Advertisement

Prijave za rad lekara u Nemačkoj do petka

(Preuzeto sa sajta Mondo - 19. 08. 2010.)

slicica

Mladi nezaposleni lekari mogu da se prijave do petka u 15.30 časova za rad u bolnicama u Nemačkoj, rečeno je juče "Novostima" u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ).Medicinari mogu da podnesu dokumentaciju za posao u ovoj zemlji u filijalama NSZ, pišu "Novosti".

Velikom broju zainteresovanih u filijalama NSZ u Beogradu, Kragujevcu i drugim gradovima, proteklih dana saopšteno je da je konkurs završen i da se prijave više ne primaju.

Ponuda Nacionalne službe za zapošljavanje za najveći broj srpskih medicinara bez posla izuzetno je primamljiva.

Nemački poslodavac oglasio je najmanje 20 slobodnih radnih mesta lekara različitih specijalnosti, kao i njihovih kolega opšte prakse. Ovo je samo prvi korak, jer se procenjuje da je nemačkim klinikama potrebno čak 600 lekara iz Srbije.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje u sredu je rečeno "Novostima" da je prema dogovoru sa poslodavcem i zbog velikog interesovanja, precizirano da se prijavljivanje "podvuče" u petak, iako je prethodno objavljeno da će konkurs biti otvoren "do popune radnih mesta".

"Svi zainteresovani koji ispunjavaju uslove konkursa mogu da se prijave u svim filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje širom Srbije", kažu u NSZ.

Poslodavcu će biti prosleđena šira lista nezaposlenih kandidata koji u potpunosti ispunjavaju uslove za rad u Nemačkoj. Prema propisima Republike Srbije nemačka klinika će izabrati kandidate.

Nezaposlenim mladim lekarima iz Srbije Nemci su ponudili mesečnu platu od 3.500 evra kao i smeštaj u vrhunskim apartmanima bolnica u kojima će raditi. Pored toga, lekarima opšte prakse koji prođu "filtere" ponuđena je i mogućnost usavršavanja i specijalizacije u ovoj zemlji.

Na konkurs se do sada prijavilo oko 200 lekara sa berze rada, od čega stotinak ispunjava sve postavljene uslove.

Među njima je diploma medicinskog fakulteta, položen državni ispit i znanje nemačkog jezika. Radno iskustvo nije neophodno.

Najviše prijava podneto je u Beogradu, Nišu i Kragujevcu, dok se u Vršcu, Požarevcu i Šapcu nije prijavio nijedan lekar, pišu "Novosti".

Datum postavljanja vesti:

Prosečna ocena:

1
Broj glasova: 11

Vaša ocena:


Napiši novi komentar
 • Komentari


 • ana

  pre 4 godine i 2 meseca

  super je ovo.dali i danas 2013godine ima ponude za rad hirurga i med sestara u nemackoj?ja sam med sestra a muz ima dve specijalizacije opsti i plasticni hirurg.dali mi mozete pomoci i obavestiti kad i kako i kome se prijaviti za posao u inostranstvu.poz.ana
 • dr marina

  pre 6 godina i 7 meseci

  iii mene zanima da li ce se konkurs ponoviti i kakva je sansa za odlazak obzirom da u ovoj zemlji i narednih 100 godina nece biti posla niti mogucnosti za prosperiranje lekara. ako neko nesto zna, neka napise! unapred zahvalna!
 • dr.sale

  pre 6 godina i 8 meseci

  I mene zanima da li ce se konkurs ponoviti!
 • Nikola

  pre 7 godina i 2 dana

  A sta je sa doktorima stomatologije,da li i oni imaju ikakve sanse?
 • stojadinovic misic slavijanka

  pre 7 godina i 1 mesec

  dali ce se ponoviti konkurs..zna li se mozda....
 • Infostud

  pre 7 godina i 2 meseca

  Savetujemo Vam da se raspitate u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Vašem gradu.
 • vesna vasić

  pre 7 godina i 2 meseca

  kakve šanse imaju lekari koji rade deset godina,bez specijalizacije u SHMP u manjim gradovima Srbije?
 • DR

  pre 7 godina i 2 meseca

  DA MI JE DA ZNAM NEMAČKI , A NE ENGLESKI ...

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.