Obuka za 48 vozača tramvaja

Srednja tehnička škola GSP počeće danas obuku 48 vozača tramvaja za potrebe najvećeg gradskog saobraćajnog prevoznika.

Kako za Danas najavljuje Miodrag Tojagić, pomoćnik direktora škole za vanredno obrazovanje, kandidati će u dve grupe najpre proći jednomesečnu teoretsku obuku kroz osam nastavnih predmeta da bi posle stekli i praktično znanje kroz 80 časova na oba tipa tramvaja koje GSP ima u voznom parku.

- Polaznici obuke učiće od naših profesora u školi koja jedina u Beogradu na jednom mestu objedinjuje saobraćajnu, elektro i mašinsku struku, ali i od stručnjaka GSP. Kroz mesec dana nastave steći će znanja iz bezbednosti saobraćaja, savladaće tehniku vožnje tramvaja, a kroz predmet saobraćajne psihologije naučiće kako da se ponašaju u saobraćaju i kako da se ophode prema putnicima. Potom sledi praktična obuka od 80 časova koju sprovodi GSP. U tramvaju se obično nalazi pet polaznika sa instruktorom, a časove najpre pohađaju u depou na Novom Beogradu ali i na redovnim trasama van „špica" - objašnjava Tojagić.

On naglašava da za ovim pozivom vlada veliko interesovanje te da je na konkursu prošlo tek 48 kandidata od njih 315 prijavljenih. Kandidati su pri tom prošli stroge GSP testove i provere kako bi se u javnom saobraćaju našli samo sposobni kadrovi.

- Naša škola pored vanrednih programa na zahtev GSP kroz redovnu nastavu obučava kadrove saobraćajne, mašinske i elektro struke. Posebno bih istakao stručne smerove koje obrazujemo a ne postoji mogućnost zaposlenja tih profila u GSP. Tako edukujemo kandidate za prevoz opasnih materija. Da za svim profilima koje obrazuje naša škola u gradu vlada veliko interesovanje potvrđuje podatak da trenutno imamo čak 54 odeljenja, od toga 17 samo u prvoj godini koja je upisana u septembru - zaključio je Tojagić.

 

(Preuzeto iz Dnevnika 05.04.2009.)

Datum postavljanja vesti:

Prosečna ocena:

2.02
Broj glasova: 45

Vaša ocena:


Napiši novi komentar
 • Komentari


 • Milan Rajkovic

  pre 1 godinu i 6 meseci

  Kada je sledeći konkurs i gde da se prijavim.
 • nena

  pre 2 godine i 6 meseci

  Molim osobe koje saznaju kada je novi konkurs, da me obaveste!
 • GSP

  pre 3 godine i 1 dan

  svi hocete da radite a,,,,, xa ma na ulici da cistite axaxaxaxa
 • nena

  pre 3 godine i 6 meseci

  nisam jos napomenula da u trgovini radim duze od 10 godina. hvala.
 • nena

  pre 3 godine i 6 meseci

  postovanje. zelim da vozim tramvaj, imam polozeno za B kategoriju, srednju birotehnicku skolu IV stepen, volela bih da se obucim i da vozim tramvaj s tim i da promenim posao, ozbiljna sam i istrajna u svojoj nameri. kako i gde mogu konkurisati i kome se obratiti? hvala.
 • vladimir

  pre 4 godine i 4 meseca

  ZAVRSIO SAM IVSTEPEN SAOBRACAJNE SKOLE IMAM 22GOD IMAM POLOZENO ZA B
 • Tanja

  pre 6 godina i 9 meseci

  Pozdrav Veso, ova vest je postavljena pre više od 2 godine pa ova obuka, nažalost, više nije aktuelna. Ukoliko te zanimaju kursevi iz raznih oblasti, poseti sajt www.kursevi.com. Nadam se da ćeš naći nešto zanimljivo za sebe.
 • Veso

  pre 6 godina i 9 meseci

  Zanima me kad je konkurs za obuku vozaca tranvaja i kome treba da se obratim da bi pohadjao kurs?

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.