Fidelinka a.d.

Fidelinka a.d.

O kompaniji

Mlinsko preduzeće u Subotici osnovano je 1947. kada su se 22 mlina iz Subotičkog kraja udružila u novoosnovano preduzeće Subotica . 1961. godine otvara se i fabrika testa u Subotici, preduzeću se 1964. pridružuje pekarska industrija, a 1966. godine "Fidelinka" prerasta u kombinat za promet i preradu žitarica, proizvodnju suvog testa i pekarskih proizvoda. Godine 1974. sistemu se pridružuje pogon za proizvodnju pšeničnih skrobova, glutena, dekstrina i modifikata od skroba. Tada nastaje kompanija Fidelinka.

Krajem osamdesetih godina prošlog veka, Fidelinka najveći deo svoje proizvodnje počinje da usmerava ka višim fazama prerade. Danas se gotovo 70% brašna proizvedeno u našim mlinovima prerađuje u nekoliko faza sve do finalnih prehrambenih proizvoda. Tokom svoje duge istorije, ime Fidelinka je postalo sinonim za prvoklasni kvalitet brašna, testenina, pekarskih, skrobarskih i agrarnih proizvoda.

Sa šest decenija tradicije, AD Kompanija „Fidelinka" je lider na tržištu prehrambenih proizvoda Srbije i regiona.

Brend Fidelinka poznat je po vrhunskom kvalitetu, konkurentnim cenama i bogatom asortimanu. Sve to rezultira dominantnim tržišnim učeščem u zemlji i, što je najvažnije od svega, brojnim zadovoljnim i veoma lojalnim potrošačima.

Fidelinka ulaže sav svoj trud i entuzijazam u to da njeni proizvodi budu vrhunskog kvaliteta. Svesni suštinske veze između kvaliteta hrane i zdravlja modernog čoveka, u Fidelinki najveću pažnju posvećujemo odgovorno planiranoj proizvodnji. U skladu sa savremenim svetskim trendovima kvalitetne ishrane, naš osnovni cilj je da potrošaču isporučimo proizvod koji je sačuvao svu svoju hranljivu vrednost.

Kompanija Fidelinka posluje u skladu sa svetskim standardima ISO 9001 i HACCP sertifikatom u celokupnom proizvodnom programu. Fidelinkini proizvodi poseduju zvanično priznanje da su u skladu sa međunarodnim regulativama kontrole kvaliteta i bezbednosti hrane, odnosno međunarodnim standardima zaštite potrošaca.

Na taj način Fidelinka je ušla u krug malobrojnih domaćih proizvođača čiji prehrambeni proizvodi imaju HACCP potvrdu da su zdravstveno ispravni i besprekorno kvalitetni, te kao takvi prihvatljivi i za tržište Evropske unije

Naši ciljevi
Kao strateški cilj i ishod svoje tržišne orijentacije, AD Kompanija Fidelinka zacrtala je ekspanziju pekarstva na domaćem tržištu kao i snažan regionalni razvoj. To podrazumeva što bolji plasman na domaćem i inostranom tržištu, pre svega u zemljama EU. Sertifikat HACCP je pasoš za dalji nastup.

Naša vizija...

...jeste da postanemo lider na regionalnom tržištu brašna i testenine, kao i jedan od vodećih regionalnih proizvođača finalnih proizvoda na bazi pšenice.

Naša misija...
...jeste konstantno stvaranje proizvoda na bazi pšenice vrhunskog kvaliteta, uz zadržavanje izuzetnog odnosa kvalitet/cena putem primene efikasnih proizvodnih i marketing sistema, sa ciljem zadovoljavanja potreba masovnog tržišta.

AD Kompanija Fidelinka objedinjava pet proizvodnih programa koji su međusobno povezani čineći organizacionu i tehničku celinu.

Mlinarski program - sve vrste brašna i namenskog brašna
Testeničarski program - bogat asortiman testenina
Konditorski program - slani krekeri i slatka čajna peciva
Pekarski program - hleb, pecivo i mnogobrojni poslastičarski proizvodi
Skrobarski program - proizvodnja skroba i vitalnog glutena na bazi pšeničnog brašna, kao i ostalih modifikata od pšeničnog skroba

Fidelinka se nakon šest decenija u proizvodnji žitarica i testenina, u svom strateškom pravcu razvoja, okrenula i stvaranju brendova u finalnim proizvodima.
U jubilarnoj godini, Fidelinka je započela i osnivanje sopstvene prodajne mreže, lancem savremenih caffe-pekara Bread&Co.
Posebnost leži u bogatoj ponudi pekarskih i poslastičarskih proizvoda, kafe i raznih napitaka, kao i u jedinstvenom i prijatnom enterijeru. U mnoštvu novootvorenih privatnih pekara sa proizvodima neujednačenog kvaliteta, naši pekarski proizvodi, pored prepoznatljivog ukusa odlikuju se zagarantovanim kvalitetom.


Kontakt

Adresa

Čantavirki put bb, 24000 Subotica, Srbija

Kontakt
Matični broj

08022542

PIB

104205601