Blog

U skladu sa novim trendovima iz oblasti ljudskih resursa, nastojimo da vas uputimo u nova znanja, ali i da sami naučimo nešto novo od vas. Nadamo se da ćemo zajedničkom komunikacijom na ovom mestu u tome i uspeti, a svakodnevno poslovanje učiniti razumljivijim i bogatijim novim saznanjima. Takođe, imaćete priliku da čitate i komentarišete tekstove eksperata iz uspešnih kompanija, kao i drugih nezavisnih Internet stručnjaka.

Kako možete da učinite poreski prekršaj, a da toga niste svesni

Zaposleni u odeljenjima ljudskih resursa mnogih kompanija su u opasnosti da usled prirode posla koji obavljaju, načine poreski prekršaj, a da toga nisu svesni.Kako bi se izbegli neprijatni susreti sa poreskom inspekcijom, edukacija i svest o ovoj temi je više nego bitna. Situacije koje su iz prakse mnogih kompanija, dovodile do ovih neželjenih događaja, nam pojašnjava Pavle Ristić, menadžer u poreskom odeljenju kompanije Crowe Horwath BDM, koja već godinama uspešno posluje i u Srbiji.

Preuzeto sa sajta MojTim.com

Milenijalci treniraju za karijerni ultramaraton

Milenijumska generacija, takođe poznata i kao generacija Y, nosi sa sobom nove specifičnosti kada je u pitanju svet rada. Ova generacija, rođena između 1982. i 1996. godine, je spremna da trči karijerni ultramaraton, navodi se u izveštaju ManpowerGroup kompanije. Ovaj izveštaj, zasnovan na globalnom istraživanju 19 000 Milenijalaca iz 25 zemalja, poslodavcima pruža praktične savete o tome kako da privuku, zadrže i razvijaju kadrove iz generacije Milenijalaca.

Preuzeto sa sajta MojTim.com

Šta podrazumevamo pod pojmom korporativna društvena odgovornost?

Ako korporativno društvenu odgovornost posmatramo  kao aktivnosti kojima se poboljšava kvalitet života za sve stejkholdere– lokalnu  zajednicu, klijente,  prirodno je da veliki deo ovih aktivnosti bude usmeren na unapređenje uslova rada i života zaposlenih.

 

Preuzeto sa sajta MojTim.com

Kako da kroz "Profil poslodavca" privučete pažnju kvalitetnih kandidata


Tekst o prvim iskustvima u Infostudu našeg novog kolege izazvao veliko interesovanje među kandidatima i višestruko povećao posetu Infostudovom profilu.    

                                                                                                                                                                                                                                                             

Preuzeto sa sajta MojTim.com

Globalne navike kandidata u potrazi za poslom

Vrsta posla i zarada glavni motivatori za promenu radnog mesta, traženje posla i prijavljivanje za radna mesta najčešće uz upotrebu računara, informisanje o kompaniji uglavnom na kompanijskom websitu i internetu.

Preuzeto sa sajta MojTim.com

Ko su najpoželjniji poslodavci u Srbiji i koliko ste im slični

Kako je istraživanje Najpoželjniji poslodavac u Srbiji u toku odgovor na to pitanje još uvek ne znamo. U isčekivanju rezultata osvrnućemo se na to ko su najpoželjniji poslodavci prema istraživanju sprovedenom u EU zemljama, ali i na to zašto je ta vrsta informacija zanimljiva i bitna za poslodavce. 

Preuzeto sa sajta MojTim.com

Iskoristite snage novih generacija

Kakve potrebe imaju pripadnici tzv Y generacije. Pripadnici ove generacije više nisu “tamo neki klinci”. Oni već gaze svoje rane tridesete godine! To je radna snaga koja je veoma aktivna, u punoj snazi, bez prevelikih porodičnih obaveza i zdravstvenih problema…..

Preuzeto sa sajta MojTim.com

Ispričajte priču o sebi - povećajte svoju onlajn prisutnost

Brendirajte se kao poslodavac i povećajte svoju onlajn prisutnost. Karijerni odeljak na vašem korporativnom sajtu više nije dovoljan u uslovima sve veće konkurentnosti. Prema nekim statistikama brendirani karijerni profil u proseku privlači pet puta više kandidata u poređenju sa oglasom za posao koji ste postavili na nekom od sajtova za zapošljavanje, a u poređenju sa mogućnošću konkurisanja  preko karijernog odeljka na vašem sajtu čak osam puta više. Ali u čemu je razlika?

Preuzeto sa sajta MojTim.com

Kako smo osvojili nagradu PRiznanje 2015?

Nedavno je kampanja „Kako preživeti grozan posao ili pronaći bolji“ koji je sajt Poslovi.infostud.com realizovao u saradnji sa  agencijom McCann osvojila godišnju nagradu Društva za odnose sa javnošću u kategoriji PR komunikacija u integrisanim kampanjama.  Kako smo koristeći drugačiji pristup govorili o vrlo osetljivoj temi koja muči zaposlene u najboljim godinama? 

Preuzeto sa sajta MojTim.com

Šta oglas za posao govori o kompaniji ?

Već je poznato da kompanije koje imaju reputaciju poželjnih poslodavaca mnogo lakše i jednostavnije dolaze do kvalitetnih zaposlenih, manje resursa troše na proces selekcije i regrutacije i lakše osiguravaju svoj poslovni rast i ostvarivanje strateških ciljeva. Na koje sve načine se predstavljamo svojim budućim zaposlenima i kako im poručujemo da treba da rade baš za nas?

Preuzeto sa sajta MojTim.com