Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Knjigovođa sa iskustvom

Structura Concept d.o.o.

Beograd

05.12.2021.

ugovor puno radno vreme

Profil kandidata: 

Vrši prijem, kontrolu tehničke, formalne i suštinske ispravnosti knjigovodstvenih isprava (dokumentacije) koje prate nastale poslovne promene, obrađuje ih, obeležava, proverava da li su pravilno likvidirana i predaje knjigovodstvenoj agenciji
Kontroliše i priprema sve ulazne i izlazne podatke i dokumentaciju (vrši formalnu, tehničku i suštinsku kontrolu dokumentacije), blagovremeno dostavljanje na obradu knjigovodstvenoj agenciji, radi knjiženja, kontrole i prijave PDV-a, podnošenja poreskih prijava vezano za ostale poreze (porez na dobit, porez na imovinu i dr.)

Samostalno podnosi zahteve za dostavljanje potvrda iz poreske uprave, koordinira, prati i daje neophodnu podršku knjigovodstvenoj agenciji vezano za podnošenje svih vrsta poreskih prijava.

U saradnji sa knjigovodstvenom agencijom i samostalno, dostavlja podatke rukovodstvu za potrebe saradnje sa bankama, kao i u slučaju potrebe prezentiranja knjigovodstvenih podataka potencijalnim investitorima prilikom učešća u predkvalifikacijama i tenderima.

Usaglašava knjigovodstvena stanja, IOS sa investitorima/naručiocima, dobavljačima i podizvođačima, usaglašava analitičke i sintetičke evidencije svih potraživanja i obaveza.

Osim finansijskog, poznaje materijalno knjigovodstvo, knjigovodstvo osnovnih sredstava kao i metodologiju obračuna knjigovodstvene amortizacije za poreske svrhe u skladu sa zakonom.

Zajedno sa finansijskim direktorom i knjigovodstvenom agencijom prati primenu propisa iz oblasti računovodstva, poreskog i drugog zakonodavstva relevantnog za poslovanje firme.

Poznaje MRS i MSFI.

Učestvuje zajedno sa finansijskim direktorom (uz njegovu odgovornost za sastavljene izveštaje) i knjigovodstvenom agencijom u izradi i predaji godišnjih finansijskih izveštaja kao i poreskog bilansa.
Prispelu dokumentaciju, obrađuje i prilagođava za potrebe operativne evidencije i praćenja projekata i sa ostalim stručnim službama preduzeća (u saradnji sa gradilištima i tehničkom pripremom) i finansijskim direktorom izrađuje operativne izveštaje prema usvojenim obrascima i/ili pomoćnim aplikacijama za praćenje projekata (cash – flow, pregled realizacije i naplate, plaćanja prema partnerima, dospeća potraživanja i obaveza, praćenje odstupanja prihoda i rashoda od planskih parametara projekta).

U oblasti obračuna i isplate zarada, priprema dokumenta knjigovodstvenoj agenciji, vrši prijem, kontrolu, obradu i unos podataka iz radnih lista za obračun zarada zaposlenih, kao i zaposlenih na privremeno povremenim poslovima i/ili drugim oblicima angažovanja koje predviđa zakon.

Vrši kontrolu obrađenih platnih spiskova i naloga za isplatu neto plata, kontroliše obustave, isplatu bolovanja, eventualnih naknada usled porodiljskog odsustva i drugih refundacija zaposlenim.

Daje podršku i pruža pomoć knjigovodstvenoj agenciji u cilju obezbeđenja i blagovremene obrade zahteva dobijenih iz PIO fonda za utvrđivanje staža i izdavanja M4 i M8 obrazaca.

Izdaje potvrde zaposlenima prema njihovim potrebama (za banke, ustanove socijalnog i zdravstvenog osiguranja, dečji dodatak, stipendiju i sl.).

Zahtevi:

- Više od pet godina radnog iskustva na poslovima u knjigovodstvu i finansijama u građevinskoj industriji
- Viša ili visoka stručna sprema (ekonomski fakultet) - odsek računovodstvo
- Odlično poznavanje rada na računaru
- Engleski jezik (srednji nivo)
- Zvanje ovlašćenog računovođe smatraće se prednošću

Structura Concept d.o.o.

  • Srbija, Beograd, Južni bulevar 84
  • PIB: 109937814
  • Matični broj: 21270733
Više o poslodavcu

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do oglasa

Prijavite problem sa oglasom

Ukoliko postoji problem sa ovim oglasom (netačne, neažurne informacije ili slično), molimo vas da nam ga prijavite ovim putem.

Vaš komentar je vidljiv isključivo zaposlenima sajta Poslovi.infostud.com. Ostavljanjem komentara na ovaj konkurs nećete konkurisati na oglas.

Oglas za posao je sačuvan...

Da li želite da dobijete podsetnik na email pre nego što vaši sačuvani oglasi isteknu?