Belgrade Airport d.o.o. Beograd

Belgrade Airport d.o.o. Beograd

O nama

Mi smo mesto sa kojeg  krećete put svog odredišta i destinacija na kojoj se ostvaruje prvi kontakt sa našom zemljom. Kapija Srbije na raskrsnici između Istoka i Zapada. Mesto sastanaka i rastanaka. Aerodrom Nikola Tesla.
Priča o aerodromu u Beogradu datira od davne 1910. godine i prvog letilišta na Banjici. Aerodromi na Kalemegdanu, u Pančevu i na Bežanijskoj kosi prethodili su aerodromu na današnjoj lokaciji.
 
Danas je Aerodrom Nikola Tesla najveći aerodrom u Srbiji i prepoznatljivo čvorište u jugoistočnom delu Evrope, sa kojeg tokom 2019. godine saobraćaju 33 avio-kompanije, ka 99 destinacija na 4 kontinenta.  
Kompanija VINCI Airports koja upravlja operacijama na 46 aerodroma u 12 zemalja širom sveta, nakon potpisivanja ugovora o koncesiji osnovala je preduzeće BELGRADE AIRPORT d.o.o. (ranije VINCI Airports Srbija d.o.o) koje će u narednih dvadeset pet godina upravljati Aerodromom Nikola Tesla. Kao deo velike međunarodne kompanije, pratimo svetsku praksu, stalno se usavršavamo i napredujemo, dodatno učvršćujući lidersku poziciju u regionu.
Cilj kompanije BELGRADE AIRPORT d.o.o. je da u budućem periodu na  Aerodromu Nikola Tesla unapredi iskustvo putnika u terminalima, poveća izbor destinacija i avio-kompanija, a posebna pažnja biće usmerena  na podizanje nivoa kvaliteta usluge i komfora za putnike, u skladu sa najboljim praksama sa aerodrome kojima upravlja VINCI Airports.. Naši planovi su ambiciozni i stoga su u naš tim dobrodošli posvećeni i efikasni ljudi, usmereni na pozitivne rezultate. Verujemo da su razvoj zaposlenih, odgovarajuće znanje i stručno usavršavanje osnov efikasnog poslovanja. Takvo poslovanje podstiče predanost poslu i zadovoljstvo naših ljudi.
Povezanost sa vrednostima i kulturom matične kompanije je dobra osnova na kojoj možemo da gradimo stručno usavršavanje, individualne razvojne planove i napredovanja. Kroz razvoj zaposlenih i planiranje pozicija brinemo se za zdravu strukturu kompanije oslanjajući se na poverenje, poštovanje i solidarnost u cilju unapređenja našeg profesionalnog napretka.

Zašto mi?

Društveno odgovorno poslovanje

Naša dobrovoljna rešenost da društveno odgovorno poslovanje učinimo obaveznim delom poslovanja rezultat je dugogodišnjeg iskustva u radu sa institucijama i pojedincima.  Posmatrajući na koji način možemo da doprinesemo osnovnoj delatnosti kompanije i društva uopšte, identifikovali smo postupke i akcije koje sprovodimo kao što su briga o zdravlju i socijalnoj zaštiti, životnoj sredini ali i zaposlenima. Verujemo da je uloga svakog od nas, ma koliko mala nam se činila, veoma bitna i stoga se trudimo da što veći broj naših zaposlenih učestvuje u akcijama ovog tipa. 

