamo OBLO Living kompaniju koja nudi za svakog po nešto, od razvoja uređaja zasnovanih na mikrokontrolerima, gateway-a, razvoja iOS/Android mobilnih aplikacija do Cloud-a.

Motivaciju za rad pronalazim u zanimljivim projektima, mogućnostima za stručno usavršavanje, prijatnom radnom okruženju i zdravim radnim odnosima.

Trenutno vodim razvojni tim u okviru Oblo Living kompanije na koji sam ponosan i  preporučio bih ga svakom ko je željan dinamičnog radnog okruženja, rada na novim tehnologijama, i konstantnog usavršavanja.

Sunčica Milivojša, Junior Software Engineer

OBLO Living timu sam se priključila kao stipendista, prihvatajući izazov rada na studentskom istraživačkom projektu, što mi je omogućilo da kao mlad inženjer upoznam oblast koja me interesuje.

Put koji sam prošla zajedno sa kolegama u timu bio je isprepleten usponima i padovima, kako smo se upustili u aktuelnu oblast o kojoj smo malo znali. Međusobno smo se podsticali, a probleme smo posmatrali kao lekcije, što nas je unapredilo i činilo iz dana u dan boljim i iskusnijim. Najviše nam je značila pomoć mentora i iskusnih kolega koji su nam nesebično pomagali i prenosili znanje. Zaokuživanjem našeg istraživačkog rada u jednu celinu, popeli smo se na višu lestvicu znanja, i stekli praktična iskustva, kakva nije moguće steći tokom redovnih studija. Samostalan rad i efikasno rešavanje problema su samo neki od kvaliteta koje smo stekli.

Već po završetku studija se zapošljavam kao junior inženjer, te nastavljam rad u istoj oblasti. Najveća motivacija i podstreh za rad je svakako saznanje da se vaš trud i rad ogleda u krajnjem prozvodu koji će drugi ljudi primenjivati u svakodnevnom životu. Podrška tima koji podstiče saradnju kako na radnom mestu tako i van njega je izuzetno značajna, a organizovane različite aktivnosti obrazovnog i zabavnog tipa me dodatno motivišu.

OBLO Living  kompaniju bih preporučila svakom ko je spreman na izazovan rad, konstantno učenje i napredak u savremenim oblastima.

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Kontakt

OBLO Living d.o.o. Novi Sad

Narodnog fronta 21 a, Novi Sad, Srbija

jobs@obloliving.com

www.obloliving.com

+381 21 480 11 00
Facebook
Twitter