Digitec Galaxus doo

Digitec Galaxus doo

Poslovi

Snaga grupacije

O nama


Digitec Galaxus d.o.o. je ćerka-kompanija najpoznatijih švajcarskih internet prodavnica: digitec i Galaxus koje čine DigitecGalaxus AG.
Prva je specijalizovana za potrošačku elektroniku, IT i telekomunikacije. Ako u Cirihu nekoga pitate da li je čuo za digitec, 99% ćete dobiti potvrdan odgovor, vrlo verovatno uz osmeh. Galaxus ne zaostaje: po količini proizvoda najveća je online prodavnica u Švajcarskoj, a asortiman i dalje raste, svakodnevno i vrtoglavo. U ovoj galaktičkoj prodavnici mogu se naći nameštaj, pokućstvo, oprema za bašte, mašine i alati, oprema za bebe, kozmetika, sportska oprema, satovi i nakit, knjige i drugi proizvodi. 

Da bismo omogućili kupcima pouzdane i detaljne informacije o proizvodima, bezbrižnu kupovinu i malo drugačije iskustvo od 2016-te god. smo i mi tu da damo podršku i pojačanje za dalji rast u vidu sledećih odeljenja: Product Data Entry, Customer Service i Integration Management.

​Kultura Kompanije (EKIPA) Mlada smo kompanija, zato hrabro donosimo odluke i zajedno učimo na greškama. Trudimo se da ovladamo što većim brojem veština koje će nam biti od koristi u budućnosti. Od novih i budućih kolega očekujemo otvorenost, spremnost da se razvijaju jer u njihovoj želji i spremnosti leži i naša motivacija. Sve to mogućim čini topla i prijateljska atmosfera. Prodajemo milione proizvoda, ali smo zadržali start up duh. Nemamo dress code, imamo biljke, nemamo legitimacije oko vrata, imamo dobro raspoloženje. Nismo zakupili kubike betona i stakla u poslovnim centrima, već smo dali vetar u leđa jednoj jugonostalgičnoj zgradi u srcu Dorćola. Trudimo se da iznenadimo kolege sitnicama da bi im dan na poslu bio što prijatniji. Po potrebi pretvaramo kancelariju u kafić za cocktail day, u otmeni restoran za zimsku žurku, u studio za karaoke party. Kako osluškujemo želje i potrebe naših kupaca, još više smo otvoreni za sugestije kolega sa kojima radimo. Na svaka tri meseca sprovodimo anketu o zadovoljstvu na radnom mestu u kojoj zaposleni mogu da iznesu svoje zamerke i pohvale.


Zašto mi?

Bitno nam je iskustvo naših korisnika

Isporuka porudžbine je trajala duže od očekivanog? Šaljemo čokoladu u znak izvinjenja.
Popravka mobilnog telefona se odužila na četiri nedelje? Uz mobilni telefon poslaćemo i novu maskicu.
Slučajno ste u paketu poslali SIM karticu? Naše kolege u lageru će je pronaći i poslati nazad.

Mi ulažemo sav naš trud, znanje, predanost ali i kreativnost, kako bismo klijentu vratili osmeh na lice. Zahvaljujući našim vrednostima mi uspevamo u tome, a istovremeno ne zapostavljamo ni naš lični i timski napredak.Zato ne koristimo standardne, dosadne i 100 puta viđene odgovore i ne pišemo „stojimo na raspolaganju za sva dodatna pitanja“. Umesto toga poželećemo našim kupcima lep početak nedelje, lep vikend ili srećan put uz obavezan smajli na kraju mejla.
Ne krijemo se iza opštih uslova poslovanja. Umesto toga priznajemo našim kupcima da su greške moguće jer gde se radi tu se i greši ali je bitno prepoznati grešku i ispraviti je na obostrano zadovoljstvo.
Problemi naših kupaca nisu samo zrno peska u moru porudžbina, već stvarni problemi učtivih i nervoznih, starih i mladih, užurbanih kao i ljudi sa svim vremenom ovog sveta, problemi koji često zahtevaju punu pažnju i angažman, nekad počaste i nervozom, a često i znanjem da si nekome olakšao i ulepšao dan.
Dajemo sve od sebe da svakog dana učinimo njihov doživljaj kupovine jedinstvenim i originalnim i rado im nudimo pomoć prilikom izbora proizvoda, savetujemo ih tokom kupovine i dajemo popust ukoliko je cena kod konkurencije veća nego kod nas.
Na ovaj način pristupamo individualno zahtevu svakog našeg klijenta. Pažljivo proučavamo njihove potrebe i uz pomoć drugih timova podrške trudimo se da damo najbolji mogući odgovor. Vodimo računa o tome da odgovor bude napisan u prijateljskom tonu i izbegavamo korporativni prizvuk. Bez obzira na to što smo opušteni, naši mejlovi su vickasti ali učtivo napisani. U tome nam svakodnevno pomaže naš coaching tim koji je tu da unapredi naše znanje.
Kako je Digitec Galaxus odavno postao neizostavni deo svakodnevice u životu naših klijenata, ovaj korisnički servis je na sebe preuzeo ulogu sličnu članu porodice. Pošto se iz dana u dan suočavamo sa najrazličitijim problemima, zajedno se radujemo, međusobno iznenađujemo, ali ponekad i nerviramo - kao u pravoj porodici.

Naši zaposleni

Jovana, German Customer SuperStar

Moj posao je za mene mesto, gde se ujutru sa osmehom dođe, ideje realizuju u delo, podrška podrazumeva. Svakog dana nešto novo nauči, svaki novi izazov uz pomoć EKIPE uspešno savlada. Kreativnost dolazi do izražaja, ali ovo je i mesto gde se uz ćaskanje i nekada beskrajno kreativne mejlove klijenata popije prva jutarnja kafa, slave rođendani i svaki postignuti uspeh

Alishia i Ivana, German CSR

- Znaš ono kada se probudiš ujutru, sveža i vesela i pomisliš "Meni ni ne treba kafa"?
...
Da, ni ja. 

Katarina, PDE magician

Najlepse zajednicke uspomene su nam one sa putovanja. Naša koleginica Dara je uhvatila jedan takav momenat na Ciriskom jezeru pred zalazak Sunca (jun, 2019)

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Kontakt

Digitec Galaxus doo

Strahinjića Bana 9/3, Beograd, Srbija

hr.belgrad@digitecgalaxus.ch

https://www.linkedin.com/showcase/digitec-galaxus-doo/?viewAsMember=true

+381 64 6428 636
Facebook
Twitter