Carmeuse Srbija

Carmeuse Srbija

O kompaniji

Preko 150 godina poslovanja, Carmeuse je vodeći proizvođač krečnjaka sa visokim sadržajem kalcijuma i frakcija dolomitnog krečnjaka kao i frakcija agregata krečnjaka koji su vitalni deo važnijih privrednih grana (u proizvodnji čelika, energetskom sektoru, zaštiti životne sredine i građevinarstva). 

Sedište Carmeuse grupacije se nalazi u Louvain la Neuve, u Belgiji, i prisutan je na oko 90 lokacija širom 18 zemalja Zapadne i Istočne Evrope, Severne Amerike, Azije i Afrike. 

Carmeuse proizvede više od 13 miliona tona kreča i 33 miliona tona kamena i agregata godišnje.

Od sredine juna 2013. godine, firma Carmeuse SA je kupila akcije i preuzela vlasništvo nad Jelen Dolom, čime je društvo Jelen Do postalo sastavni deo Carmeuse Grupe.

Da bi se obezbedio adekvatan i pravovremen odgovor na očekivane tržišne tendencije rasta potrošnje kreča, a u skladu sa svojim strateškim opredeljenjem za unapređenje saradnje sa industrijskim kupcima i povećanja učešća industrijske potrošnje u ukupnoj prodaji kreča, “Jelen Do“ je, uz obezbeđivanje svih neophodnih dozvola i izrade projektne dokumentacije, izgradilo i pustilo u pogon novu Maerz krečnu peć kapaciteta proizvodnje 350 tona kreča po danu.

U okviru investiranja posebna pažnja poklanja se zaštiti životne sredine i okoline, a to je postala celovita i dugoročna briga u “Jelen Do“ d.o.o. Postignuto je da radna sredina, u kojoj rade svi zaposleni, bude prikladna u pogledu njihovog zdravlja, bezbednosti i sigurnosti i njihovim stručnim osposobljavanjem i usavršavanjem zahtevno potrebama procesa rada i uvođenja novog načina i organizacije rada. 

Kontakt

Carmeuse Srbija

  • 31215 Jelen Do
  • Požega
  • Srbija
  • PIB: 100859864
  • Matični broj: 07219784

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.