Centroproizvod a.d.

Centroproizvod a.d.

O kompaniji

„Centroproizvod" a.d. je kompanija sa tradicijom dugom skoro 60 godina. Začeci industrijske proizvodnje Prehrambene industrije „Centroproizvod" datiraju iz davne 1950. godine u današnjem pogonu „Aroma", a 1976. godine se RO „Centroproizvod" pridružio sistemu „Centroprom". Ova industrija je menjala organizaciju, ali je istovremeno u svojoj delatnosti ostala jedan od najznačajnijih proizvođača prehrambenih proizvoda na ovim prostorima. Krajem devedesetih godina „Centroproizvod" se iz deoničarskog društva transformisao u društvo kapitala, preciznije u Akcionarsko društvo, a 08. jula 2004. godine izvršena je privatizacija.

U okviru osnovne proizvodne delatnosti, „Centroproizvod" posluje u tri proizvodna pogona na različitim lokacijama: Pogon Surčin - Surčin; Pogon Aroma - Banovo brdo; Pogon Bilje - Bavanište. Danas je „Centroproizvod" tržišno orijentisana kompanija pozicionirana na vrhu liste domaćih proizvođača hrane kojima su kvalitet proizvoda i potrošač na prvom mestu, sa proizvodnim asortimanom od 170 proizvoda, zapošljava oko 580 ljudi i ima distributivnu mrežom u više od 5.500 prodajnih objekata i predstavlja veoma uspešan poslovni sistem. Pored toga, „Centroproizvod" raspolaže velikim skladišnim prostorom od 25.000 m2, proizvodnim halama površine 19.000 m2, poslovnim i kancelarijskim prostorom od 3.000 m2 i sopstvenim voznim parkom od 41 teretnog vozila nosivosti 235 tona.
U svom asortimanu imamo vrlo široku lepezu raznih proizvoda, koji su zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, tradiciji i stalnoj borbi za kvalitet, postali sinonimi za kvalitet, kao i nosioci mnogobrojnih sajamskih priznanja u zemlji i inostranstvu. U cilju održavanja stalne liderske pozicije na tržištu, vršimo stalna inoviranja i proširenja proizvodnog portfolija.

Politika upravljanja ljudskim resursima

Uspeh svake kompanije u najvećoj meri zavisi od njenih zaposlenih.
Naša kompanija izuzetnu pažnju usmerava na ljude i svoju efikasnost bazira na unapređenju znanja, sposobnosti, veština i zadovoljstva zaposlenih. Sledeći ovu ideju, Sektor ljudskih resursa „Centroproizvod"-a brine o timu koga čini oko 580 zaposlenih.

Interna komunikacija

U cilju unapređenja komunikacije među zaposlenima u „Centroproizvodu", pokrenut je interni časopis Centropress, postavljene su oglasne table, uvedene su nove moderne informacione tehnologije koje povezuju kancelarije, proizvodne i prodajne centre. Korisnicima računara u kompaniji je olakšano i ubrzano kancelarijsko poslovanje uvođenjem intranet rešenja „Share Point Portal". Portal sadrži važeće procedure i dokumentaciju sistema kvaliteta, obrasce svih sektora, telefonski imenik zaposlenih, „Press clipping" i druge korisne informacije.

Novi kadrovi

Održavanje liderske pozicije naše kompanije u regionu zahteva posvećenost pažljivoj regrutaciji i selekciji kadrova. Regrutaciju kadrova zasnivamo na privlačenju talentovanih kadrova čije iskustvo potkrepljuju odlična funkcionalna znanja i sposobnosti. Istovremeno, regrutacija mladog kadra predstavlja ključni deo naše poslovne strategije i dizajnirana je tako da privuče najbolje studente završnih godina fakulteta koji u sebi nose inovaciju, liderski stav i energičnost, a koji će biti obučeni u skladu sa našim visokim standardima.

Edukacija i stručno osposobljavanje

Održavanje liderske pozicije „Centroproizvoda" zavisi od znanja, sposobnosti, stručnosti i motivacije zaposlenih. Širok dijapazon lokalnih, regionalnih i međunarodnih treninga je dostupan svima u kompaniji. Kompanija „Centroproizvod" svojim zaposlenima pruža veliki spektar materijalnih i nematerijalnih benefita koji prevazilaze zakonom određene minimume i mogu se smatrati visoko konkurentnim na našem tržištu rada. Pored benefita koji imaju lako uočljivu finansijsku vrednost, velika pažnja se poklanja i drugim benefitima, koji su podjednako značajni za zaposlene (mogućnost ličnog i profesionalnog razvoja, edukacije, posete sajmovima i kongresima, interno promovisanje, korišćenje službenog automobila i mobilnog telefona i slično).

Odgovornost prema zaposlenima

Neki od ključnih elemenata odgovornosti prema zaposlenima čine pružanje jednakih mogućnosti svim zaposlenima, negovanje otvorene i transparentne komunikacije, razvoj klime međusobnog poverenja i obezbeđivanje konkurentnih uslova za rad, razvoj i napredovanje.

Procena učinka

Procena radnog učinka je opšte prihvaćena kategorija u kompaniji Centroproizvod. Procena učinka obavlja se svakog meseca i povezana je sa sistemom nagrađivanja putem uspostavljene šeme stimulacija.

 


Kontakt

Centroproizvod a.d.

  • Dobanovački put bb, Surčin
  • Surčin
  • Srbija
  • PIB: 100003156
  • Matični broj: 07040580

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.