Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Obuka zaposlenih u Digitec Galaxus d.o.o.


Ahoj! Ja sam Danilo, Customer Service Coach u Digitec Galaxus-u. Pripadam timu od petoro ljudi koji obučavaju nove koleginice i kolege, prate njihov rad, pružaju podršku i pomoć. Rođen sam i odrastao ovde, ali sam skoro deset godina proveo u Nemačkoj gde sam naučio jezik i studirao. Otkad sam se vratio radio sam u jednom korisničkom centru na poziciji agenta i nakon kratke ekskurzije u webdesign-u došao sam ovde.
 
Zašto je važan trening i obuka zaposlenih?
Očigledan razlog je to što obuka omogućava da zaposleni u što kraćem roku počnu da rade sa punim kapacitetom. Međutim, smatram da je podjednako važno i to što se nove kolege tokom obuke osećaju sigurno i što uvek znaju kome mogu da se obrate sa pitanjima bilo koje vrste. Naše obuke traju tri nedelje, što nije malo. Tokom čitavog tog perioda Coach stoji u potpunosti na raspolaganju novom kolegi. Osim što ga uvodimo u posao, takođe ga uvodimo i u kulturu firme, upoznajemo sa timom, sa svakodnevnicom itd. Jedno je znati posao a nešto sasvim drugo je saživeti se sa firmom i timom - Ko poručuje hranu? Gde je pošta, apoteka, banka?
Naravno, nismo mi jedini koji učestvujemo u ovome - podršku pruža i HR tim kao i tim supervizora. Nakon tronedeljne obuke kolega i dalje nije prepušten sam sebi, on prelazi u tim i dobija tu svog buddy-ja kojeg uvek može sve da pita. Pored njega tu su i druge kolege, a ni "coaching-island" nikad nije daleko.
Naš posao je komunikacija sa klijentima firme. To podrazumeva određeni način ophođenja prema njima ali to ne znači da ovde svi negujemo isti stil komunikacije. To bi čak bilo nepoželjno! Mi želimo da budemo nekonvencionalni i drugačiji. Želimo da klijenti osete da komuniciraju sa ljudskim bićem koje ima svoju i poštuje njihovu ličnost. Zbog toga se trudimo da pročitamo karakter i trenutnu emociju klijenta i odgovorimo mu na adekvatan način - šaljivo ako je on dobro raspoložen. Kratko i jasno ako je u žurbi. Opširno ako je zbunjen. Tokom obuke coach pokušava da uskladi individualni stil novog zaposlenog sa potrebama firme. Neke smernice naravno postoje i moraju da postoje ali to ne znači da pokušavamo da oduzmemo individualnost našim kolegama. Coach pušta novog kolegu da piše pa onda diskutuju o tome kako bi klijent mogao da razume njegov mejl, koje su kulturološke specifičnosti Švajcaraca za koje kolega možda nije znao jer nije imao iskustvo sa njima itd. Kroz diskusiju i kompromise individualni stil kolege se uklapa sa duhom kompanije i oplemenjuje ga.
To je ono što čini naš Customer Service posebnim i predstavlja adut naše kompanije u borbi na veoma kompetitivnom švajcarskom tržištu.
 
Izazovi sa kojima se susrećemo
Može da se ponekad desi da obuka u te tri nedelje ne bude potpuno uspešna ili da novi kolega nakon obuke ne napreduje tempom koji smo očekivali. To je savršeno normalno jer nismo svi isti. U takvim situacijama naravno ne paničimo već pokušavamo da utvrdimo u čemu bi mogao biti problem i onda zajedno sa kolegom razvijamo individualni plan kako da popunimo eventualne rupe. Do sada su nam sve obuke bile uspešne. Sa nekim kolegama je bilo teže, sa nekima lakše, ali smo uspeli sve da obučimo i sada rade odličan posao.”

Za više informacija o iskustvima, beneficijama, kao i o trenutno otvorenim radnim pozicijama posetite profil poslodavca.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti

Komentari na vest (1)


  • 21 g. učenja nemačkog ovde i tamo

    pre 3 godine i 11 mesec

    pa su odbili baš ovi iz obuke jer traže jeftine i mlade kojima mogu da rade šta hoće uostalom, ne vrte iste oglase uzalud