Planeta Sport d.o.o.

Planeta Sport d.o.o.

O kompaniji

Planeta sport kompanija, sa preko 110 specijalizovanih prodavnica i ecommerce-om i sa više od 1200 zaposlenih širom Srbije, je jedan od vodećih prodajnih lanaca multibrend sportske i lajfstajl obuće, odeće i opreme u Srbiji. Pored dobro poznatog Planeta sport brenda, 2021. godine je pokrenut i start-up projekat ePlaneta, multi-category internet prodavnica. Kompanija je izgradila prepoznatljiv imidž brenda zahvaljujući vrhunskom izboru robe i profesionalnom uslugom, pružajući posebno iskustvo kupovine svim obožavateljima sportske mode.

NAŠA MISIJA JE JEDNOSTAVNA. SNAGA NAŠEG BRENDA SU LJUDI. Oni su u centru Planete. Verujemo da je za kontinuirani uspeh presudno raditi na negovanju odnosa sa potrošačima, zaposlenima i partnerima, te se vodimo principima uzajamnog poverenja i besprekornog kvaliteta u svim poslovnim operacijama.

Priznanja

Kampanja „Iskreno“ naše e-comm platforme ePlaneta i agencije Drive sa kojom sarađujemo dobila je nagrade 26. decembra 2023. Udruženja za tržišne komunikacije (UEPS).

Osvojene su nagrade u dve kategorije: srebrna nagrada u kategoriji “Priznanje za promotivnu (integrisanu) kampanju – Maloprodaja, trgovina i usluge” i zlatna za “Priznanje za Creative Efficiency – kampanja ili komunikacioni element uz detaljne podatke o prodajnim rezultatima”.

U odabiru najboljih sajtova u Srbiji, sajt planetasport.rs proglašen je za najbolji sajt u 2019. godini, u kategoriji eMarket! Priznanje dodeljuje PC Press u okviru izbora Top 50 - najbolje online stvari u Srbiji: https://top50.rs/.

Šta možeš da očekuješ ako postaneš deo Planete?

U Planeti, posao je izazovan, ali tu smo da te inspirišemo i pružamo šanse.
Očekuj jednu dinamičnu radnu sredinu, punu međusobnog poverenja u kojoj podstičemo naše zaposlene da se osećaju dobrodošlim da iznose ideje koje mogu da doprinesu našem zajedničkom kompanijskom rastu!

Prvi radni dani

Svakom novozaposlenom i pre njegovog prvog radnog dana obezbeđujemo neophodne informacije kroz priručnik za novozaposlene u kome se možete upoznati sa vrednostima koje negujemo, kulturom, očekivanjima, organizacionom strukturom i procesom obuke.

Imamo razvijen proces uvođenja novozaposlenih u posao kome pristupamo sa puno pažnje kroz posebno prilagođen plan obuke.

Za šta se zalažemo?

Kao društveno odgovorna kompanija, Planeta sport je krajem 2023. godine pokrenula humanitarnu akciju "Kesica topline" u okviru koje naši zaposleni prikupljanjem instant prehrambenih proizvoda pomažu velikom broju naših sugrađana, kako starijih tako i dece koji su bez svoga doma. U sklopu humanitarne akcije donirali smo Svratište za decu u Krfskoj ulici u Beogradu, Prihvatilište za odrasla lica u Nišu, Prihvatilište u Vranju i Prihvatilište za odrasla i stara lica u Beogradu.

Verujemo da je društveno odgovorno poslovanje ključ da se odgovori na izazove koji su sve više štetni po okolinu, te da bi umanjenje posledica globalnog zagrevanja i očuvanje biodiverziteta trebalo da spada u jedne od najvažnijih prioriteta svih kompanija. Odatle je i proistekao projekat u sklopu kojeg je Planeta Sport posadila 4000 sadnica na požarištu Nacionalnog parka Tara, te doprinela obnovi ekosistema i očuvanju biodiverziteta Tare.

Solidarnost, briga prema drugima i okruženju bili su glavni motivatori da zaposleni iz naše kompanije pokrenu projekat “Donirajmo” sa ciljem promovisanja humanosti i lepote davanja. Prikupljali smo obuću i opremu iz našeg asortimana robe, i donirali brojnim ustanovama, poput Prihvatilišta za decu u Beogradu, Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj i učestvovali u brojnim drugim humanitarnim akcijama čime smo velikom broju mališana obezbedili neophodne stvari, a prikupljenu odeću donirali i Prihvatilištu za Stara lica.

Ostvarili smo i izvrsnu saradnju sa organizacijom “Banka hrane“ u Beogradu i dokazali da kao kompanija i te kako možemo da doprinosimo društvu i, pre svega, podstičemo određene promene.


Podelite vaše utiske o kompaniji na osnovu dobijenih informacija iz profila.

Kontakt

Adresa

Timočka 14, Beograd, Srbija

Kontakt
Matični broj

21019984

PIB

108540397

Broj zaposlenih

> 1000