Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Konkurs je istekao.

Asistent/kinja na projektima

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu

Beograd

19.10.2020.

ugovor puno radno vreme

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) otvorio je poziv za angažovanje Asistenta/kinje na projektima (Beograd)

Opis posla

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) traži energičnu, otvorenu i posvećenu osobu koja će se pridružiti našem timu na mestu asistenta/kinje na projektima.

RERI je udruženje koje je posvećeno zaštiti životne sredine pravnim sredstvima, unapređenju vladavine prava, dekarbonizaciji i tranziciji ka društvu koje je odgovorno prema prirodnim resursima. RERI koristi pravna sredstva da bi zaštitio prava pojedinaca i zajednica na zdravu životnu sredinu i dostojanstven život u okruženju koje poštuje demokratske vrednosti. RERI se suprotstavlja zloupotrebi javnih ovlašćenja, korupciji i nezakonitostima koja za posledicu imaju ugrožavanje životne sredine i zarobljavanje javnih resursa.

Asistent/kinja na projektima će biti uključen/a u realizaciju aktivnosti kojima RERI nastoji da zaštiti životnu sredinu, obezbedi transparentnost i odgovornost javnih vlasti, osnaži lokalne zajednice u borbi protiv zarobljavanja javnih resursa i obezbedi poštovanje zakona i demokratskih procedura za učešće javnosti u donošenju odluka.

Radno okruženje

Tim RERI-ja čine advokati, pravnici, stručnjaci i aktivisti koji su posvećeni očuvanju životne sredine i veruju u snagu pravnih argumenata. RERI je duboko ubeđen da vladavina prava predstavlja suštinsku društvenu vrednost i da bez vladavine prava nije moguće zaštiti ni prirodu ni životnu sredinu. RERI pruža podršku i zaštitu lokalnim zajednicama i pojedincima čija su prava na zdravu životnu sredinu ugrožena a pristup pravosuđu ograničen.

Rad u RERI-ju podrazumeva posvećenost ciljevima udruženja, spremnost na rad u dinamičnim uslovima, efikasnost u obavljanju zadataka i brzo rešavanje problema. Radno okruženje je dinamično, podrazumeva istovremeno angažovanje na većem broju slučajeva kojima se udruženje bavi, zbog čega je komunikacija i dobra saradnja između članova tima veoma važna.

Potrebna nam je osoba koja je spremna da se aktivno uključi u rad udruženja, koja postavlja pitanja i traži najbolja rešenja aktuelnih problema kroz saradnju sa kolegama i saradnicima.

Šta će raditi asistent/kinja na projektima?

  • Učestvovati u pripremi i izvođenju projekata i pomagati koordinatorima projekata u obavljanju redovnih aktivnosti, što podrazumeva: učešće u pripremi projektnih predloga, pripremu izveštaja, staranje o projektnoj dokumentaciji i arhivi;
  • Pripremati istraživanja i prikupljati podatke o slučajevima ugrožavanja prava na zdravu životnu sredinu, narušavanja prirodnih resursa, zloupotreba javnih ovlašćenja;
  • Analizirati strateške i planske dokumente u oblasti zaštite životne sredine, prostornog i urbanističkog planiranja, energetike, kao i druge dokumente javnih politika koji utiču na zaštitu životne sredine; 
  • Pripremati tekstove i objave za veb sajt, društvene mreže i medije;
  • Pripremati podneske i dopise za organe javnih vlasti;
  • Obavljati asistentske kancelarijske i administrativne poslove; 
  • Obavljati redovnu komunikaciju sa partnerima, donatorima i saradnicima RERI-ja;
  • Pružati podršku pravnom timu i učestvovati u pripremama analitičkih tekstova i istraživanja;
  • Organizovati javne događaje, seminare, obuke i konferencije;
  • Pohađati obuke i učestvovati u programima razvoja kapaciteta članova i članica udruženja.

Lokacija

Sedište RERI-ja se nalazi u Beogradu. Rad u RERI-ju podrazumeva i česte terenske obilaske i putovanja pa bi potencijalni kandidati/kinje trebalo da budu spremni na povremena putovanja u zemlji i inostranstvu. 

