Advertisement

Smehom do boljih rezultata

(Preuzeto sa sajta RTS - 29. 05. 2011.)

slicica

Stručnjaci u Nemačkoj veruju da duhovitost na radnom mestu može da poveća efikasnost zaposlenih pa u cilju detaljnijeg ispitivanja u Lajpcigu deluje i prva ozbiljna institucija za humor.

U Institut za humor koji je osnovan 2005. godine, sve više preduzeća šalje svoje radnike na treninge pod naslovom „Humor kao resurs u radnoj svakodnevnici u nadi da će time poboljšati njihovu produktivnost", izvestila je nemačka medijska kuća Dojče vele (DW).

Stručnjaci veruju, naime, da humor, između ostalog, može pomoći u rešavanju konfliktnih situacija na radnom mestu i da poboljša atmosferu u kompaniji, što na kraju rezultira efikasnijim radom.

Za dvodnevni seminar polaznici plaćaju 400 evra. U okviru usluge polaznici tečaja dobijaju savete koji će im pomoći da postanu nasmejani lekari, duhoviti pedagozi ili opušteni šefovi pošte, ali i uputstva koliko humora je zdravo na radnom mestu, gde je on primeren, a gde neumesan.

Poruka koju će poneti sakursa  glasi: „U svakoj situaciji pokušajte da ostanete opušteni, na probleme u radnoj svakodnevnici reagujte šalom, nekim zgodnim vicem ili prikladnom ironijom."

Datum postavljanja vesti:

Prosečna ocena:

1
Broj glasova: 2

Vaša ocena:


Napiši novi komentar
  • Komentari


  • Ivica

    pre 6 godina i 1 mesec

    Kod mene u firmi jedan od glavnih aduta je Humor. Nisu Belgijanci izlapeli :)

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.