Naši zaposleni

Mirjana Milovanović,
Koordinator ček-ina

Za osobe koje vole dinamičnost, različitost kao i rad u timu, aerodrom Nikola Tesla je idealno mesto za postizanje profesionalnog uspeha. Svaki dan donosi novo iskustvo i zahteva primenu znanja koje godinama stičemo.
Svoj rad na beogradskom aerodromu počela sam u sektoru putničkog servisa, 2010. godine. Tokom godinu dana, koliko sam se zadržala na tom radnom mestu, naučila sam kako funkcioniše avio saobraćaj, upoznala terminologiju koja se koristi u avijaciji i savladala osnovno znanje neophodno za dalji napredak. Posao nije svakidašnji, što mi se veoma dopada, te sam, radeći, uporedo pohađala obuke za kompjuterske sisteme koji se koriste za registraciju putnika i prtljaga tj. ček-in. Na ček-in šalterima sam radila narednih šest godina, na taj način doprinoseći sticanju ogromnog iskustva u vezi sa otpremom aviona, putnika i prtljaga, sve vreme nadograđujući svoje znanje kroz različite obuke. Nakon toga je usledilo školovanje za supervajzera ček-ina, a potom sam unapređena u koordinatora ček-ina i to je pozicija na kojoj i danas radim. Rad na aerodromu, kojih nema mnogo u našoj državi, izdvaja se od rada u drugim kompanijama. To pruža posebno zadovoljstvo i moram reći, ponos, što ste baš vi deo tima koji obavlja tako specifične i vrlo važne poslove. Mi smo jedna velika porodica te stoga verujem da su timski rad kao i posvećenost i predanost poslu ključni za dostizanje krajnjeg cilja, a to su zadovoljni putnici i predstavnici kompanija.

Ivan Ranđelović,
Rukovodilac ne-avio usluga

Početak mog rada na aerodromu obeležio je posao na utovaru i istovaru prtljaga, a potom na održavanju zelenila u okviru jedne od operativnih službi. Nakon toga,  dobio sam priliku za unapređenje prelaskom u OJ Komercijalno poslovanje gde sam u početku radio poslove referenta. Sada sam već osam godina deo tima naše najveće vazdušne luke,  a trenutno sam na poziciji rukovodioca ne-avio usluga u Komercijalnom poslovanju. Siguran sam da je iskustvo koje sam stekao na početku doprinelo sveobuhvatnijem upoznavanju funkcionisanja aerodroma i sticanju dobre podloge za dalje napredovanje. Na putu profesionalnog napretka, uz podršku cele organizacije i sopstvenu inicijativu, brojne su mogućnosti za učenje i  sticanje novih znanja i veština. I dalje radim na svom usavršavanju zahvaljujući stalnim prilikama za razmenu iskustava, kako unutar kompanije, tako i sa kolegama iz drugih firmi, ali i brojim treninzima, obukama i kursevima kojih ima sve više od kako smo deo VINCI Airports mreže. Drago mi je što se kvalitetan rad, trud i upornost ovde prepoznaju što mi je, kao mladoj osobi koja je na početku karijere, vrlo značajno.

Bojana Kalanović,
​Koordinator životne sredine

Svoju karijeru na aerodromu počela sam 2013. godine u organizacionoj jedinici Safety, radeći u oblasti zaštite životne sredine, zatim nastavila na boljoj poziciji u okviru sektora bezbednosti i zdravlja na radu. Uspela sam da na pravi način iskoristim sve prednosti velikog sistema, jer sam upoznala sve procese rada te sam zahvaljujući iskustvu koje sam stekla sada unapređena u koordinatora životne sredine u okviru novoformirane organizacione jedinice Kvalitet, zaštita životne sredine i bezbednost i zdravlje na radu. Posao je uzdbudljiv i dinamičan, baš kao jedan aerodrom koji ima svoje specifičnosti. Deo smo VINCI Airports Grupe, koja zahteva dostizanje svetskih standarda što je veoma izazovno i čemu se radujem. Pred nama su novi zadaci koji podrazumevaju proaktivnost te stoga sarađujemo i razmenjujemo iskustva sa drugim aerodromima u VINCI Grupi, što doprinosi profesionalnom usavršavanju i predstavlja dobre reference za dalji rad. Zadovoljstvo je raditi u timu kompanije koji je stručan, profesionalan, uvek otvoren za nove ideje i predloge. Svaki pojedinac ima mogućnost da napreduje i pokaže priliku koliko zna, što smatram vrlo bitnim.

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Kontakt

Belgrade Airport d.o.o. Beograd

11180 Beograd 59, Beograd, SRBIJA

hr@beg.aero

Facebook
Twitter