Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Strategije koje će vas pretvoriti u prave lidere

Datum postavljanja vesti:

Karijerni rast zaposlenih i sticanje "statusa" lidera nije promena koja se dešava preko noći. Bilo da ste kandidat koji aplicira za određenu radnu poziciju ili zaposleni koji ima ambiciju da napreduje do liderskih visina, neophodno je da razvijate profesionalne sposobnosti i sagledate širu sliku kompanijske kulture i vizije kako bi znali u kojoj meri se ona podudara sa vašim vrednostima. Ova tema je podjednako važna i za same poslodavce jer u strategijama koje su od vitalnog značaja za početak razvoja veština učestvuju obe strane. U kom smeru treba razmišljati i koje korake preduzeti, otkriće vam saveti koje opisujemo u nastavku teksta.    

lider

Vizija kompanije vs. vaši ciljevi

Verujemo da ste ovo čuli već mnogo puta do sada. Bilo da je reč o mladoj kompaniji ili pak onoj sa "stažom", jasno definisana misija i vizija omogućiće vam da uobličite sve principe po kojima posluje kompanija u kojoj radite ili želite da aplicirate. Obratite pažnju u kojoj meri su profesionalan razvoj zaposlenih, kolegijalnost, timski duh i posvećenost sastavni deo kompanijske kulture jer tu leži potencijal koji maksimalno možete da iskoristite za napredovanje.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva i afiniteta sigurno znate gde biste voleli da vidite sebe za 3 ili 5 godina. Kakve ambicije i ciljeve imate? Koje su vaše vrednosti? U tom smislu možete da definišete da li je određena organizacija radno okruženje u kojem karijerno možete da se ostvarite i budete ispunjeni. Još jedan podatak koji vam može biti od koristiti pri donošenju odluke odnosi se na izgrađenu sliku poslodavca na tržištu i okruženju, odnosno kakva se korisnička iskustva i emocije kreiraju kod osoba koje su korisnici njihovih usluga/proizvoda.       


Promene u kompaniji

Mnogi zaposleni priznaju da organizacione promene utiču na njihove poslove, bilo da se radi o regulatornim promenama, restrukturiranju, spajanju ili preuzimanju kompanija. Prema nekim istraživanjima visok procenat zaposlenih ne razume zašto se ove promene dešavaju, što može biti štetno za bilo koju kompaniju koja pokušava da sprovede promene. Svaku organizaciju i korporativni sistem čine zaposleni, pa samim tim imate mogućnost da utičete na promene u radnom okruženju kroz razne aktivnosti i dostupne komunikacijske kanale. Neophodno je da se uključite u sam proces jer ćete tako doprineti u kreiranju izmena i njihovoj implementaciji sa ciljem stvaranja kontinuiranog poboljšanja.

Sa druge strane, neretko se dešava da kandidati prilikom intervjua budu upitani šta bi promenili u kompaniji u slučaju da su tu i zaposleni. Ako ste ranije čuli za "trik" pitanja na razgovoru za posao, onda je ovo jedno od njih. No, nemojte da se obeshrabrite naročito ako ste se prethodno dobro pripremili. Imajte u vidu da vaš odgovor na ovo pitanje poslodavcima daje uvid koliko ste inovativni u idejama i kritičkom razmišljanju.  


Naučite da se umrežavate

Bilo da ste aplikant ili zaposleni, umrežavanje ili Networking kako se popularno naziva je ključna veština za lidere na bilo kom nivou. U tom smislu je važno da naučite kako efikasno da ostvarite kontakte sa drugima - kolegama ili potpuno nepoznatim osobama. Putem umrežavanja ne samo da razmenjujete iskustva i ideje, već možete da dobijete neke važne uvide o projektu na kojem radite ili upoznate potencijalne klijente proizvoda ili usluga koji su u domenu poslovanja kompanije u kojoj radite.

Networking je za većinu izlazak iz zone komfora posebno ako nemate prethodnog iskustva na tom polju. U tom smislu, jedno od najčešćih pitanja koja se čuju je kako prići nepoznatoj osobi na nekom događaju i započeti razgovor. Verovali li ne, mnogo lakše nego što to zvuči. Započnite razgovor predstavljanjem i pokrenite neobaveznu temu o sportu, vremenskoj prognozi, nekom pozitivnom detalju koji ste zapazili kod osobe ili pitanjem da li je ta osoba prvi put na ovakvom događaju i sl. Na taj način inicirate dalju komunikaciju i iznenadićete se koje olakšanje će osetiti druga strana jer ste upravo vi osoba koja je napravila prvi korak. Kako razgovor bude tekao doći ćete i do tema vezanih za poslovne aktivnosti gde ste već zakoračili na teren koji dobro poznajete. Potom razmenite vizit karte kako bi ostali u kontaktu sa tom osobom. Imajte u vidu da vaši prvi nastupi neće biti idealni, no vežbom se dolazi do savršenstva. Česti odlasci na javne skupove i događaje omogućiće vam da izbrusite komunikaciju do liderskog nivoa.  


Mogućnost za usavršavanje i napredovanje

Boravak u radnom okruženju koje zaposlene kontinuirano podstiče na učenje, razvoj i pomeranje sopstvenih mogućnosti je esencijalna komponenta za uspeh svakog pojedinca i timova. Sve dok su dostupni alati za unapređenje širokog spektra veština, bolje metode treninga sa mentorstvom i konkretni pristup za rešavanje karijernih ciljeva, tada će i vaše liderske sposobnosti biti na višem nivou. Podjednako je važno i za kandidate i za zaposlene da postoji plan napredovanja koji treba da obezbedi smer u kojem ćete se dalje razvijati. Ako ste aplicirali za neku radnu poziciju a niste sigurni koje mogućnosti za usavršavanje možete da iskoristite, svakako možete spomenuti tu temu tokom intervjua.

U fokusu treba da bude kreiranje individualnog plana koji definišete sa nadležnom osobom jer su ciljevi i ambicije svakog pojedinca različiti. Kroz komunikaciju podelite šta biste želeli da usavršite, na kojim projektima biste radili i šta bi po vašem mišljenju pomoglo da se ti ciljevi i ostvare. Što je vaš plan više prilagođen i koncipiran, to će i rezultati biti bolji.


Radne aktivnosti sa svrhom

Savremeni trendovi upućuju na činjenicu da zaposleni, kao deo iskustva, očekuju da rad i procesi budu zabavni. Mnoge kompanije imaju poteškoća da stvari i aktivnosti na poslu učine zabavnim i interesantnim, ali uz malo mašte i truda to može da se promeni. U odnosu na ranije godine, zaposleni, a posebno kandidati, su u potrazi za poslovima koji imaju svrhu. "Ukalupljene" radne aktivnosti vremenom stvaraju nezadovoljstvo što, dugoročno gledano, može dovesti do pada produktivnosti.

Kako bi zaposleni bili na visini zadatka, neophodno je da HR sektori kontinuirano komuniciraju sa zaposlenima na svim nivoima da bi imali jasan uvid o stepenu zadovoljstva koji vlada u radnom okruženju i šta je to što treba promeniti. Inovativna rešenja i njihova implementacija svakako će dati novu dozu energije i podstaći zaposlene da postižu bolje rezultate.   

Prosečna ocena:

4.29
Broj glasova: 52

Vaša ocena:


Podelite na društvenim mrežama:

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.