Corten Art d.o.o. Šabac

Corten Art d.o.o. Šabac

O kompaniji

Ideja o osnivanju Corten Art -a nastala 2016. godine a realizacija ideje ostvarena je u junu 2017. kada je i Corten Art registrovan radi nabavke opreme potrebne za početak obavljanja delatnosti. Osnivači su dva diplomirana mašinska inženjera i mašinski tehničar sa višegodišnjim iskustvom, teorijskim i praktičnim znanjem. Nabavka opreme, montaža i puštanje u rad trajalo je do polovine oktobra 2017. kada je Corten art počeo da posluje. Corten Art je zamišljen kao firma koja će vršiti usluge laserskim sečenjem lima, savijanjem lima, bravarskim i zavarivačkim poslovima ali imati i sopstvene, ekološke proizvode od metala modernog dizajna. Istraživanjem tržišta, utvrdili smo da je ovakav tip firme potreban i da će veoma povoljno uticati na razvoj ostalih firmi koje će saradnjom sa našom firmom zameniti staromodni način obrade metala, smanjiti troškove proizvodnje i ubrzati proces proizvodnje.

Danas, Corten Art je inovativna firma koja je svoje proizvode podelila u dve grane: industriju i dizajn. Potencijal razvoja firme primetili su domaći i strani ekonomski stručnjaci: ENECA (lokalna nevladina organizacija sa sedištem u Nišu) koja je preko fonda “Pokreni se za posao“ dodelila našoj firmi grant za nabavku opreme. Evropska unija je preko fonda EuPro takođe videla potencijal firme Corten Art, čijim sredstvima je unapređen proces proizvodnje.
2020. godina je godina uspešne saradnje Fonda za inovacionu delatnost i Corten Art -a gde se paralelno sprovode dva projekta: Bioethanol mist burner i Dezinfekcioni tuneli. Posebno je značajan projekat „Dezinfekcioni tuneli jer je gotovo ceo svet zahvatila pandemija virusa COVID-19. Corten Art doo Šabac razvio je dezinfekcioni tunel koji je lake konstrukcije od nerđajućeg čelika i opremljen je atomizerima (mlaznicama) koji dezinfekciono sredstvo raspršuju u mikro kapljice. 

Delatnosti:

Lasersko sečenje limova obavljamo na Trumpf laseru TLF 2600 kojim sečemo limove ugljeničnog čelika do debljine 15mm, nerđajućeg čelika do 10mm i aluminijuma do 6mm debljine. Većina isečenih elemenata šasija kamionskih prikolica koje se nalaze na putevima u Srbiji i Evropi, upravo su izašli iz naše radionice. Police u supermarketima, buticima, magacinima ali i delovi čeličnih konstrukcija i industrijskih objekata proizvedeni su prema najstrožim kriterijumima naših zadovoljnih klijenata.

Corten Art laserski perforirane cevi kvadratnog i pravougaonog poprečnog preseka sastavni su deo enterija najmodernijih svetskih butika i prodajnih salona. Laserski isečene okrugle cevi, deo su industrijskih pogona ili dekorativnih aksesoara enterijera i eksterijera.

Iskustvo govori da preko 70% delova koji su dobijeni laserskim sečenjem idu na kasniju obradu plastičnim deformisanjem presom za savijanje limova. Corten Art doo svojim klijentima nudi uslugu savijanja na AMADA presi od 125t sa dužinom savijanja 3000mm.

Valjci RBM 1550-60 E PRO proizvođača Metallkraft iz Nemačke sa radnom širinom od 1550mm i maksimalnom debljinom savijanja lima 6mm (400 N/mm2) zadovoljavaju potrebe lake i srednje industrije. Prečnik valjaka je Ø130mm a minimalni prečnik savijanja je Ø195mm. Valjci su izrađeni od kaljenog čelika i mogu savijati lim od nerđajućeg čelika pa su samim tim pogodni za izradu delova nameštaja i elemenata enterijera.

TIG (141) zavarivanje se vrši novim LINCOLN Invertec 220TPX aparatima. MIG/MAG vrši se novim LINCOLN Powertec 425S aparatima za zavarivanje.

Kompletan proces od nabavke materijala do gotovog proizvoda. Kombinacijom laserskog sečenja u izradi , savijanjem na CNC apkant presi, savijanjem valjcima, mašinskom obradom i zavarivanjem celokupan proces je zaokružen u izradi najzahtevnijih proizvoda.

Kontakt

Društvene mreže
Adresa

Jovana Cvijića 17/46, Šabac, Srbija

Kontakt
Matični broj

21299669

PIB

110110266

Broj zaposlenih

< 20