Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Kakav je tvoj put ostvarenja budućnosti #ZA5?

Datum postavljanja vesti:

Nakon diplomiranja, potraga za prvim poslom može potrajati, posebno ako nemaš prethodno radno iskustvo. Iako se entuzijastično prijavljuješ na brojne oglase za posao, statistika kaže da na zaposlenje možeš čekati i do dve godine!

 

Verovatno već znanje koje stekneš u školi nije jedino znanje koje ti je potrebno da bi napravio uspešnu karijeru. Stoga, vrlo je važno da se dodatno informišeš i edukuješ kroz najrazličitije oblike neformalnog obrazovanja.

 

„Budućnost #za5“, nacionalni projekat za osnaživanje i edukaciju mladih, koji još od 2016. godine nastoji da, kroz brojne edukacije i radionice, inspiriše mlade da na vreme počnu da razmišljaju o svojoj karijeri. Do sada je preko 85.000 srednjoškolaca i studenata iz 70 srednjih škola i 30 fakulteta širom Srbije bilo deo najrazličitijih aktivnosti, a drugi talas projekta ove godine nastavlja u istom ritmu!

 

coca cola buducnost za pet 

Prvom aktivnošću ove godine – predavanjima „Poslovi #za5“, preko 50 profesionalaca je mladima pomoglo u odluci o profesionalnoj orijentaciji i odgonetnulo misterije popularnih, modernih zanimanja. Preko 800 studenata u svim univerzitetskim gradovima Srbije je čulo lične priče o velikom uspehu mladih menadžera i direktora iz 45 kompanija i institucija poput Coca-Cola Company, Coca-Cola HBC, Mars, Microsoft, Vip, FK Partizan, Nordeus, Levi9, Molson Coors, Beiersdorf, Telenor Banka, Societe Generale, OEBS, Unicef, UNOPS, Razvojne agencije Srbije i mnogih drugih.

 

Paralelno sa ovim predavanjima, u 13 gradova širom Srbije, đaci u svojim školama imaju priliku da savladaju osnovne korake na putu do prvog zaposlenja. Na vršnjačkim edukacijama „Spremi se #za5“, srednjoškolci zajedno sa trenerima uče o pravilnom pisanju radne biografije, ponašanju na intervjuu za posao, korišćenju LinkedIn mreže i unapređuju brojne druge korisne veštine potrebne za ostvarenje poslovnih ambicija.

 

Nakon što su stručnjaci odgovorili na pitanja „čime želiš da se baviš?“ i „kako da dođeš do željenog posla?“, projekat „Budućnost #za5“ omogućiće ti da, odmah po završetku školske godine, svoje znanje primeniš na događaju „Leto #za5“. Moći ćeš da se upoznaš sa predstavnicima internacionalnih i domaćih kompanija i institucija, poslovanjem različitih firmi, njihovim programom praksi i poslova. Ukoliko ti se neka ponuda posebno svidi – moći ćeš odmah da ostaviš svoj CV i prijaviš se za neku poziciju!

 

Ove aktivnosti i čitav projekat je pokrenut od strane organizacija Centar E8 i Unija srednjoškolaca Srbije, a Ministarstvo omladine i sporta i Coca-Cola Fondacija su prepoznale važnost neformalnog obrazovanja mladih u Srbiji i podržale ovaj projekat i ideju koja stoji iza njega – poboljšanje porazne statistike nezaposlenosti mladih kroz edukacije, radionice i promociju neformalnog obrazovanja.

 

Više informacija o projektu i aktivnostima možeš pronaći na veb-sajtu www.buducnostza5.rs, možeš se prijaviti različite edukacije na vreme i skrojiti svoju „Budućnost #za5“!

Prosečna ocena:

0
Broj glasova: 0

Vaša ocena:


Podelite na društvenim mrežama:

  • Komentari


  • Ljiljana Sajn

    pre 5 meseci i 19 dana

    vrlo korisna informacija koju bi trebalo medijski bolje propratiti...hvala

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.