Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Zabušavanje na poslu uz Google i Facebook!


(Preuzeto sa sajta Telegraf - 24. 03. 2014.)

Prošle godine 69 odsto zaposlenih u SAD je jedan deo radnog vremena provodilo u dokolici, a u ovoj godini čak 89 odsto, uglavnom provodeći vreme u razonodi na društvenim mrežama.

Anketa američkog sajta salary.com u kojoj je učestvovalo 750 čitalaca pokazala je dagotovo trećina zaposlenih, 31 odsto, na poslu potroši pola sata dnevno na odmor, a isto toliko njih čitav sat.

Čak 16 odsto anketiranih potvrdilo je da dva sata dnevno ne obavlja svoje radne zadatke tokom radnog vrema, šest odsto njih da tri sata dnevno ne radi ništa na poslu, četiri odsto da više od četiri sata provodi radni dan u dokolici.

Najveći broj anketiranih, njih 24 odsto u vreme radnog vremena, radi razonode, provodi na Guglu, a 23 odsto na Fejsbuku.

Na Linkedinu 14 odsto zaposlenih gubi vreme na radnom mestu, sedam odsto na Jahuu, dva odsto na Amazonu, dva odsto na Jutjubu, dva odsto na ESPN-u, jedan odsto na Tviteru.

Prema oceni 53 odsto anketiranih, male pauze u toku radnog vremena podižu produktivnost, dok je 20 odsto priznalo da nisu dovoljno zainteresovani za posao i da zbog toga prave pauze tokom rada.


Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti