Oglas možete postaviti putem online formulara.

Formular se sastoji od:

 1. Odabira perioda trajanja i vrste oglasa, kako bi se definisao konačan iznos za oglašavanje
 2. Unosa teksta oglasa i podešavanja drugih parametara oglašavanja
 3. Unosa podataka za fakturisanje, odabira načina plaćanja i potvrde za postavljanje oglasa
 • Ukoliko sarađujemo po prvi put:
  Na e-mail ćete dobiti predračun na osnovu kojeg vršite plaćanje, a oglas će biti postavljen nakon što evidentiramo uplatu.
 • Ukoliko postoji saradnja na polju oglašavanja od ranije:
  • oglas poslat do 14h i pri tom su sve obaveze iz prethodnog perioda izmirene, postavljamo istog radnog dana
  • ukoliko oglas pristigne posle 14h, oglas će biti postavljen u toku narednog radnog dana

Ne, cena ostaje ista.

Cene oglasa su formirane na period do 15 i do 30 dana. Reč je o unapred definisanim vremenskim intervalima i u skladu sa tim su formirane i cene oglasa. Primera radi, oglasi sa periodom objave od 7 dana potpadaju pod kategoriju period postavljanja do 15 dana i u skladu sa tim će biti fakturisani.

Ukoliko vam je poznata dinamika zapošljavanja unapred i/ ili postavljate više pozicija u isto vreme, zakupom većeg broja oglasa odjednom imate mogućnost da ostvarite uštedu.

Više informacija o popustima na stranici popusti na pakete oglasa.

Svaki oglas podrazumeva postavljanje jedne radne pozicije u oglasu, osim istaknutog poslodavca gde možete postaviti do 5 radnih pozicija odjednom.

U svakom preduzeću postoji organizaciona šema sa definisanim radnim pozicijama (sekretarica, administrativni radnik, komercijalista, menadžer prodaje i slično).

Ukoliko želite da zaposlite više ljudi na određenoj radnoj poziciji, navedite to u tekstu oglasa.

Ne postoji ograničenje u dužini teksta u oglasu.

Kako biste dobili odgovarajuće prijave kandidata i uštedeli vreme procesa selekcije, preporučujemo vam da vaš oglas sadrži sledeće:

 • Opis (delatnosti) kompanije
 • Potrebne kvalifikacije za radno mesto
 • Opis posla (zaduženja)
 • Šta nudite novozaposlenima (beneficije)

Sve prijave zainteresovanih kandidata se prikupljaju u nalogu vaše kompanije na platformi za poslodavce na sajtu Poslovi.infostud.com.

Na ovaj način, ne opterećujete svoj mailbox, a prijavljeni kandidati su sačuvani u sekciji Vaši konkursi i prijave.


Dodatne opcije za prijem prijava

 • Želim da mi se prijave prosleđuju i na e-mail (slika 1)
 • Želim da primam prijave preko formulara sa svog sajta (slika 2)

slika 1

Upišite e-mail adresu na koju će biografije zainteresovanih kandidata biti prosleđivane.


slika 2

Unesite link do formulara za konkurisanje. U ovom slučaju prijave na vaše konkurse vam neće biti dostupne u vašem nalogu na platformi za poslodavce sajta Poslovi.infostud.com.

E-mail adresa je sakrivena u samom tekstu oglasa ispod dugmeta "KONKURIŠITE" kako ne bi bila upotrebljena u druge svrhe.

Postavljanjem adekvatnih pitanja za konkretnu radnu poziciju kroz predselekcioni upitnik, i bodovanjem odgovora koje obeleže kandidati, možete da skratite vreme potrebno za selekciju kandidata i više vremena posvetite kandidatima koji zadovoljavaju postavljene kriterijume radne pozicije.

Usluga predselekcije se nalazi u formularu za postavljanje oglasa, u okviru sekcije "Predselekcioni upitnik za kandidate" i potpuno je besplatan.

U okviru ove sekcije imate već predefinisana najčešće postavljana pitanja kao i opciju da dodate još neka svoja pitanja kojima ćete uraditi bolju selekciju kandidata.

Kako funkcioniše?

Prijave koje ispunjavaju vaš uslov biće rangirane tako što će vam se u vrhu liste prikazati kandidati koji zadovoljavaju uslove konkursa, dok će u dnu biti oni koji ne zadovoljavaju uslove koje ste postavili.

 • Potrebna vam je osoba sa određenim nivoom obrazovanja. Podesite poželjan, minimalni ili maksimalni nivo obrazovanja kandidata ili u detaljnim podešavanjima rangirajte koliko vam je koji obrazovni nivo bitan.
 • Potrebna vam je osoba sa određenim radnim iskustvom. Naznačite da li tražite određeni broj godina radnog iskustva. Zatim, podesite poželjne, minimalne ili maksimalne godine radnog iskustva koje bi trebalo da kvalitetan kandidat poseduje.
 • Tražite osobu koja poznaje neki strani jezik. Podesite jedan ili više jezika i nivo poznavanja koji tražite od kandidata.
 • Tražite nekoga sa poznavanjem određene računarske veštine. Naznačite računarsku veštinu kandidata, kao i poželjan nivo poznavanja iste.
 • Tražite osobu sa vozačkom dozvolom. Naznačite kategoriju vozačke dozvole koju zahtevate od kandidata.
 • Tražite osobu sa određenim obaveznim uslovom. U tom slučaju, kod pitanja obeležite "Ovo je obavezni uslov.", i prijave kandidata koji npr. nemaju sertifikat (odnosno ne ispunjavaju dati uslov), nalaziće se na dnu liste prijavljenih kandidata.

