Atlantic Grupa

Atlantic Grupa

Poslovi

Snaga grupacije

O nama

Atlantic Grupa

Svoje putovanje započeli smo 1991. sa samo 7 zaposlenih. Željni da istražimo nove prilike i otkrijemo nova tržišta, rasli smo iz godine u godinu, postavši jedan od najveći i najdinamičnijih poslovnih sistema u regionu koji se bavi proizvodnjom i distribucijom robe široke potrošnje. Imamo predstavništva u 10 zemalja: Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Nemačkoj, Rusiji, Austriji, Nemačkoj i Italiji, preko kojih upravljamo sa 17 proizvodnih pogona. Putem naše distribucione mreže sa 17 distribucionih centara imamo pristup na preko 60.000 prodajnih mesta u regionu, a naši proizvodi dostupni su na više od 40 tržišta širom sveta.

Otvoren, znatiželjan i ambiciozan, Atlantic danas sa preko 5000 zaposlenih nudi postojećim i novim kolegama beskrajan okean prilika za rast i razvoj.

Atlantic Grupa u Srbiji

U sklopu Atlantic Grupe u Srbiji uspešno posluju proizvodne kompanije Soko Štark, Grand kafa i Foodland, čiji se proizvodni pogoni nalaze u Beogradu, Ljuboviji i Igrošu, podno Kopaonika. Distribuciju vlastitih i principalskih brendova obavljamo kroz 4 distribuciona centra – Šimanovci, Niš, Novi Sad i Čačak kojima upravlja naša distributivna kompanija Atlantic Brands.

Zašto mi?

Atlantic Graduate Trainee - Prilika da skrojiš budućnost po svojoj meri

U vreme kada je mobilnost i fluidnost mladih postala sastavni deo njihove prirode, u Atlanticu smo odlučili ponuditi program koji će im omogućiti da zaplivaju u poslovne vode i sami otkriju svoje mesto u biznisu. Atlantic Graduate Trainee daje priliku mladima sa tek završenim fakultetom ili onima s manje od jedne godine radnog iskustva da naprave svoje prve profesionalne korake kroz jednogodišnji razvojni program koncipiran da im pruži slobodu – razmišljanja, izražavanja i kretanja - kako bi u konačnici sami skrojili svoju posao po svojoj meri.

Atlantic Graduate Trainee kao pilot projekt pokrenut je 2014. godine, a nakon uspešne prve generacije, svake sledeće godine unapređuje se zajedno sa samim učesnicima. Njihovo neposredno iskustvo i sveža perspektiva u kombinaciji sa stručnim znanjem specijalista iz Ljudskih resursa, omogućava nam da svakoj sljedećoj generaciju u nasljeđe ostavljamo sve bolji i prilagođeniji program. ​

Za nas ovaj proces započinje planiranjem godišnjih poslovnih aktivnosti Grupe, kada su u skladu sa potrebama poslovanja definiše nova generacija Atlantikovaca . Kao i svaka kompanija u potrazi za pravim ljudima merimo njihove kvalifikacije i kompetencije, no u Atlanticu prvenstveno tražimo odvažne i strastvene ljude spremne da u svoje ruke preuzmu odgovornost za svoj razvoj. Samo takvi ljudi u mogućnosti su da budu lideri budućnosti.

Jednom odabrani, Atlanticovi Trainee-ji stasaju u samostalne profesionalce kroz dve faze:

1. Dvomesečno uvođenje u posao dizajnirano je tako da steku širu sliku celokupnog poslovanja Grupe prolaskom kroz sve ključne procese i odeljenja u kompaniji

2. Nakon što su okusili različite oblasti poslovanja sljedećih 10 meseci posvetiće se konkretnom poslu u određenom timu, paralelno vodeći projekat od strateškog značaja za svoje odeljenje uz mentorsku podršku starijih kolega. Kako bi dali vetra pod krila njihovom profesionalnom „odrastanju“ u ovoj fazi osiguran im je i širok dijapazon formalnih treninga i edukacija; od timskog rada i upravljanja projektima do poslovnih IT alata i veština prezentovanja

Znatiželja i entuzijazam koji mladi imaju u svom istraživanju podseća nas koliko je važno u poslu naći svoju strast. Svesni dodatne energiju koju je u to potrebno uložiti posebno poštujemo njihov stvaralački napor držeći ih punopravnim članovima našeg kolektiva tokom celog trajanja programa, sa svim pripadajućim beneficijama  i ravnopravnim učestvovanjem u odlukama koje donosim o našoj kompaniji. Najvažnija odluka, ona lična čeka ih nakon 12 meseci, kada i oni i mi imamo priliku da odlučimo da smo jedi za druge, te sukladno tome sklapamo dugoročan odnos na obostrano zadovoljstvo.

Naši zaposleni

Jana Selič,
terenska predstavnica prodaje

Posao u Atlanticu može se uporediti s putovanjem na tropskoostrvo iz snova – nije lako do njega doći, ali kad stigneš, ne želiš da odeš. Uz odlične uslove na poslu, posebno sam srećna što me Atlanticov trkački klub podstakao da se ponovo pokrenem.

Cveja Jelinić,
šef skladišta, Novi Sad

Svakodnevno radimo kao tim, ali uvek se s posebnim ponosom setim kako smo zajedno odradili velike poslove. U takvim akcijama kao da radimo jedan za drugog – ma, baš prvoligaški!

Ivana Đorđević,
korporativna direktorka Upravljanja talentima i razvojem

Atlantic Grupa je odlično mesto da obogatite svoju karijeru, jer imate priliku da radite u veoma dinamičnom i diversifikovanom poslovnom sistemu, kako geografski tako i organizaciono. Ono što mi se najviše dopada je preduzetnički duh koji te podstiče da budeš kreativan, ne robuješ konvencionalnom i uzmeš stvari u svoje ruke.

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Kontakt

Atlantic Grupa

Bulevar Peka Dapčevića 29, Beograd, SRBIJA

grupa@atlanticgrupa.com

www.atlanticgrupa.com​https://www.linkedin.com/company/atlantic-grupa/

+381 11 395 6000
Facebook
Twitter