Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Konkurs je istekao.

Istraživač digitalnih tehnologija

Share Fondacija

Beograd | Hibrid

30.09.2023.

ugovor puno radno vreme

O organizaciji SHARE Fondacija

SHARE Fondacija, osnovana 2012. godine kao neprofitna organizacija, posvećena je unapređenju ljudskih prava i sloboda u digitalnom okruženju. Naša misija je promovisanje pozitivnih vrednosti otvorenog i decentralizovanog interneta, kao i slobodnog pristupa informacijama, znanju i tehnologiji. Naš fokus obuhvata teme kao što su sloboda izražavanja na internetu, privatnost podataka, digitalna bezbednost i otvoren pristup znanju.

Naše aktivnosti

Naš multidisciplinarni tim čine pravnici, IT stručnjaci, umetnici i novinari. Do sada smo organizovali na desetine konferencija, skupova i radionica u Srbiji i inostranstvu, okupljajući vodeće aktiviste i stručnjake iz oblasti digitalnih prava i sloboda. SHARE Fondacija aktivno učestvuje u javnim raspravama o zakonima koji bi mogli negativno da utiču na onlajn prava građana Srbije. Objavili smo brojne publikacije i pokrenuli desetine veb sajtova koje služe kao edukativni resursi za građane, branioce ljudskih prava i onlajn medije. Naš doprinos promociji prava na zaštitu ličnih podataka prepoznao je i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji nam je u januaru 2017. godine uručio zahvalnicu za izuzetan doprinos u ovoj oblasti.

SHARE Fondacija traži strastvenog istraživača digitalnih tehnologija da se pridruži našem timu. Vaša uloga će biti da istražujete i analizirate nove tehnologije i njihov uticaj na društvo i osnovna prava građana. Očekujemo da ćete doprinositi našem radu putem sledećih aktivnosti:

Odgovornosti:

 • Istraživanje i analiza: Sprovodite dubinska istraživanja o temama kao što su sloboda izražavanja na internetu, privatnost podataka, digitalna bezbednost i otvoren pristup znanju. Analizirate relevantna tehnička rešenja, zakone, politike i prakse u vezi sa digitalnim pravima.
 • Pisanje i publikacije: Pripremate izveštaje, beleške i članke na temu istraživanja, doprinoseći stvaranju obrazovnih materijala za građane, aktiviste i medije.
 • Zagovaranje: Učestvujete u javnim raspravama i zagovarate promene u prilog digitalnih prava i sloboda građana.
 • Saradnja: Sarađujete sa drugim organizacijama koje se bave digitalnim i uopšte ljudskim pravima kako biste doprineli radu regionalnih inicijativa.

Kvalifikacije:

 • Visoka školska diploma u relevantnoj oblasti (pravo, informacione tehnologije, društvene nauke ili slično).
 • Iskustvo u istraživačkom radu ili aktivizmu u oblasti digitalnih prava.
 • Razumevanje pravnog i tehničkog okvira digitalnih prava je prednost.
 • Odlične komunikacione veštine na srpskom i engleskom jeziku (govor i pisanje).
 • Sposobnost za samostalan rad i timski duh.

Ako delite našu strast za promocijom digitalnih prava i želite da doprinesete zajednici, pozivamo vas da se prijavite. Molimo vas da pošaljete svoj CV i motivaciono pismo elektronskim putem.

SHARE Fondacija je posvećena raznolikosti i jednakosti prilika. Svi kvalifikovani kandidati će se uzeti u obzir bez obzira na rasu, boju kože, religijska uverenja, pol, seksualnu orijentaciju, invaliditet ili starosnu dob.

Hvala vam na interesovanju za SHARE Fondaciju i radujemo se vašim prijavama!

  Ovaj poslodavac odgovara na vaše prijave
  Konkurs je istekao.

  Share Fondacija

  • Kapetan Mišina 6A, Beograd (Stari Grad)
  • PIB: 107457125
  • Matični broj: 28825323

  Podelite na društvenim mrežama

  Direktan link do oglasa

  Prijavite problem sa oglasom

  Ukoliko postoji problem sa ovim oglasom (netačne, neažurne informacije ili slično), molimo vas da nam ga prijavite ovim putem.

  Vaš komentar je vidljiv isključivo zaposlenima sajta Poslovi.infostud.com. Ostavljanjem komentara na ovaj konkurs nećete konkurisati na oglas.

  Oglas za posao je sačuvan...

  Da li želite da dobijete podsetnik na email pre nego što vaši sačuvani oglasi isteknu?