Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Konkurs je istekao.

Diplomirani pravnik

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu

Beograd

29.09.2021.

400,00 EUR (mesečna plata) ugovor puno radno vreme

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) traži diplomiranog pravnika/cu koja će se pridružiti našem timu.

Ko smo mi?

RERI je udruženje koje je posvećeno zaštiti životne sredine pravnim sredstvima, unapređenju vladavine prava i tranziciji ka društvu koje je odgovorno prema prirodnim resursima. RERI koristi pravna sredstva da bi zaštitio prava pojedinaca i zajednica na zdravu životnu sredinu i dostojanstven život u okruženju koje poštuje demokratske vrednosti. RERI se suprotstavlja zloupotrebi javnih ovlašćenja, korupciji i nezakonitostima koja za posledicu imaju ugrožavanje životne sredine i zarobljavanje javnih resursa. 

Tim RERI-ja čine advokati, pravnici i drugi stručnjaci različitih profila koji su posvećeni očuvanju životne sredine i veruju u snagu pravnih argumenata. RERI pruža podršku i zaštitu lokalnim zajednicama i pojedincima čija su prava na zdravu životnu sredinu ugrožena, a pristup pravosuđu ograničen. 

Radno okruženje 

Rad u RERI-ju podrazumeva posvećenost ciljevima udruženja, spremnost na rad u dinamičnim uslovima, efikasnost u obavljanju zadataka i brzo rešavanje problema. Rad podrazumeva istovremeno angažovanje na većem broju slučajeva kojima se udruženje bavi, zbog čega je komunikacija i dobra saradnja između članova tima veoma važna. Potrebna nam je osoba koja je spremna da se aktivno uključi u rad organizacije, koja postavlja pitanja i traži najbolja rešenja aktuelnih problema kroz saradnju sa kolegama i saradnicima.

Opis posla

Osoba koja bude primljena na radno mesto će biti deo pravnog tima RERI-ja koji čine advokati i pravni savetnici koji vode upravne i sudske postupke u oblasti zaštite prirode, energetike i održivog razvoja, prostornog i urbanističkog planiranja i izgradnje i pružaju podršku lokalnim zajednicama i pojedincima u osiguravanju prava na zdravu i očuvanu životnu sredinu. 

Osoba na ovoj poziciji će pružati podršku pravnom timu u obavljanju svakodnevnih poslova, i aktivno će učestvovati u istraživanju i analizi propisa u oblasti i) zaštite prirode i ii) prostornog i urbanističkog planiranja i izgradnje. 

Zaduženja u okviru ove pozicije: 

-      praćenje aktivnosti nadležnih organa koje se odnose na pripremu i usvajanje propisa, planskih i strateških dokumenata, realizaciju projekata koji mogu imati uticaj na životnu sredinu i urbani razvoj;

-      analiza propisa, strateških i planskih dokumenata u oblasti zaštite životne sredine, prostornog i urbanističkog planiranja, kao i drugih dokumenata koji utiču na zaštitu životne sredine; 

-      priprema podnesaka nadležnim organima;

-      učešće u upravnim i sudskim postupcima;

-      vođenje evidencije slučajeva;

-      obavljanje administrativnih poslova;

-      upoznavanje pojedinaca i grupa sa njihovim zakonskim pravima i obavezama.

 

Kvalifikacije, iskustvo i poželjne kompetencije kandidata

Obrazovanje i kvalifikacije:

-      Fakultetska diploma pravnog fakulteta; stečeno zvanje mastera prava iz oblasti životne sredine (prednost); 

-      Odlično poznavanje engleskog jezika (pisanje, govor);

-      Razvijene veštine pisane i usmene komunikacije;

-      Poznavanje rada na računaru (MS office paket); 

-      Interesovanje za pravo u oblasti zaštite prirode, planiranja i izgradnje. 

Iskustvo:

-      Bez radnog iskustva ili iskustvo do 6 meseci po završetku osnovnih/master studija, po mogućstvu, u advokatskoj kancelariji i/ili civilnom sektoru.  

Ključne kompetencije: 

-      Sposobni ste za rad u dinamičnom okruženju i obavljanje različitih zadataka istovremeno; 

-      Otvoreni ste za učenje, sticanje novih znanja i veština (u stanju ste da učite na sopstvenim greškama, da prihvatite savet i dobronamernu kritiku);

-      Spremni ste za rad pod pritiskom i obavljanje zadataka u kratkim rokovima; 

-      Imate razvijene komunikacione veštine (umete da razgovarate sa ljudima, da pitate i tražite odgovore, umete da slušate i saslušate, strpljivi ste i ljubazni);

-      Sposobni ste da radite kao timski igrač ali i da poverene poslove obavljate individualno; 

-      Zaštita životne sredine i pravo svakog čoveka da odlučuje o razvoju svojih lokalnih zajednica vam nije samo posao, u to verujete, tome ste posvećeni; 

Uslovi rada 

Za ovu poziciju očekivana neto početna plata je 400 EUR. Plaćeni probni rad traje tri meseca, uz mogućnost napredovanja i stalnog zaposlenja.

Kako se prijaviti? 

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje bi trebalo da dostave:

Biografiju (CV): do dve strane;

Motivaciono pismo: do jedne strane, na engleskom jeziku, obrazložiti zašto ste Vi dobar kandidat za radno mesto u RERI-ju i na koji način biste doprineli radu udruženja;

Navedena dokumenta poslati elektronskim putem. Prijavu je potrebno poslati najkasnije do 29.09.2021. do 23:59h isključivo elektronskim putem (prijave koje stignu na drugi način neće biti razmatrane). 

Molimo sve zainteresovane kandidate da u potpunosti slede uputstva za prijavu i tako nama omoguće da efikasno obradimo sve prijave, a sebi ne uskrate mogućnost učestvovanja na konkursu zbog tehničkih propusta.

Intervju za kandidate i kandidatkinje koji prođu u uži krug selekcije će biti organizovan u prvoj polovini oktobra. Očekivani početak angažmana je u mesecu oktobru.

Konkurs je istekao.

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu

  • Kralja Petra 70/11, Beograd, Srbija
  • PIB: 110200239
  • Matični broj: 28236298
Više o poslodavcu

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do oglasa

Prijavite problem sa oglasom

Ukoliko postoji problem sa ovim oglasom (netačne, neažurne informacije ili slično), molimo vas da nam ga prijavite ovim putem.

Vaš komentar je vidljiv isključivo zaposlenima sajta Poslovi.infostud.com. Ostavljanjem komentara na ovaj konkurs nećete konkurisati na oglas.

Oglas za posao je sačuvan...

Da li želite da dobijete podsetnik na email pre nego što vaši sačuvani oglasi isteknu?