Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Najnovije tehnologije na Weekend Media Festivalu - Blockchain


Od 22. do 25. septembra Weekend Media Festival neće biti samo mesto predstavljanja zanimljivih govornika i gostiju, nego i platforma za predstavljanja najnovijih ideja. Jedna od takvih je i revolucionarna tehnologija „blockchain“ u koju danas banke i investitori najviše ulažu.

 

Možete li zamisliti svet u kojem kršenicu, venčani list ili svaki drugi dokument možete dobiti u bilo kojem trenutku, bilo gde i to besplatno? Ili svet u kojem novac prebacite prijatelju u Kanadu takođe besplatno? Ovo je moguće kroz blockchain tehnologiju koja iza sebe krije univerzalnu internet valutu „bitcoin“.  Iako je najpoznatija primena blockchaina u valutama, mogućnosti koje njen razvoj pruža su daleko veće i imaju potencijal u potpunosti promeniti svet oko nas. Banke i razni fondovi već su investirali milijarde dolara u razvoj blockchaina.

Top 40 finansijskih institucija trenutno ulaže mnogo u blockchain tehnologiju, jer omogućava siguran i transparentan način praćenja vlasništva, ubrzava transakcije i smanjuje rizik od prevara. Iako još uvek ne postoje jasni standardi u vezi blockchain tehnologije, u blockchain mrežu može se uključiti bilo ko s računarom ili male grupe poznatih entiteta koje odluče da učestvuju. Blockchain mehanizam ne poznaje granice, a učesnici mogu nesmetano komunicirati jedni s drugima.

 

Koje su mogućnosti blockchaina? Ko se bavi blockchainom? Kako to funkcioniše? I najvažnije, kako će to uticati na vaš život? Sve to otkriće nam ovaj zanimljiv panel koji predstavlja bitnu okosnicu 9. Weekend Media Festivala, najvećeg komunikacijskog festivala u jugoistočnoj Europi koji se organizuje pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe u  Rovinju.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti