Centroproizvod a.d.

Centroproizvod a.d.

O kompaniji

„Centroproizvod" a.d. je kompanija sa tradicijom dugom skoro 60 godina. Začeci industrijske proizvodnje Prehrambene industrije „Centroproizvod" datiraju iz davne 1950. godine u današnjem pogonu „Aroma", a 1976. godine se RO „Centroproizvod" pridružio sistemu „Centroprom". Ova industrija je menjala organizaciju, ali je istovremeno u svojoj delatnosti ostala jedan od najznačajnijih proizvođača prehrambenih proizvoda na ovim prostorima. Krajem devedesetih godina „Centroproizvod" se iz deoničarskog društva transformisao u društvo kapitala, preciznije u Akcionarsko društvo, a 08. jula 2004. godine izvršena je privatizacija.

U okviru osnovne proizvodne delatnosti, „Centroproizvod" posluje u tri proizvodna pogona na različitim lokacijama: Pogon Surčin - Surčin; Pogon Aroma - Banovo brdo; Pogon Bilje - Bavanište. Danas je „Centroproizvod" tržišno orijentisana kompanija pozicionirana na vrhu liste domaćih proizvođača hrane kojima su kvalitet proizvoda i potrošač na prvom mestu, sa proizvodnim asortimanom od 170 proizvoda, zapošljava oko 580 ljudi i ima distributivnu mrežom u više od 5.500 prodajnih objekata i predstavlja veoma uspešan poslovni sistem. Pored toga, „Centroproizvod" raspolaže velikim skladišnim prostorom od 25.000 m2, proizvodnim halama površine 19.000 m2, poslovnim i kancelarijskim prostorom od 3.000 m2 i sopstvenim voznim parkom od 41 teretnog vozila nosivosti 235 tona.
U svom asortimanu imamo vrlo široku lepezu raznih proizvoda, koji su zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, tradiciji i stalnoj borbi za kvalitet, postali sinonimi za kvalitet, kao i nosioci mnogobrojnih sajamskih priznanja u zemlji i inostranstvu. U cilju održavanja stalne liderske pozicije na tržištu, vršimo stalna inoviranja i proširenja proizvodnog portfolija.

Politika upravljanja ljudskim resursima

Uspeh svake kompanije u najvećoj meri zavisi od njenih zaposlenih.
Naša kompanija izuzetnu pažnju usmerava na ljude i svoju efikasnost bazira na unapređenju znanja, sposobnosti, veština i zadovoljstva zaposlenih. Sledeći ovu ideju, Sektor ljudskih resursa „Centroproizvod"-a brine o timu koga čini oko 580 zaposlenih.

Interna komunikacija

U cilju unapređenja komunikacije među zaposlenima u „Centroproizvodu", pokrenut je interni časopis Centropress, postavljene su oglasne table, uvedene su nove moderne informacione tehnologije koje povezuju kancelarije, proizvodne i prodajne centre. Korisnicima računara u kompaniji je olakšano i ubrzano kancelarijsko poslovanje uvođenjem intranet rešenja „Share Point Portal". Portal sadrži važeće procedure i dokumentaciju sistema kvaliteta, obrasce svih sektora, telefonski imenik zaposlenih, „Press clipping" i druge korisne informacije.

Novi kadrovi

Održavanje liderske pozicije naše kompanije u regionu zahteva posvećenost pažljivoj regrutaciji i selekciji kadrova. Regrutaciju kadrova zasnivamo na privlačenju talentovanih kadrova čije iskustvo potkrepljuju odlična funkcionalna znanja i sposobnosti. Istovremeno, regrutacija mladog kadra predstavlja ključni deo naše poslovne strategije i dizajnirana je tako da privuče najbolje studente završnih godina fakulteta koji u sebi nose inovaciju, liderski stav i energičnost, a koji će biti obučeni u skladu sa našim visokim standardima.

Edukacija i stručno osposobljavanje

Održavanje liderske pozicije „Centroproizvoda" zavisi od znanja, sposobnosti, stručnosti i motivacije zaposlenih. Širok dijapazon lokalnih, regionalnih i međunarodnih treninga je dostupan svima u kompaniji. Kompanija „Centroproizvod" svojim zaposlenima pruža veliki spektar materijalnih i nematerijalnih benefita koji prevazilaze zakonom određene minimume i mogu se smatrati visoko konkurentnim na našem tržištu rada. Pored benefita koji imaju lako uočljivu finansijsku vrednost, velika pažnja se poklanja i drugim benefitima, koji su podjednako značajni za zaposlene (mogućnost ličnog i profesionalnog razvoja, edukacije, posete sajmovima i kongresima, interno promovisanje, korišćenje službenog automobila i mobilnog telefona i slično).

Odgovornost prema zaposlenima

Neki od ključnih elemenata odgovornosti prema zaposlenima čine pružanje jednakih mogućnosti svim zaposlenima, negovanje otvorene i transparentne komunikacije, razvoj klime međusobnog poverenja i obezbeđivanje konkurentnih uslova za rad, razvoj i napredovanje.

Procena učinka

Procena radnog učinka je opšte prihvaćena kategorija u kompaniji Centroproizvod. Procena učinka obavlja se svakog meseca i povezana je sa sistemom nagrađivanja putem uspostavljene šeme stimulacija.

 


Priznanja

Ovaj poslodavac odgovara na vaše prijave

Ovaj poslodavac odgovara na vaše prijave

Kontakt

Adresa

Dobanovački put bb, Surčin, Surčin, Srbija

Kontakt
Matični broj

07040580

PIB

100003156