Elixir Agrar d.o.o.

Elixir Agrar d.o.o.

O kompaniji

Elixir Agrar je ekskluzivni distributer mineralnih đubriva Elixir Zorka. Zajedno sa fabrikama Elixir Zorka i Elixir Prahovo čini Hemijsku diviziju poslovnog sistema Elixir Group.

Aktivnost Hemijske divizije počiva na vertikalno integrisanom lancu vrednosti, od procesa proizvodnje do distribucije gotovih proizvoda, sa perspektivama daljeg održivog razvoja kroz diversifikaciju proizvodnih programa i osvajanje globalnog tržišta.

Proizvodnja kompleksnog mineralnog đubriva Elixir Zorka odvija se u dva savremena pogona Elixir Zorke i Elixir Prahova. Kao vodeći proizvođač kompleksnih mineralnih đubriva u jugoistočnoj Evropi, Elixir Zorka proizvodi i distribuira preko 300.000 t različitih formulacija NP, PK i NPK đubriva i 70.000 t SSP/TSP, na godišnjem nivou. Elixir Prahovo proizvodi 180.000 tona fosforne kiseline, koja je strateški važna sirovina za proizvodnju kompleksnih mineralnih đubriva, a početkom 2017. godine, sa radom je počeo i novi pogon za proizvodnju mineralnih đubriva, godišnjeg kapaciteta od 300.000 tona. Proizvodi hemijske divizije Elixir Grupe su tržišno konkurentni i na najzahtevnijim i najrazvijenijim svetskim tržištima, tako da trenutno izvozimo 70 odsto proizvodnje i to u 65 zemalja.

Možemo reći da je najveći uspeh Elixir Grupe, činjenica da smo postali globalno prepoznatljivi na tržištu mineralnih đubriva, što je jedan od strateških ciljeva. U ovom trenutku mineralna đubriva proizvedena u fabrikama u Šapcu i Prahovu koriste se svuda po svetu, od Kine i Novog Zelanda, do Meksika i Argentine, u zemljama EU takođe.

Od proizvođača fosforne kiseline za potrebe sopstvene proizvodnje postali smo važan dobavljač ove kiseline raznim industrijama u 19 visokorazvijenih evropskih država. Tako se fosforna kiselina Elixir Prahova danas koristi na plantažama paradajza u Italiji, zaštiti drveta u Švedskoj, prečišćavanju otpadnih voda i papirnoj industriji u Austriji i industriji deterdženata u Poljskoj, ali mi, uprkos tome, konstantno radimo na razvoju novih proizvoda.

Kontakt

Elixir Agrar d.o.o.

  • Hajduk Veljkova 1
  • Šabac
  • Srbija
  • PIB: 104929545
  • Matični broj: 20268450

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.