Moj put u kompaniji Foundever!

Foundever SBA d.o.o.
Jovana Milić, Junior Team Manager
13.01.2016

"Zdravo,

Ja sam Jovana Milić, u  kompaniji sam od 2013. godine i  trenutno obavljam posao menadžera jednog tima za korisničku podršku.  Ovim putem ću pokušati da vam približim svoje iskustvo rada ovde.

Moj posao je da rešavam probleme na računarima korisnika i odgovorim na njihova pitanja i nedoumice vezane za iste. Kada su moji prijatelji i porodica čuli gde radim, nije im bilo jasno kako ću ja to raditi, kada sam studirala italijanski i nisam imala priliku ranije da "petljam" sa računarima. Ono što je važno da razumete, kao potencijalni zaposleni Foundever-a, je da kada bilo ko krene da radi kod nas, ta osoba prolazi kroz obuku kako bi mogla uspešno da obavlja svoj posao.  
Moja obuka je trajala skoro mesec dana i na njoj sam naučila koja su najčešća pitanja, koja su pravila i procedure da odgovorimo na njih, kako da pomognemo ljudima koji zovu, koja pitanja ja njima da postavim kako bih brže razumela njihov problem i bila u stanju da im pomognem da ga reše.  Kroz praktični rad sa korisnicima, naučila sam mnogo o tehničkim stvarima, pa sam kroz posao postala ekspert za popravku tehnike u svojoj kući i nije redak slučaj da me prijatelji zovu da se konsultuju oko svog računara :)  
Uz specifična znanja neophodna za obavljanje posla, dobili smo tokom obuke i korisne savete kako da se nosimo sa različitim profilima ličnosti koji će nas zvati, kako da slušamo sagovornika sa razumevanjem, kako da dajemo precizne odgovore, što su veštine koje sada koristim i u životu van posla.

Svaki poziv donosi neko novo lično i profesionalno iskustvo.  Super mi je osećaj kada znam da sam pomogla nekome da reši svoj problem i da sam ga ostavila sa osmehom, a moram priznati da ima i poziva nakon kojih me iskreno boli glava. Tu uskaču moje kolege sa kojima delim svaki radni dan.  Oni su ti sa kojima svaki dan učim nešto novo, ti koji mi pomažu ako slučajno tokom poziva nisam sigurna u nešto da bih pomogla sagovorniku, sa njima se smejem i oni su tu da pruže utehu ako je poziv bio teži.   Okruženje u kome radim fenomenalno u svakom smislu, a moje kolege su postale moji najbolji prijatelji, pa na posao idem opuštena i srećna.

Imamo timske sastanke na kojima pričamo o temama bitnim za naš tim, prezentuju nam se timski rezultati i ono što mi je bitno je da svaki mesec dobijam povratnu informaciju vezano za svoj rad.  Ukoliko postoji nešto u čemu sam bila dobra u toku meseca, formalno se to komunicira i važno je da ne samo ja, nego i sve ostale kolege budemo svesni onoga što radimo dobro.  Takođe ukoliko postoji nešto što treba da se unapredi, npr. da brže rešim neki tehnički problem ili je bilo primećeno da nisam bila sigurna u neku proceduru, sa svojim menadžerom se dogovorim do kog roka i na koji način ću to popraviti.  Sviđa mi se što postoji ta vrsta formalnog sastanka na kome se usaglasimo oko svega rečenog.

Foundever je globalna kompanija, koja je u Beogradu počela sa radom 2011. godine i tada je tim brojao 12 ljudi, a danas tim čiji sam deo broji više od 1400 zaposlenih. Moje kolege i ja pružamo kvalitetnu podršku putem telefona, imejla, četa na 14 različitih jezika.  Svaki dan smo u prilici da budemo u kontaktu sa ljudima kojima je taj strani jezik maternji, i da budemo u kontatku sa drugom kulturom.  Klijetni čije proizvode i usluge podržavamo su zadovoljni kvalitetom korisničke podrške koju pružamo i oni žele da uvećavaju svoje timove, pa u skladu sa tim Foundever ima stalnu potrebu da zapošljava nove kadrove.

Pošto sam i mama, jako mi je bilo važno da radim u kompaniji koja ima stabilnost.
Iskreno se nadam da sam uspela da vam priližim kako izgleda naše radno okruženje, a za sva ostala pitanja kontaktirajte naše kolege u HR službi.


Pozdrav i nadam se da ćemo postati kolege u toku ove godine!

Ciao,
Jovana."

Ostali blog tekstovi poslodavca