Proglašeni dobitnici nagrada za najbolji proces selekcije kandidata za posao

Datum postavljanja vesti:

Kompanija Studio moderna d.o.o. ima najbolji proces selekcije kandidata za posao u ovoj godini - odlučili su posetioci sajta poslovi.infostud.com koji su u istraživanju „Oceni put do posla“ ocenjivali različite aspekte procesa selekcije firmi kod kojih su konkurisali za posao. Nakon nje, najkorektnijim u procesu odabira kandidata pokazale su se kompanije Centroproizvod a.d i Zlatiborac d.o.o., koje su zauzele drugo i treće mesto od ukupno 2850 kompanija koje su učestvovale u konkursu. U projektu „Oceni put do posla“ nagrađene su i tri HR agencije. Kompanija Adecco, prošlogodišnji pobednik u ovoj kategoriji, po mišljenju posetilaca i ove godine ima najbolji proces selekcije. Nakon nje, slede HR agencije Manpower i Dekra zapošljavanje.

Fotografije sa svečane dodele nagrada u projektu "Oceni put do posla" možete pogledati u našem Flicker albumu.

 

Obaveštavanje o ishodu procesa selekcije i dalje najveći problem

Ukupni rezultati pokazuju da su ove godine kandidati najzadovoljniji ne samo pristupom kompanija pri zakazivanju intervjua već i profesionalnošću osoba koje vode intervjue. Najveće nezadovoljstvo, veće nego prošle godine (čak 80% kandidata) i dalje proističe iz činjenice da ih poslodavci ne obaveštavaju o ishodu procesa selekcije. Prošle godine u istom istraživanju kandidati su takođe najzadovoljniji bili pristupom firmi pri zakazivanju testiranja i intervjua, a najmanje brzinom sprovođenja selekcije i obaveštavanjem o ishodu konkursa.

Kandidati su u istraživanju "Oceni put do posla", odnosno u proteklih godinu dana ocenjivali različite aspekte procesa selekcije firmi kod kojih su konkurisali za posao, procenjujući proceduru prijema i selekcije u firmi. Ukupno je ocenjeno 7100 konkursa za posao (tj. procesa selekcije) i to sa oko 32.000 popunjenih upitnika od strane kandidata.

 

Tokom jednogodišnjeg istraživanja ispitivani su stavovi kandidata o načinima zakazivanja testiranja/intervjua za posao, profesionalnosti osoba koje su vodile ispitivanje ili testiranje, zadovoljstvu dobijenim informacijama od predstavnika kompanije o poslu za koji konkurišu... Kandidati su ocenjivali i efikasnost, poštovanje dogovora i vremenskih rokova od strane potencijalnih poslodavaca, kao i da li je bilo obaveštavanja o ishodu testiranja/intervjua.

 

Svi poslodavci će dobiti ocene svoje firme što će im biti korisna povratna informacija i dragocena sugestija za popravljanje nekih aspekata selekcije prema budućim kandidatima a Infostud veruje da će se na ovaj način doći do kvalitetnijeg i profesionalnijeg procesa zapošljavanja u Srbiji.

Prosečna ocena:

1
Broj glasova: 8

Vaša ocena:


Podelite na društvenim mrežama:

Napišite novi komentar

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.