Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

DRIVE konferencija: Budućnost HRM-a je ovde i sada


Kompanija Kolektiv – Posao.ba organizuje desetu po redu DRIVE konferenciju, najveću regionalnu konferenciju o liderstvu i talent menadžmentu 03. oktobra u Hotelu Hills u Sarajevu.


Bosnu i Hercegovinu svakodnevno napušta sve veći broj građana, a isto je i sa reginom. Najčešći odlazak po bolje uslove za život i rad je u Nemačku, Sloveniju, Hrvatsku pa onda Crnu Goru i Maltu, kada su sezonski poslovi u pitanju. Procena koju je napravio portal Posao.ba je da je u protekloj godini preko 65 hiljada građana otišlo u ove zemlje. Šta kada svi odu?

Tu nastupaju ljudski resursi, koji su odavno puno više od kadrovskih službi. DRIVE konferencija ima za cilj povećati svest o HRM-u i izazovima s kojima se pored kompanija, suočavaju i zaposleni.
Deseta DRIVE konferencija posvećena je uspešnim rešenjima sa terena velikih kompanija, koje su promenile pravila igre: kako napraviti poslovno okruženje u kojem najbolji žele ostati i razvijati se.

Ove godine konferencija pokriva vodeće teme o Y i Z generacijama koje kroje tržište rada prema sebi i zahtevaju promene svesti kada je brend poslodavca (employer branding) u pitanju.

Uz slogan konferencije “Experience the future of work“ budućnost HRM-a je ovde i sada, te se u sklopu 8 sati specijalno kreiranog sadražaja govori o novim načinima razmišljanja na tržištu rada, promenama u organizaciji kompanija, privlačenju i zadržavanju talenata, kao i employer brandingu!

Koliko je privlačan brend vaše kompanije?

Prvi predavač na konferenciji je Johan Driessens, dobitnik nagrade "Globalni lider na području brendiranja poslodavaca 2018." koju dodeljuje svetska organizacija HR stručnjaka. Uz najboljeg stručnjaka ove branše - otkrijte kako kompanija postiže da se svi smeju ponedjeljkom!

Johan je osnivač, generalni direktor ali i šef za iskustvo i širenje entuzijazma kompanija Branded.Careers, tHRibebuilders i Djobby.com. On će svim učesnicima omogućiti uvid u najatraktivnije elemente employer brandinga u svetu, i otvoriti oči za novu viziju iskustva employer brandinga. Sa njim ćete saznati da je klasični employer branding mrtav, a da je na scenu stupilo novo employer branding iskustvo. U sklopu ove prezentacije Johan Driessens će podeliti svoju viziju kako privući i zadržati prave talente zasnovano na stvarnom iskustvu i primerima.

Da li ste poslodavac iz prošlosti ili budućnosti?

Drugi predavač kojeg ne smete propustiti je Cristoph Fellinger, šef sektora razvoja karijernih programa u kompaniji Beiersdorf AG, poznatijoj po svojim brendovima poput Nivea, Labello i Hansaplast.

Na njegovom predavanju “Kako će generacije Y&Z uticati na budućnost poslovanja – i šta ih pokreće?” čućete sve o tome kako ove generacije unose nove vrednosti i stavove u kompanije, preispituju tradicionalna pravila i žele raditi i razvijati se na potpuno drugačiji način, te vam reći da li ste poslodavac iz prošlosti, ili onaj koji će se lako prilagoditi sve zahtevnijim generacijama.

Osvojite priznanje za svoj tim-Najbolja HR praksa!

I ove godine, uz specijalna predavanja stručnjaka, centralno mesto zauzima izbor za Najbolje HR prakse, čije ćete finalne projekte moći videti i na samoj konferenciji. Radovi koji se mogu prijavljivati za takmičenje su projekti koje su kompanije implementirale u svoje poslovne procese i tako povećale kvalitet rada svojih zaposlenika, ali i njihovo zadovoljstvo. Ovim putem pozivaju se sve kompanije da prijave svoje projekte najdalje do 19. septembra 2019.

Velika panel diskusija uz rešenja sa terena!

Na panel diskusiji gde će se diskutovati o zadržavanju radnika i pronalasku kadrova u najtežim trenucima za kompanije, učestvuju regionalni HR eksperti Igor Žonja, Miloš Turinski koji upravo poručuje da je prošlo vreme kada su poslodavci mogli da se drže stare parole „ako nećeš ti, ima ko oće“, Nermana Ajanović-Hajdarpašić, Darko Velkov.

Tema će razraditi sve faktore naše potrebe da i pored procesa digitalizacije o kojem svi tek učimo i uvodimo u procese rada, shvatamo da smo svi pre svega ljudi i da je živa reč na prvom mestu u komunikaciji.

A pored panela, koji će odgovoriti na mnoga pitanja svakog direktora ili menadžera, ne propustite niz aktivnih, dinamičnih radionica uz koje ćete biti spremni za uvođenje promena u svoje kompanije istog dana!
Listu svih predavača, program konferencije te informacije o slobodnim mestima na konferenciji pronađite na www.drive.ba

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti