Agrogrnja doo

Agrogrnja doo

O kompaniji

Agrogrnja d.o.o. je osnovan 1996.godine. u Pivnicama, malenom mestu u srcu Vojvodine – regiji sa najplodnijom zemljom jugoistočne Evrope.

Od male porodične firme za proizvodnju stočne hrane pod nazivom "Pivnički koncentrati" tokom ovih godina prerasli smo u respektabilno preduzeće, koje u svojim aktivnostima primenjuje svetske standarde. Vlasnik i osnivač Agrogrnje je Janko Grnja.

2010. godine, postali smo ovlašćeni Javni skladištari kod Kompenzacionog fonda Republike Srbije i naš silos u Adi je postao prvi silos u Srbiji koji je dobio dozvolu za rad Javnog skladišta. Takođe, od 2012. godine smo i ovlašćeni skladištari kod Republičke direkcije za robne rezerve i spadamo u red uzornih skladištara.

Kompanija "Agrogrnja" započela je u januaru 2015. godine u Beočinu izgradnju silosa sa rečnom lukom kapaciteta 30.000 kubika (cca 24.000 tona), sa kompletnom opremom koja podrazumeva prijem, skladištenje, pretovar i sušenje zrnastih poljoprivrednih kultura.

Kompaniji "Agrogrnja" novi silo-port će omogućiti direktan izvoz merkantilnih roba na inostrana tržišta, tako da neće morati da koristi druge luke ili pretovarna mesta u Srbiji. Uslužni pretovar u brodove, kao i uslužno skladištenje roba u silo-portu, takođe će značajno doprineti prihodima koje će kompanija "Agrogrnja" ostvariti u narednom periodu.

Silo-port je zvanično otvoren 14.04.2016. godine DELATNOST KOMPANIJE AGROGRNJA:

Ugovaranje poljoprivredne proizvodnje​: Već na početku svake godine vršimo ugovaranje poljoprivrednje proizvodnje, a sve u cilju kako bi naši kooperanti imali siguran plasman proizvedenih poljoprivrednih proizvoda. Obezbeđujemo sve vrste repromaterijala po vrlo povoljnim cenama sa mogućnošću kupovine za gotvinu, paritetnog ili finansijskog zaduživanja.

Otkup i prodaja poljoprivrednih proizvoda: Otkupljujemo gotovo sve vrste ratarskih kultura. Već na početku godine vršimo ugovaranje otkupa od primarnih poljoprivrednih proizvođača. Najbolje uslove, koje postižemo u direktnim pregovorima sa domaćim i stranim kupcima merkantilnih roba, prenosimo na naše kooperante.

Sušenje i skladištenje žitarica i uljarica: Skladištenje i sušenje žitarica i uljarica vrši se po najsavremenijim tehnologijama. Bezbednost i zdravstvena ispravnost u ovom delu naših usluga imaju apsolutni prioritet. 

Uvoz, izvoz i posredovanje u međunarodnoj trgovini​: Bavimo se izvozom kukuruza, pšenice, kukuruzne prekrupe, repinog rezanca, svih žitarica i uljarica i njihovih prerađevina, sojine sačme, suncokretove sačme.

Takođe, bitan segment našeg poslovanja, je i izvoz merkantilnih roba Dunavom, do Konstance na obali Crnog mora. Na ovakav način, veliku većinu boljih prodajnih cena koje ostvarimo preko izvoza, prenosimo na naše kooperante.MISIJA I VIZIJA KOMPANIJE AGROGRNJA: 

Misija: Optimalnim korišćenjem resursa i kvalitetom usluga, oblikujemo poslovnu klimu na regionalnom agro tržištu, koja svima nama donosi dodatne benefite čime stvaramo bolju budućnost.

Vizija: Težimo da budemo vodeća kompanija za siguran plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda na međunarodnom agro tržištu.

Kontakt

Adresa

Industrijska zona bb, Bački Petrovac, Srbija

Kontakt
Matični broj

08750718

PIB

100751870