Zato što mislimo o našim najdražima

Sonja Marković

18. Mart 2016. 14:43

S
i nastavljamo „Bitku za bebe“ …
U okviru akcije „Bitka za porodilišta“ Fonda B92, 10. decembara, 2015. godine je na odeljenju operacionog bloka Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ na Novom Beogradu, izvršena zvanična primopredaja operacionih instrumenata koji se koriste za operacije tek rođene dece male telesne mase. Donator je kompanija West Pharmaceutical Services iz Kovina, a vrednost donacije je preko 15.000 evra.
Primopredaji su prisustvovali docent dr Mila Stajević Popović, načelnica Službe kardiotorakalne hirurgije, dr Igor Šehić, načelnik operacionog bloka, predstavnici kompanije West Pharmaceutical Services - Dejan Milutinović, direktor kompanije, Biljana Stojanović, direktor sektora finansija, Ivana Kolarević, koordinatorka glavne kancelarije, kao i Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92. Inače, ovo je već drugi put da kompanija West Pharmaceutical pomaže donacijama ovaj Institut, a četvrti u okviru akcija „Bitka za bebe“ i „Bitka za porodilišta“. Pre ove donacije, kompanija West Pharmaceutical je odeljenju kardiovaskularne hirurgije ovog instituta donirala jedan topli krevet koji omogućava prerano rođenim bebama idealno termalno okruženje, a svojim donacijama je pomogla da porodilište u Pančevu dobije najsavremeniji transportni inkubator, a porodilište u Smederevu reanimacioni sto za bebe. Ukupna vrednost naših dosadašnjih donacija je preko 55.000 evra. „S obzirom na to da je naša kompanija deo farmaceutske industrije, naša je vizija i misija da kreiramo zdraviji svet i da u saradnji sa našim partnerima pomognemo očuvanju zdravlja i dobrobiti ljudi. Svest o važnosti društvene odgovornosti je kod nas na visokom nivou, te smo iz tog razloga deo ove humanitarne akcije od njenog početka i ova donacija je samo jedna u nizu donacija koje planiramo da sprovedemo i u budućnosti“, izjavio je Dejan Milutinović, direktor kompanije West Pharmaceutical Services.
Načelnik operativnog bloka, dr Igor Šehić, rekao je zahvaljujući se na donaciji: „Čast nam je i zadovoljstvo da smo i ove godine prepoznati kao institucija koju vredi pomagati. Osećamo veliku zahvalnost prema firmi West Pharmaceutical Services, kao i prema gospodinu Dejanu Milutinoviću i svim članovima njihovog kolektiva na izuzetnoj donaciji najsavremenijih i ekstremno kvalitetnih instrumenata za operacije tek rođene dece, male telesne mase. U operacionom bloku Instituta se godišnje operiše oko 7.500 mališana i uvereni smo da će ovakva donacija doprineti većem kvalitetu operacija, bržem oporavku naših pacijenata i njihovom što kraćem boravku na Institutu“.
„Veoma mi je drago što današnju donaciju čine naizgled sitnice, instrumenti neophodni za realizaciju hirurških operacija kod najmlađih pacijenata, prevremeno rođenih beba i drugih malih heroja. Ako se zna da je reč o srcu veličine jagode i drugim organima srazmerne veličine, vidi se koliki je značaj preciznih i novih instrumenata za obavljanje najkomplikovanijih operacija koje se izvode na Institutu. Uz redovno usavršavanje lekara
i medicinskog osoblja, upravo kvalitetna oprema stvara mogućnost da se prošire granice intervencija koje život znače. Zbog toga su važni i donatori kao što je West Pharmaceutical koji u prvom planu vode računa o najbitnijim potrebama dečijih bolnica”, rekao je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

Podeli sadržaj

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.