Kako izgleda proces selekcije u Fortrade-u?

Fortrade Ltd.
Fortrade
10.09.2019
Znamo da je promena posla ili prvo zaposlenje stresno za svaku osobu. Menjate sredinu, pitate se kako ćete se uklopiti sa novim kolegama, koliko ćete se dobro slagati sa novim šefovima, da li ćete imati priliku da napredujete, ali i kako sam proces selekcije izgleda i koliko traje.

To je i razlog ovog teksta, da se bolje upoznate sa našim procesom selekcije pre nego što aplicirate, kako biste tačno znali šta vas očekuje na tom putu u novo.

Proces selekcije u Fortrade-u je podeljen u 4 faze:

1. Pregled pristiglih biografija
2. Telefonski intervju
3. Face-to-face intervju
4. Plaćena petodnevna obuka

Pregled pristiglih biografija
Kako biste uspešno prošli prvu fazu u procesu selekcije, molimo dobro pročitajte zahteve za posao koje ta pozicija podrazmeva, a koji su opisani u samom oglasu za posao. Ukoliko Vaš CV odgovara tim zahtevima, Vaš prolazak u sledeću fazu je izvestan. Ukoliko pak Vaša znanja i veštine ne odgovaraju opisu posla za koji ste aplicirali, poslaćemo Vam email da niste prošli u sledeću fazu selekcije.

Telefonski intervju
Nakon što proverimo Vaš CV i zaključimo da odgovara navedenim zahtevima za posao za koji ste aplicirali, sledi druga faza – telefonski intervju.

Ukoliko ste aplicirali za poziciju koja podrazumeva znanje engleskog jezike, telefonski intervju će biti na engleskom jeziku.

Tokom telefonskog intervjua proćićemo zajedno kroz Vaš CV, popričati o Vašem prethodnom iskustvu, pružiti Vam više informacija o samom poslu i kompaniji i generalno steći opšti utisak o Vama i tome koliko bi Vam odgovarao posao za koji ste aplicirali.

Ukoliko u razgovoru sa Vama steknemo utisak da bi Vam pozicija odgovarala, nakon telefonskog intervjua Vam šaljemo email sa uputstvom i materijalima koje treba da pripremite za face-to-face intervju i nakon toga dogovaramo termin intervjua.

Face-to-face intervju
Face-to-face intervju se održava u našim kancelarijama i u ovom koraku proveravamo koliko ste dobro pripremili i proučili materijale koje smo Vam poslali nakon telefonskog intevjua. Nakon provere, razgovaraćemo o uslovima rada, imaćete priliku da nam postavljate pitanja u vezi samog posla, kompanije ili drugih tema relevatnih za posao, provešćemo Vas kroz kompaniju kako biste se bolje upoznali sa radnim okruženjem i nakon toga u roku od 2-3 dana poslaćemo Vam obaveštenje da li ste pozvani na obuku.

Obuka
Obuka traje 5 radnih dana i uključuje prolazak kroz osnove samog posla. Ovih 5 dana se plaća kroz dodatno uvećanje plate u 6. mesecu rada ukoliko dobijete posao. Na obuci ćete naučiti sve što je potrebno da znate kako biste bili uspešni u svom poslu. Tokom obuke vršimo evaluaciju Vašeg znanja i veština i ukoliko ste savladali materijale i umete da ih primenite...

Dobili  ste posao :)

Ostali blog tekstovi poslodavca