Adecco

Adecco

Poslovi

Komercijalista

Beograd

rok 07.11.2020.

Perač komunalnim vozilom

Beograd

rok 06.11.2020.

Operater u proizvodnji

Kragujevac

rok 06.11.2020.

Komercijalista

Novi Sad

rok 04.11.2020.

Tehničar održavanja proizvodnog pogona

Stara Pazova (poslodavac nudi prevoz)

rok 04.11.2020.

Radnik u proizvodnji

Jihlava, Češka

rok 03.11.2020.

Production Manager

Ugrinovci (Belgrade)

rok 03.11.2020.

Operater u proizvodnji

Beograd, Inđija, Ruma, Stara Pazova

rok 31.10.2020.

Specijalista pakovanja

Stara Pazova

rok 31.10.2020.

Operater na pripremi proizvodnje

Beograd, Inđija, Ruma, Stara Pazova

rok 31.10.2020.

Operater u proizvodnji

Šimanovci

rok 31.10.2020.

O nama

Adecco u svetu
 
Sa sedištem u Švajcarskoj, vođen od strane multinacionalnog tima sa iskustvom iz razgranatog svetskog tržišta, sa svojih 32.000 zaposlenih u 5.000 kancelarija u preko 60 zemalja sveta, Adecco pruža širok spektar fleksibilnih HR rešenja. Adecco pripada grupi 500 najvećih kompanija na svetu. Svakog dana, Adecco mreža spaja preko 650.000 saradnika sa više od 100.000 klijenata širom sveta, što nas čini četvrtim najvećim poslodavcem na globalnom nivou. Svesni svoje globalne uloge, inspirišemo pojedince i organizacije u razvoju produktivnijeg i efektivnijeg pristupa i stvaranju boljih mogućnosti u poslovnom svetu.
 
Adecco u Srbiji
 
Adecco Outsourcing d.o.o. je ćerka kompanija Adecco S.A, koja posluje u Srbiji od 2005. godine. Kao svetski lider, pružamo širok spektar rešenja u oblasti ljudskih resursa skrojenih u skladu sa različitim potrebama naših klijenata. Prilagođavajući se tržištu i zahtevima klijenata pružamo rešenja za regrutovanje saradnika, procene zaposlenih (assessment centres), tranzicije u karijeri (outplacement), outsourcing/staffing rešenja, obračun zarada (Payroll) i konsultacije u oblasti ljudskih resursa. Naš tim čini 80 posvećenih kolega, koji na dnevnom nivou uslužuje preko 350 klijenata. 

Zašto mi?

Kako privući pažnju poslodavca?

Da li se sećate situacije kada ste bili u procesu traženja posla i odlučili ste se da pogledate koje su pozicije trenutno aktuelne, bilo putem oglasa ili nekog drugog kanala komunikacije? Konačno nailazite na poziciju koja Vam se čini interesantnom i tada se suočavate sa izazovom oko kreiranja i prilagođavanja svoje biografije traženoj poziciji. Najčešća greška koju srećemo ukoliko radimo u sektoru regrutacije i selekcije jeste da nailazimo na biografije koje su identične, bez obzira o kojoj poziciji da pričamo. Potpuno je razumljivo da u moru oglašenih pozicija naiđete na više onih koje bi Vam bile interesantne, ali je pogešno ukoliko šaljete identičnu biografiju na više otvorenih oglasa. To je ujedno i jedan od glavnih razloga koji na prvi pogled može odbiti poslodavca. Samim prilagođavanjem biografije i isticanjem kvalifikacija koje su relevantne za žejenu poziciju,  ukazujete na to koliko Vam je stalo da dobijete taj posao i koliko ste motivisani da se prezentujete u najboljem svetlu. Čak iako nemate sve tražene kvalifikacije, samim odabirom informacija koje ćete istaći u svojoj biografiji, ukazujete poslodavcu da se ne libide da provedete više vremena pokušavajući da istaknete one kvalifikacije za koje smatrate da su povezane za pozicijom za koju se prijavljujete.