Kvalifikacije, iskustvo i poželjne kompetencije kandidata/kinje

Obrazovanje i veštine

  • Fakultetska diploma iz oblasti humanističkih nauka, zaštite životne sredine, arhitekture, geografije, prava (nije presudno) ili drugih srodnih disciplina;
  • Stečeno zvanje mastera iz navedenih oblasti (poželjno, nije neophodno);
  • Odlično poznavanje engleskog jezika (pisanje, govor) je obavezno;
  • Poznavanje rada na računaru (MS Office paket) i dobro snalaženje na internetu je obavezno;
  • Dobro poznavanje javnih politika u oblasti životne sredine, energetike, urbanizma i prostornog planiranja je veoma poželjno;
  • Dobro poznavanje procesa evropskih integracija (poželjno).

Iskustvo

  • Radno iskustvo u nevladinoj organizaciji, međunarodnim organizacijama ili javnoj upravi, na poslovima koji su navedeni u ovom pozivu je poželjno ali ohrabrujemo i kandidate i kandidatkinje bez iskustva da se prijave i zajedno sa nama stiču nova znanja i veštine. Motivacija i posvećenost ciljevima RERI-ja su ključne očekivane osobine kandidata i kandidatkinja. 

Ključne osobine i kompetencije kandidata/kinje

  • Zaštita životne sredine i prava običnih ljudi da odlučuju o razvoju svojih lokalnih zajednica vam nije samo posao, u to verujete i tome ste posvećeni;
  • Sposobni ste za rad u dinamičnom okruženju i obavljanje različitih zadataka istovremeno (veoma važno);
  • Posvećeni ste detaljima, koncentrisani i fokusirani na poverene poslove (veoma važno);
  • Otvoreni ste za učenje, sticanje novih znanja i veština (niko nije odmah znao sve, svi učimo jedni od drugih)
  • Spremni ste za rad pod pritiskom i obavljanje zadataka u kratkim rokovima;
  • Imate razvijene komunikacione veštine (umete da razgovarate sa ljudima, da pitate i tražite odgovore, umete da slušate i saslušate, strpljivi ste i ljubazni);
  • Kreativni ste i spremni da svoje ideje podelite sa timom;
  • U stanju ste da učite na sopstvenim greškama, da prihvatite savet i dobronamernu kritiku;
  • Sposobni ste da radite kao timski igrač ali i da poverene poslove obavljate samostalno;
  • Tolerantni ste, poštujete različitosti, u stanju ste da radite u multikulturnoj sredini.

Kako se prijaviti?

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje bi trebalo da dostave svoj CV i motivaciono pismo. Oba dokumenta su obavezna i prijave kandidata koji ne dostave oba dokumenta neće biti razmatrane. 

CV (može se dostaviti i na srpskom i na engleskom jeziku) i motivaciono pismo (isključivo na engleskom jeziku, najviše 2000 karaktera sa proredom) dostavlja se isključivo elektronskim putem. Sve prijave koje ne budu upućene elektronskim putem, već na neki drugi način, neće biti uzete u obzir.   


Prijavu je potrebno poslati najkasnije do 19.10.2020. Samo blagovremene i potpune prijave će biti razmatrane.

Molimo sve zainteresovane kandidate i kandidatkinje da u potpunosti slede uputstva za prijavu i tako nama omoguće da efikasno obradimo sve prijave a sebi ne uskrate mogućnost učestvovanja na konkursu zbog tehničkih propusta.

Očekivani početak angažmana asistenta/kinje na projektu je 1. novembar 2020. godine.

    Konkurs je istekao.

    Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu

    • Kralja Petra 70/11, Beograd, Srbija
    • PIB: 110200239
    • Matični broj: 28236298
    Više o poslodavcu

    Podelite na društvenim mrežama

    Direktan link do oglasa

    Prijavite problem sa oglasom

    Ukoliko postoji problem sa ovim oglasom (netačne, neažurne informacije ili slično), molimo vas da nam ga prijavite ovim putem.

    Vaš komentar je vidljiv isključivo zaposlenima sajta Poslovi.infostud.com. Ostavljanjem komentara na ovaj konkurs nećete konkurisati na oglas.

    Oglas za posao je sačuvan...

    Da li želite da dobijete podsetnik na email pre nego što vaši sačuvani oglasi isteknu?