Advertisement

Kako napisati CV (biografiju)

kako napisati cvProces vašeg predstavljanja budućem poslodavcu počinje onog momenta kada vi odlučite da se prijavite na određeni oglas za posao. Prva stvar koju činite kako biste se “upoznali” sa potencijalnim poslodavcem je da mu se predstavite kroz CV.

Razlog zašto treba imati dobro napisan CV leži u tome što ćete, u najvećem broju slučajeva, imati veliku konkurenciju na konkursu za posao, pa je svrha dobro napisanog CV-ja da vas izdvoji od drugih (brojnih) kandidata i da vas tako odvede stepenik više, odnosno na intervju za posao. Što se bolje predstavite i što više vaš CV odgovara potrebama i zahtevima poslodavca, veće su šanse da vas pozove na intervju.

Biografija treba da vas predstavi u najboljem svetlu, na koncizan i lepo struktuiran način. Postoji mnoštvo načina na koje možete pisati CV i upravo tu činjenicu možete iskoristiti i biti što je moguće originalniji. Ali krenimo ispočetaka...

Lični/kontakt podaci

Radno iskustvo

Obrazovanje

Obuke/kursevi/seminari

Rad na računaru

Strani jezici

Lične osobine/hobiji

Ostale napomene


Ovo su samo standardni delovi koje bi biografija trebalo da sadrži, a vi, naravno, možete dodati ono što mislite da je potrebno i kreirati biografiju prema svom nahođenju. Imajte na umu da ne postoje dve identične biografije, stoga, pokušajte u svojoj biografiji, na suptilan način, ostaviti svoj lični pečat. Imajte na umu da svoj CV treba da prilagodite konkursu za posao, da istražite šta se traži od kandidata i, u skaldu sa tim, istaknete one kvalitete koji vas karakterišu kao pravu osobu za taj posao.

Srećno!

Ocenite koliko
vam je bio koristan
ovaj savet?
  1 2 3 4 5
Prosečna ocena:
3.19
6949 osoba je glasalo
pre 5 meseci i 15 dana
Dejan Trbic je komentarisao/la:
sve to napisem ali to nista ne pomaze,niko ne trazi masinske inzenjere energetike xD ne znam zasto?
pre 6 meseci i 27 dana
Irena Varga je komentarisao/la:
Mislim da je sve ovde opisano kako treba....Hvala!

Opcije saveta

Sačuvajte u PDF-u

Na koje od ovih pitanja biste voleli da dobijete odgovore direktno od poslodavaca?

Uspešno
Neuspešno urađena operacija