Advertisement

Raspisan javni poziv za uključivanje mladih u program radnih praksi

Raspisan javni poziv za uključivanje mladih u program radnih praksiU okviru programa „Biznis mladih Srbije" raspisan je Javni poziv za mlade za uključivanje u program radnih praksi. Poziv je namenjen nezaposlenim mladima uzrasta do 30 godina, koji su stekli srednji, viši ili visoki stepen stručne spreme, sa prebivalištem na teritoriji gradova i opština: Niš, Merošina, Doljevac, Gadžin Han, Leskovac, Novi Sad, Beočin, Sremski Karlovci, Temerin, Gornji Milanovac, Čačak, Kraljevo, Vrnjačka Banja, Raška, Subotica, Sombor i Kanjiža.

Potencijalni praktikanti će, nakon preliminarne selekcije, pohađati obuku za prilagođavanje na radno okruženje (profesionalna komunikacija i pravila ponašanja u radnoj sredini). Nakon obuke, potencijalni praktikanti će proći dodatan proces selekcije na intervjuima kod poslodavaca koji su otvorili praktikantske pozicije. Odabrani praktikanti će, na početku radne prakse, dobiti stručnog mentora koji će definisati profesionalne veštine koje mlada osoba treba da stekne, a koje su deo razvojnih ciljeva obavljanja prakse.

Tokom trajanja prakse i poslodavac i praktikant biće u kontaktu sa regionalnim koordinatorom programa „Biznis mladih Srbije". Na taj način će se pratiti realizacija ciljeva prakse i pružiti podrška u prevazilaženju eventualnih problema. Praktikanti će tokom i nakon obavljene prakse dati svoju procenu programa prakse. Od poslodavaca se očekuje da na kraju realizacije prakse ocene rad praktikanata i da im izdaju potvrdu o obavljenoj radnoj praksi.

Programom je predviđeno da radne prakse traju dva meseca. Za vreme trajanja prakse, „Biznis mladih Srbije" će praktikantima obezbeđivati mesečnu novčanu nadoknadu (fiksni iznos) koja je namenjena refundaciji osnovnih troškova radne prakse (npr. lokalni transport i troškovi  ishrane).

Poziv je otvoren do 15. oktobra 2012. godine, do 15h. Preliminarna selekcija potencijalnih praktikanata biće objavljena do 18. oktobra 2012. godine. Preliminarno selektovani potencijalni praktikanti biće upućeni na obaveznu jednodnevnu obuku u svojim mestima od 19. do 23. oktobra 2012. godine. Intervjuisanje i odluku o kandidatima koje će primiti na praksu poslodavci će obaviti u periodu od 22. do 29. oktobra 2012. godine. Prijem mladih na radnu praksu može početi najkasnije 1. novembra 2012. godine, a radne prakse se završavaju 31. decembra 2012. godine.

Prijavljivanje se vrši slanjem popunjenog prijavnog formulara na odgovarajuću e-mail adresu navedenu u formularu. Prijavni formular, kao i informacije o konkretnim praktikantskim pozicijama i dodatnim uslovima možete naći na sajtu http://www.biznismladihsrbije.org/

„Biznis mladih Srbije" je sveobuhvatni program podrške za ekonomsko osnaživanje mladih koji ima za cilj da putem razvoja preduzetništva i radnih praksi pomogne mladim ljudima da ostvare ekonomski napredak i započnu sopstveni posao. Pokrenut je kao partnerska inicijativa SMart kolektiva, Erste Banke i Nacionalne službe za zapošljavanje, uz finansijsku podršku USAID Projekta održivog lokalnog razvoja i Ministarstva omladine i sporta.

Datum postavljanja vesti:

Prosečna ocena:

1
Broj glasova: 4

Vaša ocena:


Napiši novi komentar
  • Komentari


  • Danijela Dorotic

    pre 4 godine i 7 meseci

    Zanima me kada ce ove godine biti raspisan konkurs za Program,MOJA PRVA SANSA.Inace imam visoku strucnu spremu

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.