Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

DEKRA zapošljavanje d.o.o.

DEKRA zapošljavanje d.o.o. logo
Bul Zorana Đinđića 64a, 11070 Novi Beograd
Beograd
SRBIJA
011/21 20 454
< 20
103838834
20033576

DEKRA zapošljavanje d.o.o.


DEKRA zapošljavanje d.o.o. osnovana je 2005. godine od strane društva DEKRA Arbeit GmbH, iz Štutgarta (Nemačka). DEKRA zapošljavanje d.o.o. je specijalizovana za pružanje usluga privremenog zapošljavanja, posredovanja pri zapošljavanju, istraživanja tržišta i javnog mnjenja (Mystery shopping, Ispitivanje organizacione klime i Ispitivanje zadovoljstva kupaca) te pružanje svih vrsta konsultacija iz oblasti ljudskih resursa.

Kancelarija u Beogradu počela je sa radom 01.09.2005.

DEKRA Arbeit GmbH je deo velikog deoničarskog društva DEKRA SE sa sedištem u Štutgartu, koje osim DEKRA PERSONEL obuhvata i poslovne jedinice DEKRA Automotive i DEKRA Industrial. DEKRA SE je u Nemačkoj i širom sveta poznata po svojim vrhunskim uslugama. Ima više od 39.000 zaposlenih i promet od 2,9 milijardi evra u 2016. godini.

Proces regrutacije i selekcije poslodavca


DEKRA zapošljavanje doo primenjuje sledeću proceduru prilikom izbora kandidata za tražene pozicije:

Procesu selekcije prethodi razrada profila za traženu poziciju. Od klijenta (poželjno je da to bude HR manager ili osoba koja će biti pretpostavljena primljenom kandidatu) tražimo sledeće informacije:

formalni uslovi koje kandidat mora da ispunjava: stepen stručne spreme ili obrazovni profil, radno iskustvo, posedovanje sertifikata ili licenci, potreban stepen IT znanja, poznavanje stranih jezika, ostali zahtevi (vozačka dozvola, sopstveno vozilo...).
opis posla: položaj u organizacionoj šemi (nadređeni i eventualni podređeni), redovni i periodični radni zadaci, projekti za koje je odgovoran, eksterni i interni klijenti, izveštaji koje prosleđuje, sredstva kojima rukuje.
primanja: plata, bonusi i stimulacije, paket beneficija (automobil, mobilni telefon...).
uslovi rada: terenski ili kancelarijski posao, frekventnost putovanja, učestalost prekovremenog rada, eventualni smenski ili noćni rad.
pravni status: tip ugovora koji kandidat potpisuje sa klijentom (ugovor na neodređeno vreme, ugovor na određeno vreme, probni rad, ugovor o delu).
plan razvoja karijere: predviđeni treninzi i obuke, mogućnost napredovanja.
poslovna politika klijenta: pravilnici, procedure, korporativna kultura.

Proces selekcije započinje traženjem kandidata. Metodologija traženja kandidata zavisi od specifičnosti traženog radnog mesta, tj. od njegove frekventnosti na tržištu radne snage. Koristimo sledeće metode:

metodu direktnog traženja ("head hunting"),
oglašavanje u medijima i portalima za oglašavanje,
našu postojeću bazu kandidata,
naše interne izvore informacija.

Nakon ove faze, pristupa se pregledu i selekciji pristiglih prijava. U uži izbor ulaze isključivo kandidati koji zadovoljavaju formalne uslove konkursa postavljene od strane klijenta.

Zatim, selektovani kandidati se pozivaju na  intervju. Tokom intervjua se prikupljaju sve relevantne informacije u vezi kandidatovog obrazovanja, radnog iskustva, stečenih znanja i veština i motivacije. Takođe, intervju predstavlja i dopunu psihološkim testovima u vezi zaključaka o osobinama ličnosti kandidata. Tokom intervjua koristimo tzv. bihejvioralnu tehniku, u kojoj se na osnovu odgovora na pitanja o postupcima kandidata u prošlosti donose zaključci o razvijenosti njegovih kompetenci i predviđa ponašanje u budućnosti.

Intervju se dopunjuje pojedinačnim zadacima (tzv „case-ovima"), vezanim za situacije karakteristične za traženo radno mesto.

Sledeći korak u selekciji je psihološko testiranje. Psihološko testiranje možemo podeliti u dve faze:

testiranje intelektualnih sposobnosti - pod ovim podrazumevamo testove tipa "papir-olovka" koji se ograničeni vremenom. Rezultati ovih testiranja nam daju informacije o opštim ili specifičnim (verbalnim, numeričkim) intelektualnim sposobnostima kandidata.
testiranje ličnosti -  testovi ličnosti koje koristimo daju informacije o karakteristikama kandidata koje su od značaja za uspešno obavljanje radnih zadataka (emocionalnu stabilnost, kooperativnost, stepen individualnosti, otvorenost za promene, organizovanost).

Po završetku testiranja, u zavisnosti od dobijenih rezultata, formira se još uži izbor kandidata.

Završna faza u procesu selekcije je intervju kod klijenta. Klijentu se prosleđuje najuži krug kandidata koji su uklopivi u traženi profil, uz detaljan pismeni izveštaj. Klijent sam određuje broj prosleđenih kandidata i kriterijume na osnovu kojih donosi konačnu odluku. Tokom intervjua i u konačnoj odluci ima pomoć stručnih lica iz agencije.


Najčešća pitanja (FAQ) i odgovori:

Ko su Vam klijenti i koja radna mesta tražite?
- Naši (potencijalni) klijenti su sve kompanije, organizacije ili ustanove, bez obzira na veličinu, broj zaposlenih i delatnost. Shodno tome, sprovodimo selekciju kandidata svih obrazovnih i radnih profila.

Koliko traje proces selekcije?
- Period od objavljivanja oglasa do prosleđivanja kandidata klijentu traje između 20 i 30 dana. Treba imati u vidu sledeće:

da je rok za podnošenje prijava obično dve nedelje.
da proces selekcije prijava, testiranje i obrada rezultata testiranja zahteva određeno vreme.
da se za svakog intervjuisanog kandidata utroši oko dva radna sata (pripreme za intervju, intervju, pisanje izveštaja).

Na dužinu procesa selekcije takođe utiču zahtevi za traženu poziciju. Što su zahtevi složeniji, proces selekcije duže traje.
 

Podelite na društvenim mrežama:

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.