Ukoliko vam je određeno polje irelevantno prilikom selekcije kandidata, izostavite ga.

Ukoliko želite da dodatno utičete na rangiranje pristiglih prijava, izaberite „Detaljna podešavanja“. Klikom na dugme u dnu "Dodajte još uslova za konkurs", definišete dodatna pitanja na koja kandidati moraju da odgovore pre nego što se prijave na vaš konkurs.

Napomena: Postavljanjem ovih pitanja ne utičete na eliminisanje kandidata, već samo na rangiranje kandidata. Takođe, sajt Poslovi.infostud.com ni na koji način ne utiče na selekciju ili eliminaciju prijavljenih kandidata.

Da, u drugom koraku u formularu za naručivanje oglasa jedno od polja je i "Dodatna napomena".

Ukoliko želite link do oglasa kako biste pre postavljanja proverili da li je sve u redu, to možete naznačiti u ovom polju.

Da, ova opcija je omogućena i možete je izvršiti nakon što se prijavite na platformu za poslodavce, sajta Poslovi.infostud.com.

Nakon što ste se ulogovali na platformu za poslodavce, u okviru sekcije "Prijave kandidata - HR modul" imate opciju "Obnovi oglas" u okviru svakog objavljenog konkursa.

Prilikom obnavljanja oglasa morate da prođete kroz ceo formular, koji je popunjen sa identičnim podacima iz oglasa koji se obnavlja, s tim da imate mogućnost izmene oglasa.

Obnova oglasa ne znači produžavanje oglasa, što znači da će sve prijave kandidata biti prikupljene na novom mestu i biti prikazane kao novi konkurs.

 • Ukoliko nismo do sada sarađivali, predračun ćete dobiti u naredna dva sata od trenutka postavljanja oglasa putem online formulara.
 • Ukoliko postoji saradnja od ranije i obaveze iz prethodnog perioda su izmirene, fakturu šaljemo u elektronskoj formi na mail istog dana kada se postavi oglas (do 16h). Fakture su overene elektronskim potpisom, kao takve su validne i ne šaljemo ih u papirnoj formi.

Na kraju formulara, prilikom ostavljanja podataka za fakturisanje, birate i način plaćanja.

Uslugu možete platiti on-line, karticom (Visa, MasterCard, Maestro) ili putem pro/fakture.

Rok za plaćanje fakture je 3 dana od trenutka kada ste dobili fakturu.

Da. Potrebno je da u drugom koraku u formularu za naručivanje oglasa označite opciju "Fizičko lice" i otvoriće se polja koja su u skladu sa odabranom opcijom, što slikovito izgleda ovako:

Na osnovu ovako dostavljenog oglasa, generiše se profaktura koju možete platiti putem opšte uplatnice u svakoj banci ili pošti.

Nakon evidentirane uplate, oglas će biti postavljen u skladu sa tačkom 2, pod Postavka oglasa.

Registracijom na sajtu Poslovi.infostud.com, kao poslodavac uživate u brojnim pogodnostima:

 • bržem postavljanju oglasa
 • besplatnom korišćenju alata za selekciju kandidata i praćenje svih vaših konkursa i prijava
 • mogućnosti pregleda i kontaktiranja kandidata iz naše CV baze – možete pronaći pravu osobu i bez objave oglasa
 • dragocenom uvidu u ocene kandidata o procesu selekcije u vašoj kompaniji
 • atraktivnim mogućnostima brendiranja kroz profil poslodavca
 • velikom broju saveta i alata iz HR oblasti...

Registracija je besplatna i dostupna svim pravnim licima koja su posetioci i korisnici sajta.

Prilikom registracije je potrebno da korisnik popuni formular sa podacima o pravnom licu. Ovi podaci ostaju u evidenciji sajta Poslovi.infostud.com i neće biti korišćeni u druge svrhe. Registracija se vrši vrlo brzo i odmah potom se dobijaju sva dodatna prava koja pripadaju registrovanim članovima.

Na platfomi za poslodavce, sajta Poslovi.infostud.com, ostavljanjem potrebnih podataka možete da izvršite registraciju.

Platforma za poslodavce je skup alata koji će vam omogućiti:

 1. Besplatno korišćenje alata za selekciju kandidata.
  Pristup svim prijavama na vaše konkurse kao i upravljanje njima – online, uvek i sa bilo koje lokacije. Takođe imate i mogućnost jednostavne komunikacije tokom konkursa sa kandidatima i kolegama iz vašeg tima koji takođe učestvuju u procesu selekcije, pretraživanje, grupisanje i rangiranje prijava kandidata na osnovu pitanja koja ste im postavili prlikom konkurisanja.
 2. Pretraživanje CV Baze i mogućnost da kontaktirate kandidate iz baze bez objave oglasa.
 3. Predstavljanje kandidatima kroz našu Employer branding uslugu Profil vaše kompanije.

Nakon što ste se registrovali na platformi za poslodavce, uneli ste i e-mail adresu i šifru. Te podatke koristite da se ulogujete, a dugme "Prijavite se" ćete pronaći u gornjem desnom uglu sajta.

Prilikom registracije na platformu za poslodavce, uneli ste e-mail adresu i šifru koje ubuduće koristite kao pristupne podatke.

Ukoliko ste zaboravili šifru, izmenićete je tako što ćete poslati zahtev za izmenom šifre, klikom na link "Zaboravili ste šifru", na kojoj ćete uneti e-mail adresu sa kojom ste registrovali na platformu za poslodavce, a na koju će vam biti poslat link pomoću kojeg ćete dodeliti sebi novu šifru.