Be the first choice

Pisanje biografije nije lak posao, pogotovo ne za one kojima je nelagodno da se ističu i da u prvi plan stave svoje osobine i stečena iskustva. Mada na to možete gledati ovako –  na osnovu biografije će poslodavac steći prvi utisak o Vama,  nakon čega donosi odluku da li bi voleo da Vas upozna ili ne. Potrebno je da se u tom kratkom dokumentu istaknu sve Vaše karakteristike, pa je poželjno da pitate svoje prijatelje i poznanike da Vam navedu koja je to recimo osobina koju najčešće vezuju za Vas. Pogotovo ako imate mogućnost, porazgovarajte sa svojim kolegama, da Vam iskreno kažu kako je to kada sarađuju sa Vama, koje su to pozitivne a koje su to negativne strane. U ovakvim situacijama će pomoć Vama najbližih ljudi doprineti da spoznate neke svoje prednosti i mane i da pronađete način kako bi ste to istakli u Vašoj biografiji.  

Pored adekvatnog odabira informacija koje želite da istaknete u svom rezimeu, obratite pažnju na to da li je dokument pregledan i obavezno kojim je fontom napisan. To je jedna od stvari koja zaista ima veliki uticaj na odluku o Vašoj prijavi. Čest je slučaj kada dobijemo nečiju biografiju i jednostavno ne možemo da steknemo sliku o toj osobi, npr kojim redosledom je tekao njen karijerni put, šta je to čemu se pridaje važnost od kvalifikacija i ličnih osbina i slično. Bez obzira na to da li biografiju pravite u nekoj od ponuđenih formi ili je napisana čisto u Wordu, ono što je najbitnije jeste da ona mora da sadrži sve potrebne informacije koje su relevantne datoj poziciji i da te informacije budu pregledne, kako bi poslodavac sa lakoćom mogao da pročita Vašu biografiju.

Na društvenim mrežama možete pronaći bezbroj saveta kako da napišete biografiju i kako da se ona istakne u moru drugih, ali zapravo univerzalne formule za uspeh nema. Ono što je bitno jeste da razumete kako je to sa druge strane stola, da znate da će poslodavac odvojiti svoje vreme da pročita Vašu biografiju, a na Vama je da probate da mu date do znanja da ste prava osoba za taj posao. Još jedan savet je da se prijavljujete samo za pozicije za koje ste zaista zainteresovani. Svi smo svesni činjenice da ovo nije nimalo brz i jednostavan proces i da je dobijanje posla izuzetno važna stavka u životu svakog čoveka, i da u momentima kada ostanemo bez njega gubimo određenu stabilnost i oslonac u svom životu. U tim momentima kada smo neko vreme bez posla, težimo da taj proces skratimo i prijavljujemo se na sve pozicije, bez obzira na to da li nas one zaista interesuju ili ne. Ali, samo kada bi promenili perspektivu i sagledali stvari iz drugog ugla, shvatili bi da je bolje da se jednom prijavimo za otvorenu poziciju uz veliko ulaganje truda i napora da kreiramo jedinstveni rezime našeg iskustva i sposobnosti, nego da šaljemo bezbroj prijava u nadi da će nas neko pozvati na intervju.

Naši zaposleni

Jelena Žikić,
​HR Director Adriatic

Mina Miljković,
​HR Manager Serbia

Milica Tonić,
​HR Assistant

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Društvene mreže

Facebook
Molimo vas da osvežite stranicu kako bi se upisani feed pojavio. https://www.facebook.com/adeccosrbija/?ref=page_internal

Kontakt

Adecco

Vladimira Popovića 40, 11 070 Novi Beograd, Beograd, SRBIJA

info.srbija@adecco.com

www.adecco.rs

+ 381 (0) 11 66 92 392
Facebook
Twitter