Advertisement

Proglašeni poslodavci koji imaju najkorektniji proces selekcije kandidata za posao

Dodelom nagrada i proglašenjem kompanija i HR agencija koje imaju najkorektniji proces selekcije kandidata, juče je završeno istraživanje „Oceni put do posla". Tom prilikom predstavljeni su rezultati istraživanja, dobijeni na osnovu upitnika koji su u proteklih godinu dana popunjavali kandidati za posao preko sajta poslovi.infostud.com. Tako je ocenjeno skoro 3000 kompanija, odnosno preko 8.000 konkursa za posao, a opšti rezultati su pokazali da je celokupni proces selekcije kandidata lošiji nego prethodne godine.

Obaveštavanje o ishodu konkursa – problem koji se mora rešiti

Ukupni rezultati istraživanja pokazali su da su kandidati i dalje najviše nezadovoljni činjenicom da ne dobijaju povratnu informaciju o ishodu procesa selekcije, što je kao i prethodne godine reklo 85% ispitanika. U istraživanju u kojem su anketirani još ocenjivali i pristup poslodavaca pri zakazivanju intervjua, kao i efikasnost i brzinu procesa selekcije po isteku oglasa, anketirani su najbolje ocenili upravo pomenuti pristup poslodavaca kao i profesionalnost intervjuera, čime je bilo zadovoljno oko 50% ispitanih.

Dobri primeri i prakse, ipak postoje

U okviru projekta i istraživanja „Oceni put do posla", ipak su se istakli i oni poslodavci – kompanije i HR agencije kojima je izuzetno stalo da proces selekcije kandidata bude fer i korektan, te iz godine u godinu neguju dobre prakse i trude se da budu što bolji. Tako kompanija Studio Moderna ima najbolji proces selekcije kandidata, a za njom slede Štampa sistem i Huawei Technologies. Kada je reč o HR agencijama, ove godine posetioci sajta poslovi.infostud.com za najbolju su proglasili agenciju Tim Centar, drugo mesto pripalo je  agenciji Human Capital Solutions Executive Search, a treće agenciji koja iz godine u godinu biva nagrađivana – Adecco Outsourcing.

U skladu sa kampanjom koju je sajt poslovi.infostud.com sproveo apelujući na važnost obaveštavanja kandidata o ishodu konkursa za posao, po prvi put ove godine dodeljena je i posebna nagrada onim poslodavcima koji imaju najbolji proces obaveštavanja kandidata o ishodu konkursa za posao. Tako je ovo važno priznanje dobila kompanija HintTech i HR agencija Manpower. Tim putem, kompanija Infostud želi da podstakne i druge poslodavce da bez obzira na rezultat obaveste sve kandidate o rezultatima konkursa na koji su se prijavili.

Datum postavljanja vesti:

Prosečna ocena:

1
Broj glasova: 3

Vaša ocena:


Napiši novi komentar
 • Komentari


 • Rada

  pre 5 godina i 8 meseci

  Kada je rec o o ozbiljnosti poslodavaca i profesionalizmu, vredi napisati (i objaviti) kako se ponasaju oni koji raspisuju konkurse za UNHCR. Oni traze da popunite formular koji se obelezava sa P11 u kome zahtevaju vise nego osetljive i privatne podatke (tezina, visina, bracni status, visinu plate na godisnjem nivou koju ste imali ranije..). Pored svega toga sto uredno popunite i posaljete, NIKADA ne dobijete bilo kakav odgovor (ispunjavala sam sve uslove za posao). Preporucujem svima da izbegavaju da se prijavljuju na ovakve konkurse, jer su neki od podataka koji se traze krajnje licni (pitanje je i da li je zakonski dozvoljeno da traze takve podatke), a pritom kasnije nemate nikakvu povratnu informaciju o vasoj prijavi.
 • Goran

  pre 5 godina i 9 meseci

  Jasno je da se u današnjoj situaciji, na svaki konkurs za posao prijavi MNOGO kandidata. Ako je u pitanju OZBILJAN poslodavac (kompanija) koji drži do svog imidža, siguran sam da će odgovoriti SVIM kandidatima koji su konkurisali. Kada u oglasu (obično dole u zadnjim redovima) vidim da je napisano "kontaktiraćemo SAMO najuži krug kandidata", dođe mi da ne pošaljem prijavu IAKO mislim da ispunjavam i mnogo više od traženih uslova, a takvog poslodavca u budućnosti izbegavam. Čak mi je mrsko i da pročitam njegove oglase. Na žalost, time VIŠE štetim sebi nego njemu, ali sve to ostavlja vrlo loš utisak o samom poslodavcu, što kad-tad može imati za poslodavca neželjenu i lošu reklamu!
 • Vance DIskov

  pre 5 godina i 10 meseci

  Mali su izuzeci kompanija koje na prvom mestu brinu o imidzu firme kad kandidati ocekuju odgovore posle konkursa,odgovori bi trebali da budu kultura ophodjenja prema licima u datom konkursu.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.