Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Uradite jednu stvar, ali je uradite bolje od svih


(Preuzeto sa sajta Kamatica - 16. 01. 2013.)

Imate dobar projekat. Pametni ste i talentovani i imate želju da uspete. To se samo poželeti može. U čemu je problem kada ovakav spoj ne dovede do uspeha u poslovnoj praksi?

Džef Hofman je stučnjak za inovacije i postavljanje biznisa. Gotovo svakodnevno radi na primerima odličnih projekata i poslovnih ideja i prvo što savetuje je sledeće – uradite JEDNU stvar, ali je uradite najbolje od svih!

Njegovo iskustvo je pokazalo da je najveća greška kada radite na više frontova istovremeno. Uhvatite se jedne ideje i nju izvedite do kraja što bolje možete, najbolje od svih.

Hofman kaže da je puno puta u rukama imao projekte sa po nekoliko dobrih ideja i nije ih smatrao bingom. Kaže da kada više ideja sprovodite u isto vreme, dobićete jedno veliko ništa. Za realizaciju samo jedne od njih potrebno je mnogo strategije, marketinga, administracije, finansija, logistike, ljudi i još mnogo toga da se ideja realizuje kako treba.

Teško je napraviti uspeh i profit. Ako želite da budete vrhunski biznismen, morate naučiti da su detalji sve.

Ne upadajte u zamku kao mnogi koji nisu uspeli – ne radite više stvari odjednom. Naprotiv, budite najbolji u jednoj stvari i učinite sebe nezamenljivim za svoje partnere ili mušterije.

I to nije sve. Uzmite papir i olovku i zapišite sve u čemu ste najbolji u realizaciji te ideje. Koje su vaše posebne veštine? Poslovne konekcije? Tehnologija? Ako na papiru nema ničega u čemu ste za korak ispred svih u toj oblasti, onda odustanite i pređite na drugu ideju.

Hofman je ovo nazvao „zlatna svrha“, razlog zbog kojeg vaša ideja i kompanija treba da postoje, ono po čemu ćete biti prepoznatljivi i vi i vaš posao. Fokusirajte se na to da treba da budete lider u usluzi ili proizvodu koji nameravate da lansirate.

Kada čovek stekne poverenje u jedan proizvod ili uslugu, uvek će se vraćati po još. Današnje velike kompanije i njihovi osnivači su tako počeli – u jednoj stvari su bili najbolji i nisu se igrali kvalitetom. Danas imaju mnogo projekata, prihoda i rade širom planete, ali počeli su od JEDNOG. Ričard Brenson je počeo sa Virgin Records, Google je bio samo pretraživač, a Amazon je prodavao samo knjige i to je radio najbolje.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti