Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

5 firmi sa najstrožim pravilima oblačenja


(Preuzeto sa sajta Blic - Žena - 14. 10. 2013.)

vesti o zapošljavanju

1) ABERCROMBIE & FITCH

Pošto ovaj brend cilja na seksipil, od radnika u ovim buticima očekuje se da izgledaju dobro. Radnice treba da imaju „prirodan" izgled kose, bez pramenova jarkih boja ili ekstravagantnih frizura, kaže se u priručniku za zaposlene. Takođe je zabranjeno nošenje odeće crne boje, a dozvoljeno je nošenje odeće isključivo ovog brenda, a čak se propisuje i na koji način je dozvoljeno zavrnuti rukave.

2) AMERICAN APPAREL

Informacija o pravilu oblačenja za zaposlene ovog brenda je izazvala veliku polemiku kada je procurela 2010. godine. U pravilniku se kaže da nije dozvoljena upotreba sjaja za usne i mnoge druge opreme za šminkanje. Dalje piše da obrve ne smeju biti „previše počupane", a „ne preporučuje se" sušenje kose fenom. Firma, takođe, preferira dugu kosu kod žena.

3) ANTHROPOLOGIE

Zaposlenima u ovoj firmi savetuje se da nose što manje šminke i da „budu doterani". Zabranjeno je nošenje logoa drugih firmi i teksasa. Zaposlenima se preporučuje da nose odeću koja odgovara izgledom onoj koju prodaju.

4) THE NORTH FACE

Ova kompanija zahteva od radnika da nose isključivo odeću njihovog brenda, koju povremeno dobijaju besplatno. Zabranjeni su bilo kakvi vidljivi pirsinzi, pa čak i oni na uhu, a radnici se na svakih par meseci proveravaju da li poštuju ova pravila.

5) VICTORIA'S SECRET

Od zaposlenih se u ovoj firmi traži da nose 90 odsto crne odeće. U priručniku za zaposlene stoji da bi „kosa trebalo da bude uredna, a frizura napravljena s merom, a isto se odnosi i na šminku". Zabranjeni su previše ukrašeni nokti i pirsinzi na licu.

autor: Vladimir Tanacković

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti