Schneider Electric Srbija d.o.o.

Schneider Electric Srbija d.o.o.

O kompaniji

Mi u kompaniji Schneider verujemo da je pristup energiji i digitalnom svetuosnovno ljudsko pravo. Podstičemo sve da maksimalno iskoriste svoju energiju i resurse, u skladu sa našim sloganom Life Is On svuda, za svakoga, u svakom trenutku.

Obezbeđujemo digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efikasnosti i održivosti. Kombinujemo vodeće svetske tehnologije, automatizaciju u realnom vremenu, softvere i usluge u domenu energetike u integrisanim rešenjima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

Pomažemo našim klijentima da upravljaju svojom energijom i procesima na siguran, pouzdan, efikasan i održiv način i to u domenima:

· distribucije električne energije (srednji i niski napon)

· merenje, kontrola i upravljanje energijom

· industrijske automatizacije i kontrole

· instalacionih sistema i kućne automatizacije

· nadzorno-upravljačkih sistema i kontrole u objektima,

· besprekidnog napajanja (APC by Schneider Electric)

U Srbiji se nalazi Schneider Electric Razvojni centar za istraživanje, razvoj i inženjering softvera u oblasti upravljanja elektroenergetskim sistemima, jedinstven u svetu. Razvojni centar, koji je od 2019. godine deo Schneider Electric kompanije, okuplja preko 1000 stručnjaka iz oblasti energetike i računarstva i ima višegodišnju saradnju sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima električne energije i IT integratorima širom sveta.

Vodeći proizvod, softver ADMS (Advance Distribution Management System), predstavlja najnaprednije rešenje na svetu koje omogućava upravljanje sistemima za distribuciju električne energije, što je potvrdila i američka konsultantska kompanija GARTNER, koja ga je sedam puta zaredom proglasila za najbolji softverski proizvod na globalnom nivou. Softver obuhvata razne analitičke funkcije za proračun i optimizaciju rada elektrodistributivnih kompanija i obezbeđuje alate potrebne za efikasno praćenje, upravljanje, dizajn i optimizaciju distributivnih sistema. Njegovom upotrebom značajno se redukuju operativni troškovi, dok se istovremeno povećava bezbednost i održivost elektroenergetskih sistema koji ga primenjuju. Koristi se u u preko 80 elektroprivreda širom sveta i oko 170 kontrolnih centara sa ukupno 400 miliona električnih potrošača.

U Razvojnom centru naš fokus je projektima na svim kontinentima, tranformaciji veština i znanja, kao i neprestanom usavršavanju mogućnosti za razvoj karijere zaposlenih i uslova za rad. Imamo dugogodišnju saradnju sa fakultetima tehničkih nauka gde kroz različite programe usavršavanja i stipendiranja, tradicionalno pružamo podršku mladim talentovanim ljudima.

Podelite vaše utiske o kompaniji na osnovu dobijenih informacija iz profila.

Kontakt

Društvene mreže
Adresa

Milutina Milankovica 11V, 3. sprat, Beograd, Srbija

Kontakt
Matični broj

17404822

PIB

100040405

Broj zaposlenih

51 - 100