Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Konkurs je istekao.

Medicinski tehničar za terensko pružanje zdravstvene zaštite (m/ž)

Fondacija ADRA

Beograd, Radoslava Grujića 4

14.10.2021.

60.000 RSD (mesečna plata) ugovor puno radno vreme 1. smena

Fondacija ADRA Srbija - Adventistički razvojni i humanitarni rad je nevladina, humanitarna i razvojna organizacija koja radi sa ljudima  pogođenim siromaštvom i nevoljom kako bi se pokrenule pravedne i pozitivne promene kroz osnažujuća partnerstva i odgovorno delovanje. U cilju realizacije Projekta “Preventivne, higijenske i zdravstvene usluge za osobe u situaciji beskućništva u periodu pandemije”, raspisujemo konkurs za poziciju: Medicinskog tehničara/tehničarku za terensko pružanje zdravstvene zaštite na projektu - 1 medicinski tehničar, izvršilac rada na teritoriji grada Beograda;

 • rad na određeno vreme;
 • puno radno vreme (8 sati dnevno) na Adrinom programu podrške u situaciji beskućništva

U Beogradu ima oko 4-6.000 beskućnika. Trenutno su njihovi životni uslovi veoma loši i to na više nivoa. Dok se ulažu napori da se pronađu prava sistemska rešenja za prevenciju beskudništva i za adekvatno reagovanje na one koji su u situaciji beskudništva, ovaj projekat doprinosi normalizaciji njihovog života. Specijalno vozilo "Drumodom" - adaptirani autobus, opremljeno je tako da pruža higijensko-distributivne usluge i zdravsteno-savetodavne usluge beskućnicima. Prvi aspekt podrazumeva upotrebu dva tuša i jednog toaleta, prostoriju za prihvat prljavog i distribuciju čistog veša, i jedne multifunkcionalne sobe za pružanje podrške beskućnicima u vidu zdravstvenih saveta i intervencija, psihološke i drugih vidova podrške što predstavlja drugi aspekt.

Izvršilac rada na poziciji medicinskog tehničara

Opis posla medicinskog tehničara: Na projektu će postojati dva medicinska tima. Svaki će činiti lekar i medicinski tehničar. Osoba koja bude izabrana na ovom konkursu biće odgovorna za asistiranje lekaru u njenom/njegovom timu u pružanju zdravstvenih saveta, pregleda, upućivanja i obezbeđivanja pune zdravstvene zaštite korisnicima projekta iz populacije beskućnika, na vozilu Drumodom i/ili u okviru terenskog tima, u skladu sa prioritetima projekta, u saradnji sa ustanovama zdravstvene zaštite.

Blisko sarađuje sa drugim članom svog medicinskog tima - lekarem, i lekarem i medicinskim tehničarem iz drugog tima, i svim ostalim osobljem na projektu: rukovodiocem projekta, koordinatorom terenskog rada, koordinatorom Drumodoma, vozačem, timom za psihosocijalnu podršku, logističarem, volonterima - u slučajevima kada se i oni uključuju u rad, kao i ostalim stručnim osobljem Adre iz šireg programa za beskućnike kao što su psiholog i socijalni radnik/specijalni pedagog.

Ključne odgovornosti su:

§  organizacija rada sa korisnicima u pružanju zdravstvene zaštite definisane projektom

§  asistiranje lekaru u timu u pružanju zdravstvenih saveta, pregleda, upućivanja i podrške u upućivanju korisnika u sistem zdravstvene zaštite i zaokruživanju usluge, kad god je to moguće

§  bliska saradnja sa ostalim članovima medicinskog tima, na Drumodomu i na terenu

§  vođenje evidencije o svakoj intervenciji i učestvovanje u analizi rezultata, predlaganje optimizacije rada i prioriteta.

On/a odgovara Lekaru iz svog tima a zajedno Koordinatoru/Rukovodiocu projekta. 

 Obrazovanje, stav i iskustvo:

§  Diploma medicinskog tehničara, licenca za medicinskog tehničara

§  Najmanje 5 godina radnog iskustva u struci. 

§  Poželjno najmanje 3 godine rada sa osobama u situaciji beskućništva.

§  Od izuzetne važnosti je da osoba koja želi da radi na ovoj poziciji poseduje visoku motivaciju za pružanje pomoći drugima, kao i pomagačke i komunikacione veštine kao i visoko razumevanje diverziteta među ljudima. 

§  Obavezna vozačka dozvola B kategorije i iskustvo u upravljanju vozilima B kategorije (“aktivni vozač”)

Ključne veštine i kvaliteti kojima je potrebno da kandidati raspolažu: Izvrsne veštine slušanja i samopouzdanja u razgovoru sa ljudima i decom; sposobnost da se radi u velikom timu ali i samostalno; dobre organizacione aktivnosti – preciznost, tačnost i pouzdanost u radu; izražen osećaj za etiku, humanost i kulturalnu senzitivnost, i prihvatanje različitih; sposobnost pravljenja ravnoteže između predusretljivosti i povlačenja granica; uspostavljanje i održavanje lično izazovnih ciljeva i ulaganje truda u savladavanje zadataka i prepreka; spremnost za preuzimanje odgovornosti i izazova; verbalne komunikacijske veštine; osnovno znanje za upotrebu pametnih uređaja (telefona); tolerancija prema stresu; inicijativnost; fleksibilnost i adaptabilnost.

CV i motivaciono pismo dostaviti elektronskim putem.

NAPOMENA: Hvala na interesovanju i prijavi. Zbog obima posla nećemo moći da potvrdimo prijem Vašeg CV-ja i motivacionog pisma. Kontaktiraćemo samo kandidate koji budu ušli u uži izbor. Ukoliko Vam je neophodno da ipak potvrdimo prijem Vaše prijave, molimo Vas da to naznačite u mejlu. Hvala na razumevanju!

  Konkurs je istekao.

  Fondacija ADRA

  • Srbija, Beograd, Radoslava Grujića 4
  • PIB: 100289364
  • Matični broj: 07497024
  Više o poslodavcu

  Podelite na društvenim mrežama

  Direktan link do oglasa

  Prijavite problem sa oglasom

  Ukoliko postoji problem sa ovim oglasom (netačne, neažurne informacije ili slično), molimo vas da nam ga prijavite ovim putem.

  Vaš komentar je vidljiv isključivo zaposlenima sajta Poslovi.infostud.com. Ostavljanjem komentara na ovaj konkurs nećete konkurisati na oglas.

  Oglas za posao je sačuvan...

  Da li želite da dobijete podsetnik na email pre nego što vaši sačuvani oglasi isteknu?