Atlantic Grupa

Atlantic Grupa

Poslovi

Snaga grupacije

O nama

Atlantic Grupa

Svoje putovanje započeli smo 1991. sa samo 7 zaposlenih. Željni da istražimo nove prilike i otkrijemo nova tržišta, rasli smo iz godine u godinu, postavši jedan od najveći i najdinamičnijih poslovnih sistema u regionu koji se bavi proizvodnjom i distribucijom robe široke potrošnje. Imamo predstavništva u 10 zemalja: Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Nemačkoj, Rusiji, Austriji, Nemačkoj i Italiji, preko kojih upravljamo sa 17 proizvodnih pogona. Putem naše distribucione mreže sa 17 distribucionih centara imamo pristup na preko 60.000 prodajnih mesta u regionu, a naši proizvodi dostupni su na više od 40 tržišta širom sveta.

Otvoren, znatiželjan i ambiciozan, Atlantic danas sa preko 5000 zaposlenih nudi postojećim i novim kolegama beskrajan okean prilika za rast i razvoj.

Atlantic Grupa u Srbiji

U sklopu Atlantic Grupe u Srbiji uspešno posluju proizvodne kompanije Soko Štark, Grand kafa i Foodland, čiji se proizvodni pogoni nalaze u Beogradu, Ljuboviji i Igrošu, podno Kopaonika. Distribuciju vlastitih i principalskih brendova obavljamo kroz 4 distribuciona centra – Šimanovci, Niš, Novi Sad i Čačak kojima upravlja naša distributivna kompanija Atlantic Brands.

Zašto mi?

Biti svoj na poslu – šta to znači

Ulaskom u kancelariju skinućemo svoj kaput i ostavićemo ga na čiviluku, ali isto se ne odnosi i na našu ličnost. Dok su kompanije nekada gledale da ukalupe svoje zaposlene u profesionalizam, danas je situacija obrnuta. Saznajte zašto i kako.

Diverzitet ličnosti omogućava da se stvari u poslu sagledaju iz različitih perspektiva, pa su upravo razlike ličnosti ono što će doprineti da tim u poslu dođe do kvalitetnijeg rešenja. Kada osoba ima prostora da bude ono što jeste, onda oseća i slobodu da se iskreno izrazi. Pritom posao u kom imamo priliku da doprinesemo na svoj autentičan način, donosi posebnu motivaciju koja može čak da nadmaši mnoge druge materijalne i nematerijalne povlastice.

Kompanije koje ovo shvataju, prilagodiće se svojim zaposlenima na neki od sledećih načina;

Radim gde mi odgovara, kada mi odgovara

Svako od nas ima različiti bioritam i drugačije dnevne obveze. Znati da ujutru možemo da počnemo sa poslom kasnije jer smo „noćna ptica“, kao i da važne projekte možemo da odradimo uvek u sitne noćne sate ili pak da imamo mogućnost da provedemo koji dan radeći od kuće i na taj način budemo uz svoje najmilije kada smo im potrebni, neizmerno je zadovoljstvo. Da bi ovakav sistem rada funkcionisao, između kompanije i njenih zaposlenih mora da postoji međusobno poverenje, ali i odgovornost.

Slobodan prvi dan škole za roditelje prvačića

Postoje i situacije kada bi u potpunosti trebalo da se posvetimo ličnom životu. Primer za to je prvi dan škole vašeg deteta, što je velika prekretnica za svako dete, ali i za celu porodicu. Roditelji postaju svesni kako od prvog dana škole počinju i nova životna iskustva puna radosti, pobede i uspeha, ali i nervoze, tuge i teškog rada. Slobodan prvi dan škole omogućiće vam da zajedno sa detetom ponovo uđete u prvi razred, ali i da svom đaku pružite celodnevnu podršku koja mu je potrebna.

Želim da zaronim u najdublji okean, da osvojim najviše planine

Vi i vaš kolega iz kancelarije imaćete potpuno drugačiji doživljaj novčanog bonusa. Vama će to možda biti upravo to što vam treba u tom trenutku, ali kolegi bi nakon intenzivnog rada na projektu dodatni  slobodni dani za davno sanjano putovanje bili ono što bi ga učinilo ispunjenim. Zato je važno da voditelji timova imaju na raspolaganju dijapazon različitih mogućnosti nagrađivanja i povlastica za svoje zaposlene, kako bi svakom mogli da pruže nagradu koju zaslužuje.

Starke ili štikle – pitanje je sad

O stilovima se ne raspravlja, to je zaista individualna stvar. Međutim, kako pomiriti potrebe različitih situacija sa različitim stilovima? Jednostavno – prikladnim oblačenjem. To znači da, ako znate da ćete dan provesti u kancelariji udubljeni u svoj posao, i među svojom ekipom, u redu je da vam bude udobno i da se obučete opuštenije, ali ukoliko se spremate da prezentujete pred ključnim kupcima, koji pritom dolaze iz dosta konzervativne industrije, prilagodićete svoj stil situaciji.

Budi svoj u Atlantic Grupi

U Atlanticu naše zaposlene gledamo kao kompletne osobe, a ne samo kao zaposlene ili radnike. Svesni smo da njihovu ličnost ne čini samo radno mesto nego i brojni ostali aspekti poput privatnog života, ličnih interesa, želja, perspektiva i pogleda na svet. Upravo zato svakom kolegi pristupamo holistički, uzimajući u obzir sve aspekte koji ga čine. Stoga razvijamo fleksibilne okvire rada i negujemo kulturu ravnopravnosti u kojoj svako ima slobodu da izrazi svoje mišljenje.

Naši zaposleni

Jana Selič,
terenska predstavnica prodaje

Posao u Atlanticu može se uporediti s putovanjem na tropskoostrvo iz snova – nije lako do njega doći, ali kad stigneš, ne želiš da odeš. Uz odlične uslove na poslu, posebno sam srećna što me Atlanticov trkački klub podstakao da se ponovo pokrenem.

Cveja Jelinić,
šef skladišta, Novi Sad

Svakodnevno radimo kao tim, ali uvek se s posebnim ponosom setim kako smo zajedno odradili velike poslove. U takvim akcijama kao da radimo jedan za drugog – ma, baš prvoligaški!

Ivana Đorđević,
korporativna direktorka Upravljanja talentima i razvojem

Atlantic Grupa je odlično mesto da obogatite svoju karijeru, jer imate priliku da radite u veoma dinamičnom i diversifikovanom poslovnom sistemu, kako geografski tako i organizaciono. Ono što mi se najviše dopada je preduzetnički duh koji te podstiče da budeš kreativan, ne robuješ konvencionalnom i uzmeš stvari u svoje ruke.

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Kontakt

Atlantic Grupa

Bulevar Peka Dapčevića 29, Beograd, SRBIJA

grupa@atlanticgrupa.com

www.atlanticgrupa.com

+381 11 395 6000
Facebook
Twitter